Овој ти е Битушанец во плава танга. Сендвич-man. Не знам што губиш време да се објаснуваш со него. Едно време бараа бесплатен јавен превоз и бенефиции за студентите. Откако им се овозможи тоа, преку ноќ станаа експерти за економија.
Сендвич-мен у плава танга, а зиам стипендија од МОН? Со сите играм бе, глеаш, а не ко тебе.

Март месец, не сум бил од пленумот. Да, сум го спомнувал ова за бесплатниот јавен превоз, но никогаш не било топ приоритет. Поголем приоритет ми било изградба на нови студентски домови. Она мачкосување очи со реновирање на еден блок за 9 години е ништо во однос на тоа што ветуваа 4-5 години уназад (ќе правиме, ќе правиме). Сакаш да зборуваме за други работи од високо образование? Изградба на два факултети на кампусот кај Ректорат. Не ми е јасно каде планираат да ги сместат тие две згради...ко да веќе не е доволно натрупан тој простор со проток на луѓе (4 факултети со илјадници студенти секој ден).
Иначе мислиш дека си ме навредил со ова што ми кажа?

Кур ме заболе ти што ќе ми кажеш, никаков фактор не си ми у живот, тие што ме знаат лично, знаат какви се моите ставови и дали ја сум приврзаник на било која партија.
Е, скоро ќе забораев...што мислиш, Сорос само сендвич дава? Еднаш месечно (барем!) кафана, па хонорарче ваму, за секој пост паричка, без разлика дали тука или статус на социјални мрежи. Да не зборам за протест, поголема пара е тука.[DOUBLEPOST=1449546248][/DOUBLEPOST]
Јавниот долг на Р.Македонија изнесува 46 % од буџетот на државата... лошо те информирале дека е 6 000 000 000. Според Мастришките критериуми за влез во ЕУ дозволен е јавен долг во висина од 60 %. Но морам да се согласам со тебе дека тоа не е мерило дали некоја земја може да влезе во банкрот или не. Една Словенија влезе во криза со 30 % јавен долг така да тие наводни 6 000 000 000 ти се небитни. Поздрав
Оваа бројка која ја имаш најдено е за процент од БДП, не од Буџет. Страница 26 од документов
http://www.finance.gov.mk/files/u252/Godisen izvestaj za upravuvanje so javniot dolg na Republika Makedonija za 2014 godina_0.pdf истава ја имам во учебникот Применета економика. Тука вика речиси 4 милијарди евра вкупен долг, а рачунај во 2015 колку се задолживме. Ок, можда не се 6 милијарди, ама силно чекори накај 5 милијарди. И тоа е ако кажуваат се'. Секогаш постои асиметричност на информации. Нас ни кажуваат колку што они сметаат дека треба да знаеме, т.е. да не знаеме премногу за да не се загрози нивната позиција. Сите „нормални“ политичари така размислуваат кај нас, па и општо во светов.