Нови цени на ЈСП, бесплатен превоз за студентите

• Креатор на темата Креатор на темата Xibalba
  • Време на започнување Време на започнување
Избори се ближат ветувања се нижат... Инаку мислам дека нема да ги придобијат студентите се дур не исполнат бесплатен пасош за секој студент и гарантно писмо за во ЕУ/САД
Да даат ова тетовирам вмро бе кај сакаат :D

Лоша одлука е затоа што :

1. Прекасно е донесена. Зашто не беше порано донесена пред 3--4-5-6-7 години кога сите плачевме за бесплатен превоз? Колку е добра одлуката зависи и од тајмингот.
2. Фегетизам. Нормално идат избори па мора да пробаат да придобијат. Што го прави секоја партија нели. Али провидни се како Р-то на Груевски и самото тоа вреѓа интелигенција.
3. Работа на народот е да критикува без критика нема напредок. Ај сите ќе ќутиме и само аплауз ќе им даваме за секоја неретардирана одлука што ќе ја донесат. Така само назад се иде.

Можам и до 10 да идам али ме мрзи tbh :icon_lol:
Greota e ova so go pisuvas ...tocno trebase porano da se seti na studentite no realno proektov e za 10ka ali dusa boli cunki cinot ke ti padne ako samo srdecno ja pozdravis ovaa odluka ali toa e nazalost ..[DOUBLEPOST=1449532643][/DOUBLEPOST]
Pa on mi e kriF drugar so fabrikive i hemikaliiive kuznae sto pustaat u vusDuh xD
ok

Ако мисли Груевски дека со реновирање на студентските домови, со зголемување стипендии, со поголема достапност за студирање, со бесплатен автобуски превоз, со инвестирање во лаборатории по факултетите, со ваучери за компјутери, со ваучери за таблети и слични одлуки ќе ги купи студентите се заебал!

Greota e ova so go pisuvas ...tocno trebase porano da se seti na studentite no realno proektov e za 10ka ali dusa boli cunki cinot ke ti padne ako samo srdecno ja pozdravis ovaa odluka ali toa e nazalost ..
Ова е секако добредојдено но идат избори бе ветуваат се лажат и едни и други се врти у круг се кај нас подобор да кажеа кој сака даваме пасош за надвор не ебат вака 20 години

После ланското дрмање што го направија студентите, власта сфати дека ги занемарила и откогаш доста работи направи во нивна корист. Прво беше делумното ретерирање за законот кој беше повод за протестите, после делумната реконструкција на студенски дом, сега и ова.

Но, на проектов не може да му се најде мана, беше нешто што одамна требаше, така да секое мрчење е без основ, сеа дали било пред избори, дали било полулистичко, од каде пари за тоа, тоа се веќе други прашања.

Власта ништо не сфати, сите оддлуки кои беа донесени беа за да се добијат некои политички поени, за да излезе Латас на вести и да каже, Грујо излезе во пресрет на студентите, исполнуваме дрн дрн јариња.
Го поздравувам проектов, ама сметам дека одбраа варијанта која најбрзо и најбезболно може да се оствари пред избори. Нека стојат мензите и бонските празни, има време до март кога магично ќе се наполнат па ќе има од пиле млеко. Сега да слезеш нема вода да купиш, ама во март ќе ја наполнат со чоколади, пени за бричење и триста глупости. Ова е трета изборна година како што сум студент па некако јасно ми е како функционираат работите.
ПС мене ништо не ми менува одлукава, ја нема таа реформа која може да се донесе до април која ќе направи да заборавам на последните 10 години.

Ако мисли Груевски дека со реновирање на студентските домови, со зголемување стипендии, со поголема достапност за студирање, со бесплатен автобуски превоз, со инвестирање во лаборатории по факултетите, со ваучери за компјутери, со ваучери за таблети и слични одлуки ќе ги купи студентите се заебал!

Ај бе не јади гомна сеа од кога се кренаа студентиве сеа му текна на нив? Си го видел Гоце студентскиот каков е и колку луѓе таму морале да скапуваат по 4 години од нивниот живот? Мрсул еден.

Таман за после дипломирање да си ги продадеш компјутерот и таблетот и да си купиш авионска карта за у еден правец ;)

Секако дека одлуките е донесени за политички поени, за што мислите дека треба да се донесат, немојте да живеете во идеализам дека оваа гарнитура, па и било која друга прави нешто од љубов кон народот или државата, такво нешто не постои.

Таман за после дипломирање да си ги продадеш компјутерот и таблетот и да си купиш авионска карта за у еден правец ;)
Па нормално, ама пратениците од дијаспората остануваат па ти види дали е лоша мерката. win-win.

Популизам од најнизок вид против интелегенцијата и достоиснтвото на младите генерации.

Баш ме интересира што ќе победи. Сенвич и сокче или достоинство.

ПОГОЛЕМА ДОСТАПНОСТ ЗА СТУДИРАЊЕ?? Која бе? Што отворија дисперзирани студии на секој чекор? Што и ќоро и сакато е факултет. Што другар ми на таков факултет има давано за крв за да положи испит. ТОА ЛИ Е ПОГОЛЕМАТА ДОСТАПНОСТ?
Убаво ти рекоа . Оди живеј у Стив. Оди види ја мензата. Оди види ја празната бонска продавница. ПРАЗНИ!! Нема леб да си купам од мензата ми кажуваш тука за ваучери курци палци. За 8 000 денари , таа ли е цената за која треба да ме купат?

Дали студентски пленум како реакција ќе протестира против ваквата одлука на владата?
12308746_1701391413424474_3244027970549791924_n.jpg
Мене ме интересира зошто на владата т.е ВМРО и премиерот нормално на чело, приоритет им беше Скопје 2014 сега веќе испадна 2016 т.е зошто статуите им беа приоритет пред студентите, невработените итн.

П.С Да не се лажеме ништо не е бесплатно се тоа се плаќа од данокот на народот.
П.С2 Инаку јас ја подржувам реформава само ме загрижува дали Македонија има ресурси за вакво нешто или планираат да продолжат додека Македонија не стигне 200% задолженост како јужниов сосед.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom