80 ти и 90 ти?

• Креатор на темата Креатор на темата BlAcK_MamBa
  • Време на започнување Време на започнување
одма би се вратила не знам страшно ме привлекува поп глам, поп рок и слични ретро стилови Па Мајкл Фраерот тогаш бил во подем, Дона Самер а да не зборувам за еден куп рок групи ,донекаде кич и луди фризури ама имале некој шмек работите денес се е заебано изживеано па ми е толку банално па со ова техново уште па тие фаци од препотентни исфурани типки и типој .. ц ц ц не ке е на арно :pipi:

Сакам да се родам сега 2010 незнам дали би можел да се снајдам да живеам во 80те , ќе се осеќам забеган :vozbud: без лап топ , I-phone НЕ НЕ НЕ !
Типичен современ Метро-сексуалец :)

Враќање во 90 тите и 80 тите ради музиката ?!!
А бе вие што сте јаделе случајно да не се халуцогени печурки?

Не знам од каде да почнам од мобилен телефон ко цигла или тефтерине и потсетниците кои човека мораше да ги влече со себе бидејќи телефонот и сим картичката ( јеботе каква сим картичка којзнае што тогаш имало) не збираат 250-500-1000 броја, тогаш паметам дека беше изгор импулсот да не зборам дека најефтинион телефон на старо чинеше тогашни 50 марки ( околу 50 евра ако памтам добро ) а не 500 денари.

Да не продужам со модата човече добивам нервен напад коа ќе видам старо сако или палто кои моите на времето ги носеле. Дреч бои очи бодат, шари некакви ми ти човек да помисли дека дизајнерот ги дизајнирал под дејство на ЛСД или пател од далтонизам. Широки панталони, блузи некакви ми ти широки, фармерка со висок струк, полиестер или некоја рандом шклљ материјал богзнае кога ја дизајнирале модата во 80 тите и 90 тите кои дроги користеле. О да и моето омилено ПОТПУНКИ жените ко рамбо изгледаа јеботе мојот најлош кошмар не содржи потпунки. Фризури со пет тона гел и лак за коса и моето омилено КРЕМЧЕ ПРАВЕЊЕ НА ШИШКАТА И ТАПИРАЊЕ. Тв серии преполни со плавуши и класичниот амерички сон и насмевка која зрачи ко рефлектор.

Компјутер само за богаташи, конекција у пм спора, закачување на слики и видеа , форуми?!! социјални мрежи???а бе тоа нешто беше мисловна именка, оставаш експлорерот да ти отвара страна а ти вариш кафе, се бањаш и седнуваш да читаш само текст без слики, а бе можеа тогаш да ти го ебат компјутерот со спам само. Лсд екран???? Ма дај тоа кадотните екрани зрачеа бетер од апаратите од радиологија.

Мсн, скајп, фејсбук уклучување на нет од мобилен заборави, фотошоп научна фантастика а поради немање нет гарант некоја фаца ќе ти се избаци со тврдење дека сонцето уствари зрачело розе ( а немаш боженствениот гугл за да провериш) оди бе . Војна во ирак следење преку нет ахам . А бе тогаш се дознаваше дека земјотрес мавнало после три дена а не три минути и тоа преку македонска телевизија. Програми кои завршуваа околу полноќ.

Гага порки не дупи , ќе дркаш на списанија или реклами за долна облека.
Ултимативен доживлјај гледање германско порки лошо снимено( копија од копија од копија) на некоја касета се тресе сликата. Не дај боже нешто лентата да не е премотана или видеото пуно со прашина :самоубиство:
Гага литература аха да ќе исќешираш богзнае колку пари за лош превод од англиски на српски ма ако има превод уопште или ако ја има книгата уопште.
Кеш се фрлаше на изнајмување на видеа ( еј кој доживлај отвараш каталог и бап 50 денари за касандра ) . Ма која будала сака да се враќа у камено доба без нет? жити мене има јутуб барајте таму песни од 80 тите и 90 тите, имате ретро журки одете на нив не се глупирајте.

Да не напоменувам туристички понуди и летови кои чинеа ѓавол и пол. И плаќаш не знаеш за што точно плаќаш и што ќе ти се погоди.
Забправив : еколошки стандарди за автомобили што беше тоа ?!! Колите и тоа новите звучеа ко тенк се слушаа од километар коа доаѓаа,и оставаа димна завеса позади себе и мирис на бензин, клима уред = вентилатор, супермаркети= пазар. А бее превише го потценувате ова време :)
За на крај :

Осумдесетите се грозни и во поглед на стил и во поглед на музика, без вкус онака само да се слушаат звуци некакви и да се носи нешо парче облека колку да не ти студи, башка со секакви бои измешани контрадикторни, онака да ти се снеарни...

Но деведесетите се друга приказна, музиката почна да се менува, се внимаваше на квалитет, се појавија нови електронски правци, екстазите направија бум, почна да се менува начинот на размислување, вредностите, напредна технологијата итн итн...деведесетите беа она баш ок према мене...:toe:

Не знам од каде да почнам од мобилен телефон ко цигла или тефтерине и потсетниците кои човека мораше да ги влече со себе бидејќи телефонот и сим картичката ( јеботе каква сим картичка којзнае што тогаш имало) не збираат 250-500-1000 броја, тогаш паметам дека беше изгор импулсот да не зборам дека најефтинион телефон на старо чинеше тогашни 50 марки ( околу 50 евра ако памтам добро ) а не 500 денари.

Да не продужам со модата човече добивам нервен напад коа ќе видам старо сако или палто кои моите на времето ги носеле. Дреч бои очи бодат, шари некакви ми ти човек да помисли дека дизајнерот ги дизајнирал под дејство на ЛСД или пател од далтонизам. Широки панталони, блузи некакви ми ти широки, фармерка со висок струк, полиестер или некоја рандом шклљ материјал богзнае кога ја дизајнирале модата во 80 тите и 90 тите кои дроги користеле. О да и моето омилено ПОТПУНКИ жените ко рамбо изгледаа јеботе мојот најлош кошмар не содржи потпунки. Фризури со пет тона гел и лак за коса и моето омилено КРЕМЧЕ ПРАВЕЊЕ НА ШИШКАТА И ТАПИРАЊЕ. Тв серии преполни со плавуши и класичниот амерички сон и насмевка која зрачи ко рефлектор.

Компјутер само за богаташи, конекција у пм спора, закачување на слики и видеа , форуми?!! социјални мрежи???а бе тоа нешто беше мисловна именка, оставаш експлорерот да ти отвара страна а ти вариш кафе, се бањаш и седнуваш да читаш само текст без слики, а бе можеа тогаш да ти го ебат компјутерот со спам само. Лсд екран???? Ма дај тоа кадотните екрани зрачеа бетер од апаратите од радиологија.

Мсн, скајп, фејсбук уклучување на нет од мобилен заборави, фотошоп научна фантастика а поради немање нет гарант некоја фаца ќе ти се избаци со тврдење дека сонцето уствари зрачело розе ( а немаш боженствениот гугл за да провериш) оди бе . Војна во ирак следење преку нет ахам . А бе тогаш се дознаваше дека земјотрес мавнало после три дена а не три минути и тоа преку македонска телевизија. Програми кои завршуваа околу полноќ.

Ултимативен доживлјај гледање германско порки лошо снимено( копија од копија од копија) на некоја касета се тресе сликата. Не дај боже нешто лентата да не е премотана или видеото пуно со прашина :самоубиство:
Гага литература аха да ќе исќешираш богзнае колку пари за лош превод од англиски на српски ма ако има превод уопште или ако ја има книгата уопште.
Кеш се фрлаше на изнајмување на видеа ( еј кој доживлај отвараш каталог и бап 50 денари за касандра ) . Ма која будала сака да се враќа у камено доба без нет? жити мене има јутуб барајте таму песни од 80 тите и 90 тите, имате ретро журки одете на нив не се глупирајте.

Да не напоменувам туристички понуди и летови кои чинеа ѓавол и пол. И плаќаш не знаеш за што точно плаќаш и што ќе ти се погоди.
За на крај :

Абе знајш колку сум срекна моментално што можам да се допишувам на фејсубук, еј на фејсубук па кај го имаше тоа порано еј ? кај имаш сајбер секс кај имаше сајбер флерт.. ајде душо пристисни ентер ентер ентер хахахаха , тачно жените ставаа потпунки ама сега ставаат силикони имаш фино обликувана силиконска долина...
А модава ни е нешто перфектно денес -велкам то д џангл од чкарт чајна шит не знам кој носел костум на преклоп ама знам дека ако си сакал можел да носиш и левис и ол стар, оригинали .. абе туристички понуди ...лугето во тој комунизам имаа повеке привилегии ( не дек сум комуњар) фати го возот и патувај по месец дена башка и лугето биле други сега сам кај ке патуваш за 10 евра ке ти го свирнит некој...
Да сега имаме фини лцд телевизори точно не мора да се дружиме и да одиме во кино, можиме мирно да седиме сами и да уживаме во прекрасната програма ке гледаме фаци и иселенички џубокс тоа ти е приватност еј модерен свет чистина бе минимализам ...
Па после имаме порничи ..изнаспуштав доволно и сега сум обезбеден да дркам 24/7 пошо ми се дига само на порничи...
секој систем има дупки ама да споредуваш технологија ми е банално и глупо во иднина што ке мислат за нас? е види користеле телефони, кредитни картици, имаме холограми па ние имаме чип во раката колку практично сите трансакции ке ги извршуваме електронски, еј бе па тие факале пари...

Забправив : еколошки стандарди за автомобили што беше тоа ?!! Колите и тоа новите звучеа ко тенк се слушаа од километар коа доаѓаа,и оставаа димна завеса позади себе и мирис на бензин, клима уред = вентилатор, супермаркети= пазар. А бее превише го потценувате ова време :)
За на крај :
Ќе те цитирам и за другиве ама не можам сеа дека ми се спие.

За болдираново... Сакаш да кажеш дека музиката од ова време е катастрофа или мене така ми се чини?

Според мене најголемите евергрини излегоа во осумдесетите, чак и раните девеесети фатија нешто. Песна како Take on me или Its my life (таа од џови, не од црнчугине) ќе останат уште 20 години запаметени. Сега денешнава музика што гледаме освен лигави техно ремикси на истиве песни што некогаш а и сеуште ја дивеа публиката. Искрено јас би живеел тие времиња (повеќе 90ти) само заради музиката.

Сакам да прашам од форумџиите која им е најомилена песна и се разбира која година е?

REM - Loosing my religion 1991

*Извини ако те сфатив погрешно.

одма би се вратила не знам страшно ме привлекува поп глам, поп рок и слични ретро стилови Па Мајкл Фраерот тогаш бил во подем, Дона Самер а да не зборувам за еден куп рок групи ,донекаде кич и луди фризури ама имале некој шмек работите денес се е заебано изживеано па ми е толку банално па со ова техново уште па тие фаци од препотентни исфурани типки и типој .. ц ц ц не ке е на арно :pipi:

Типичен современ Метро-сексуалец :)
Фала ти за комплиментот да ми се фатиш за инструментот Тетка Љубов Упс...Госпожа Љубов , а ако толку сакате да се вратите во 80тите и 90тите Слободно никој не ве брани , терајте си таков живот вози си велосипед, носи си фустани до ноктите , и прави си луда "трајна" фризура , аааа и да не сум нафуран ама ти ме нафура и ми ја крена цената Слатка Теткице едноставно уживам во тоа што ми го пружи технологијата :smir: цвет за вас Тетка Љубов !!!

90тите... у времето на југославија со чело на тито ! хаха... Аххххх да ке заборавеве за малце.. и добро познатата ЈНА! хах не сериозно.. 90тите мислам добри годинки биле...

Еххх, 80тите, фатив малку од нив, фала Богу (ако постои), 6 години пошто сум роден на крај на 83...Што убаво време, Југославија, првиве спомени у животов ми се дека патував со воз кај роднините у Белград, Хајде да се волимо у кино, Бранко Коцкица у свету постоји једно царствоооо...

Па 90тите, стрипови, Сталоне, Шварци, карате филмови од Видеотека, ВХС, Мајкл Џексон на аудио касети, флипери...

Супер времиња, луѓево повеќе се дружеа, беа повесели, а не денеска секој со својата мака...Каков бе Фејсбук, дремење пред компјутер, замарај се со тоа која игра каква графика има, гледај стално кога ќе искочи, турбо фолк труење... Како што кажаа и други, музиката беше добра, денеска ни рок ни рап више...Децава гледаат разни глупави цртани и шпански серии, наместо како мојава генерација порано - Коцкица, Бушава Азбука, мечето Ушко, а да, да не ги заборавам Топ листа надреалиста Босанците...

Денеска ми се свиѓа само тоа што све ти е достапно, филмови, мп3, игри.

*Ахааа сега видов marsovka мрчи нешто за порничи :smir:, па би запрашал кои порничи беа бољи, од 80тите па до средина на 90тите или овие денеска, со избричени п****и, без приказна само една соба, па ја прашува како се вика и ај сеа пола саат ќе го тупиме со ова па со она...И ја колку се сеќавам имаше доволно материјал порано и списанија и ленти и секој можеше да си ги приушти. :wink:

Фала ти за комплиментот да ми се фатиш за инструментот Тетка Љубов Упс...Госпожа Љубов , а ако толку сакате да се вратите во 80тите и 90тите Слободно никој не ве брани , терајте си таков живот вози си велосипед, носи си фустани до ноктите , и прави си луда "трајна" фризура , аааа и да не сум нафуран ама ти ме нафура и ми ја крена цената Слатка Теткице едноставно уживам во тоа што ми го пружи технологијата :smir: цвет за вас Тетка Љубов !!!

Ич не се палам на метросексуалци па нема потреба ништо да ти факам што лично се сомневам дека го имаш по овај педерски говор изкажан погоре.. А цената ти пага со тоа што мислиш дека технологијата те прави да се чуствуваш напредно сведочи за тоа дека си шуплив одвнатре. Ти спагаш во категорија на неизживеани покундурени селјаци и сеа си како мајмун излезен од зоолошка градина срекен што можеш да уживаш во најновите играчки... Цвет за тебе што у руци расте драго фегетче :smir:

Едноставни времиња едноставни потреби, имавне се а немавне ништо. животот аи го теравне беговски, двеесетите се крадеше на велико ама пак имаше за секого, јебига ставаш 500 ден беназин ја вртиш цела македонија, кока кола 7 денари хамбургер 25, сметка за телефон 340 денари ( домашните ти се дерат зашто толку голема сметка дошла) сателитски антени на секоја зграда, застава главна марка на автомобил, ме стега насталгија кога мислам на тие времиња како и дае дали дека тогаш почнував да живеам или убаво беше незнам но сепак мене ми се чини дека по убаво беше тогаш отколку сега
ПС да не ги заборавиме сакоата со кратки ракави кој беа во мода тогаш :pos2:

Уф, 80-ти не паметам баш, роден 86, но 90-ти за мене цело детство. Од првата женска, до бегање од часови, одење на флипери, до гледање филмови на ВХС, до првиот ќотек... Бесценето.

За на крај :

Ахаха...за земјотрес се дознавало по три дена...во 80-ти..:pos2:си чула ли за винча,знаеш ли дека идеа студенти од Италија,Германија,Ирак,Либија на универзитетот СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ во Скопје а ова за книгите...немам коментар.(најарно појди во библиотека..заеби гугл).прашај ги психолозите од каде користат литература за психологија,и за одредени области и де ете го имаш божествениот гугл и ју тјуб..па види ја релевантноста на податоците-оти сепак 90% од интернет се бљувотини...

Ајде бујрум прашај го чичко гугл дали е ова вистинска северно корејска проба?

Јас знам дека тогаш се Градеше се Работеше,народот ако му текне ај во трст и ОП купуваш карта у возот и терај...никој ништо не ти прави...денес луѓето ја изгубија човечноста во себе,станаа гневни на се и сешто...Лоботомија е тоа јбг.

Инаку можеш слободно да видиш тогаш колку имало истражување и развој,и научни експерименти башка што диплома не добивал секој торко.
А за докторат...аууу кој труд треба..не како денес фрчат магистри дипломци апла како телиња.

Воена болница..па тоа беше стејт оф д арт опрема,а облеката и не е така лоша...јас чат пат на дедо костумите ги облекувам,иако и јас само детството како копиљ го поминав,хех ги памтам вестите од босна башка цртаните кои ги даваа пред вести:pos2:Значи од 73 нагоре има економски,културен и развој во секое поле...туку дај кажи ми работат ли театриве,кината,какви книги сега се издаваат??

Е ако не можеш без нет...тоа се вика Интернет адикшн:toe:

мене и сега ми е ОК,неќам во 80-ти нит 90-ти ниту пак во 2050 тука сум и таков сум... амааа...како што кажуваат народот(башка имаат слики од германија,трст,ма од цела европа-и тоа со лична карта...)ако коза лаже рог не лаже -се изгуби и тоа малку човечно што остана..

И за крај баш денес кажаа убаво,хрватска задолжена 40 милијарди,словенија 30,србија тука негде босна 6...најмалце е македонија 1.6 милијарди,а пред распадот на Југославија вкупниот долг бил...10 милијарди и дај кажи ми сега како тоа хрватска е 4 пати задолжена од цела југославија,а словенија дури 3 пати(2 милиона се...а ете 30 милијарди борч-а Екс Ју беше 20 милиона со 10 милијарди борч)..

Ова нема никаква врска со идеологија туку со реалност и да и тогаш се крадеше...сепразнеше нафта од државните фирми,се крадеа залихи...ама кога некој ќе фанеа мамето му се ебало,а денес само на вести ќе ги дадат како фатени а утредента право на слобода.

Остави го ајс ајс бејби...гледај го ова...од 1977

watch

^^
Или ова ... од 1979. Пред своето време

Ич не се палам на метросексуалци па нема потреба ништо да ти факам што лично се сомневам дека го имаш по овај педерски говор изкажан погоре.. А цената ти пага со тоа што мислиш дека технологијата те прави да се чуствуваш напредно сведочи за тоа дека си шуплив одвнатре. Ти спагаш во категорија на неизживеани покундурени селјаци и сеа си како мајмун излезен од зоолошка градина срекен што можеш да уживаш во најновите играчки... Цвет за тебе што у руци расте драго фегетче :smir:
TeТка Шмизла јас уживам во тие играчки за кој копнееш , и дојди да видеш дали сум педер, а за дали сум шуплив смешна си-тоа што сум ЈАС можеш само да сонуваш хихиххихи ПАПА :pusk:

Зошто да се враќаме кога можеме од тогаш да земеме се што е добро и да заборавиме се што не чинело. Ако можи да бирам, ќе заминам во иднината да видам како е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom