8 тотални збунки

• Креатор на темата Креатор на темата Annabel
  • Време на започнување Време на започнување
Mислев дека и тројката се викаат близначки :pipi::):tv:

А да ако била бремена прошлата година хахха

Па може првото дете е родено во јануари па забременува пак и по 9 месеци го раѓа второто. 12 месеци има годината, не е невозможно.

А ова не е логично, тројка биле не биле близнаци, па и тројките се близнаци. :)

Епа така е објаснувањето повеќе беше дека имињата им се исти :) и затоа имаше збунка :smir:

Еве две од мене:

- Закопувате крава, но и се гледат роговите. Како ќе знаете дали е вол или крава?
- Влегувате во една соба и имате само едно чкорче. Во собата има свеќа, камин и ламба на плин.
Што ќе запалите најпрво ?

Еве две од мене:

- Закопувате крава, но и се гледат роговите. Како ќе знаете дали е вол или крава?
- Влегувате во една соба и имате само едно чкорче. Во собата има свеќа, камин и ламба на плин.
Што ќе запалите најпрво ?
Стари се..
Па нели крава колам? И шкорчето, нормално D:

1.Ако докторот ни даде 3 апчиња и ни каже да земаме по едно апче на секој пола саат,колку време ќе помине кога ќе ги испиеме сите апчиња?

2.Си легнав во осум часот навечер и потоа си го наместив алармот да ми ѕвони во девет часот наутро.Колку часа ќе спијам пред да ме разбуди алармот?

3.Фармер имал 17 овци.Сите освен 9 умреле.Колку овци останале живи?

4.Што нема да се изобличи ако го фрлиме од највисоката зграда,но ќе се изобличи ако го фрлиме во океан?

5.Што е тоа што често се враќа,но никогаш не се позајмува?

1.Ако докторот ни даде 3 апчиња и ни каже да земаме по едно апче на секој пола саат,колку време ќе помине кога ќе ги испиеме сите апчиња?

2.Си легнав во осум часот навечер и потоа си го наместив алармот да ми ѕвони во девет часот наутро.Колку часа ќе спијам пред да ме разбуди алармот?

3.Фармер имал 17 овци.Сите освен 9 умреле.Колку овци останале живи?

4.Што нема да се изобличи ако го фрлиме од највисоката зграда,но ќе се изобличи ако го фрлиме во океан?

5.Што е тоа што често се враќа,но никогаш не се позајмува?
1. 1саат
2, Додека не се разбудиш сам.. од кај знаеш дали алармот од сонот ќе те разбуди, нели во сон го наместил алармот. хехе, мене вака ми се има случено.. затоа неоправдани во школо имам
3, 9
4, Неможеме од највисоката зграда да го фрлиме во океан..?
5, појма немам..

1. 1саат
2, Додека не се разбудиш сам.. од кај знаеш дали алармот од сонот ќе те разбуди, нели во сон го наместил алармот. хехе, мене вака ми се има случено.. затоа неоправдани во школо имам
3, 9
4, Неможеме од највисоката зграда да го фрлиме во океан..?
5, појма немам..

Вечер одговори ајде пробај пак :smir:

Да.. ама се врача кога ќе го фрлиш.. а кој позајмува јојо?
Нвм.. се збунив нешто :D

Ауу хаха па и јас се збунив мислев за ова шо не се крши да не ме прашуваш :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom