Милко Калајџиев

Некој можеби ќе рече дека за генијалци од калибарот на Калајџиев се подразбира да бидат полиглоти, но сепак да споменеме дека Милко одлично го владее грчкиот јазик на кој има испеано повеќе песни.

Milko Kalaidjiev - Ase Me Stin Monaksia

Пф, со Милко се сликал.
Ја со Мира Малката иам слика бе.

Пошто заборавив да ти вратам, ај види ми ја пак сликата и види лево од легендата (најлево на сликата) се примеќа плава коса. Што мислиш која е? :D

Oколо Лено Ленче, тази песен е естественија песен.Две држави, един народ.Сичко готино.

Пошто заборавив да ти вратам, ај види ми ја пак сликата и види лево од легендата (најлево на сликата) се примеќа плава коса. Што мислиш која е? :D

OMG OMG OMG is that Гергана?!

Се изнапишавте а ја заборавивте македонската песна

Иако сум голем почитувач на ликот и делото на најпрепознатливиот бугарски мустаќ после Гоце Делчев, сепак не се осудувам да правам споредби со доајенот на македонскиот хип-хоп - Мирко Митревски.

Mirko-Mitrevski-2.jpg

Мирко Митревски & Академци - Абре чичо остарен

OMG OMG OMG is that Гергана?!

Иако сум голем почитувач на ликот и делото на најпрепознатливиот бугарски мустаќ после Гоце Делчев, сепак не се осудувам да правам споредби со доајенот на македонскиот хип-хоп - Мирко Митревски.

Mirko-Mitrevski-2.jpg

Мирко Митревски & Академци - Абре чичо остарен
Hahahaha не бре, Мира е. :D

Кога ја спомна Гернага, сеа ми текна. Едно другарче тој период имаше вујко кој често одеше на одмор во Бугарија...и така по свирките слика со секоја пејачка....па ќе си дојдеше после и ни правеше филмови цела година оти женски му биле. :pos:

Hahahaha не бре, Мира е. :D

Кога ја спомна Гернага, сеа ми текна. Едно другарче тој период имаше вујко кој често одеше на одмор во Бугарија...и така по свирките слика со секоја пејачка....па ќе си дојдеше после и ни правеше филмови цела година оти женски му биле. :pos:

Одман помислив дека е Гергана, гледам не ја собрало во сликата, па претпоставив заради големите таленти од Господ што и` се дадени.

Милко е широко познат, па така на еден фудбалски меч во рамките на квалификациите за Европа Лигата во 2011/2012-та година помеѓу Металург Скопје и Локомотив Софија, тренерот на противничкиот табор беше деконцентриран со извици од добри познавачи на фудбалот а воедно и на бугарската фолк музика: ДА ТЕ ЕБЕ ВЕСЕЛИН МАРИНОВ; ДА ТЕ ЕБЕ МИЛКО КАЛАЈЏИЕВ! Така се прошири фамата на Милко која стигна и до мене и од тогаш не можам да живеам без него.

П.С. Веселин Маринов не заостанува многу во квалитет( ретка снимка во која извиците и гестовите помеѓу стихови и строфи ја прават композицијата уште посовршена):

https://www.youtube.com/watch?v=L6D0iW-7VHo

П.С. Веселин Маринов не заостанува многу во квалитет( ретка снимка во која извиците и гестовите помеѓу стихови и строфи ја прават композицијата уште посовршена):

https://www.youtube.com/watch?v=L6D0iW-7VHo

Веселин Маринов треба уште многу фурни леб да изеде за да го втаса Милко. Иако има неоспорен музички талент (вижди неговите ранни рокаджијски денове тук), сепак не е вистински човек од народот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom