I
IBIZA SOUND
Гостин
neka toa sto go derat narodot ova popovite,barem da ne bese tolku apla 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И после цветала сива економија? Тоа нивното е црна! Ај даноци, а пензиско? Врз основа на што се пензионираат? Здравство не им треба, Господ ги чуваОваа од видеото сигурно некоја попадика е.а...алоооо бе!
3000 денари погреб, 6000 свадба...алоооо бе!
Треба нови мечки да се купуваат, излегуваат нови модели!
Бај д веј... црквата НЕ ПЛАЌА даноци!
Па како да нема покачување.... Мики и спирос да не воздух лапат.
Па фрли нешто нагоре - што остане за госпо другото за менеЈа‘ сум арно платен, затоа не се жалам...![]()
дали МПЦ го дере народот и на што се основа таа премиса, дали можеме да ја земеме како точна па да продолжиме да аргументираме околу тоа или прво треба да се запрашаме, дали МПЦ го дере народот?
Не не, како што ќе видиш, јас се сложувам со идејата на Берик подоле. Јас не мислам дека Црквата го дере народот и се сложувам со ова што го кажуваш.1. МПЦ-ОА е помесна Црква од македонскиот народ.
2. Верниот македонски народ ја чини Црквата, оти тој ист народ членува во Црквата или како свештеник, или како свештеномонах или како мирјанин.
3. Црквата се грижи за своите: заедница за поединецот и обратно: поединецот кон заедницата.
4. Кој милува, поточно, кој нејќе да прими услуга и благослов од Црквата, нека си седи дома како Богоотпадник.
Прашање до тебе: како Црквата го дере народот?
Не не, како што ќе видиш, јас се сложувам со идејата на Берик подоле. Јас не мислам дека Црквата го дере народот и се сложувам со ова што го кажуваш.
Не, јас не ти дадов двонеделен бан. Јас ти дадов казнени поради тоа што не ги почитуваше правилата на соодветниот подфорум и покрај неколку опомени од моја страна. А бројот на поени неминовно те доведе до бан. Сега нема да ти дадам бидејќи не кршиш правила....и ќе ми дајш уште еден двонеделен бан за сето твое „сложување„ со мене...
Не, јас не ти дадов двонеделен бан. Јас ти дадов казнени поради тоа што не ги почитуваше правилата на соодветниот подфорум и покрај неколку опомени од моја страна. А бројот на поени неминовно те доведе до бан. Сега нема да ти дадам бидејќи не кршиш правила.
Во некои ситуации може да се сложам со тебе како и сега, а сепак да ти дадам казнени бидејќи кршиш правила, во други ситуации можам да не се сложам со тебе, а да не ти дадам казнени бидејќи не кршиш правила.
Дали ќе добиеш казнени кои потоа доведуваат до бан ако се соберат доволно поени, детерминира фактот дали ти кршиш правила или не, а не дали се сложувам со тебе.
Верската вест практично треба да се состои од новост, односно нов настан кој е поврзан со религијата. Сепак, мора да се случи настан и суштински, самиот настан да е во корелација со религија.Не си ни обврзан да се сложиш со мене.
Тогаш, посочи ми како треба да изгледа една верска вест, а да не ќарам уште еден бан?
ЦРКВАТА, разбрана како ЗАЕДНИЦА на ученици Христови или како религиозна ПРОДАВНИЦА!
1..Ако 10 муслимански терористи убијат цело село од цивили и притоа извикуваат Аллаху Акбр и тврдат дека тоа го направиле во име на Аллах, тоа е верска вест..
Да Мики, понекогаш убивањето може да биде верска вест. Зошто?„Заклучок„: убивањето е верска (???) вест...