Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
После јадење во Ројалбургер секогаш истите прашања и заклучоци.
Зошто дојдов тука? Вака ли ќе слабеам? Ќе јадев баничка 100денари помалце ќе истрошев.

Ама се ова се случува ПОСЛЕ :D
Инаку одејќи натаму летам по патот, решеност 100%.

Кеј,

Веќе почнавме да наликуваме на Северна Кореја, да речеме натака одиме.

Мое хоби е да се замислувам во ситуации во кои никогаш нема да бидам.

Сестра ми денес има роденден, цел ден тоа телефонот и зуе.

Јас зимата за роденденот го тргнав роденденот од ѕид на фб, и мирна глава. Експериментирав кој ќе запамти кога ми е роденден. Само една колешка од работа ми го честита. Да не е фб, нема да знаеме на кого му е роденден, до тоа дереџе паднавме :)

Кајге, правејќи торта, ми се слизна од рака порцелански тањир и директива врз боса нога ми распука.
Жива среќа што не беше нешто стаклено, иначе срчите партали ќе ме направеа... :icon_mrgr: Глеаш? Среќа у несреќа. :D Колку и да умреш, ќе се спасиш. :D

Живот иде даље, живот брзо прооолази. Ал осјечам да, то више ниси ти, а ни јааа. :свиркам:
Ај, чао. :D

И ја инсталирав на лаптопот на сестра ми Симс 4, ја уклучив да видам само графиката што како, многу нормално дека се заразив и еве сега играм као некоја задња будала. Кој вика дека оваа игрица без разлика дали 1, 2, 3 или 4 не е заразна нема врска од животот.

Draga
Denes denot mi pomina vo igranje Sims pretezno.
Stanav vo 11.30 so glavobolka, se napiv lek, i se vrativ nazad na spienje, do 14.30.
Stanav normalno gazot go dovleckav do plinskoto i si svariv kafe uste edno.
Okolu 4 ukluciv da igram The sims, i eve sega izgasiv duri.
Napraviv neverojatna kukja, i uste poneverojatno ja opremiv, jea.4

Nego da ti kazam dodeka mozam da editiram.
Ladno u vaa Bosna nek si ibe mater.
Boli vozduhov ostar jebote.

Последно уредено од модератор:
Распад систем кајги, распад систем! Договорен е собирот во 04:00 на мало мовче, одам таму со 10 деца од 13 години... па ајде одиме горниот собир од 05:00 и таму нема никој, одиме пред сала едвај 50 души се собравме, воџата го нема...прво полувреме го седевме на трибина кај навивачите со ќутење, не знам што е работата, ама н од навивачка група нема, не одам повеќе! Второ полувреме се преместивме со едно другарче на поубаво место и испаднавме 10 минути пред крај. После тоа што ќе правиме врнеше па ајде да преврне отидовме ПС2 да играме, фудбал, го тепав 3-1 во партии, јас со Јуве, тој со Јунајтед... и така кајги, распад систем.

Драга...

... често се бунам вака, или ајде да речам дека галамам за тоа колку у градов (ај да не речам државава пошто не можам да зборам за места кои не ги посетувам постојано) е запоставена природата, од сегде смрди, нивото на загаденост е огромно и сме втор или трет најзагаден град во Европа. Онака, никој више не го заболе за природни ресурси, и Вардар, реката што во секој учебник се воспева и ја сметаме за наша „гордост“ е отидена у курац. Ова ќе го поврзам со една навидум неповрзана работа, но преку која ќе докажам дека многу луѓе се преглупи за да сфатат на што треба да обрнеме внимание.

Еве во денешниот свет, главната борба е околу нафтата. Земјите што имаат нафта по дефолт се богати, а големите сили пробуваат да ги придобијат тие земји или да соработуваат со нив бидејќи од тоа имаат корист. Меѓутоа, тоа нема да остане вечно. Прогнозите се дека она што сега е нафтата, за 50 до 100 години ќе биде водата. Водата ќе биде богатство и оние кои имаат добри природни ресурси ќе се стекнат со огромна предност. И сеа да те прашам нешто. Ти текнува на нашите природни ресурси? Ти текнува дека сме една од ретките држави во светов што сеуште пијат вода од чешма пошто имаат здрава вода, за разлика од други земји кои немаат ресурси и мораат да купуваат флаширана вода? Епа тоа е пошто имаме, а забораваме и ги запоставуваме. А ти текнува што и правиме на природава кај нас? Да ти постирам слики од Вардар? Да ти е гад да ја видиш реката, камоли да допреш прст у водата. Идеш покрај кеј, ти смрди реката до тебе ебате. Малку ти треба у главата да споиш два и два и да сфатиш на што треба да се фокусираш, и врз тоа да ја базираш политиката. Да предвидиш што треба да направиш за во иднина да го имаш тоа што ќе им треба на другите. Пример ќе ги зеам Србиве. Со помош на арапи направија проект Belgrade Waterfront. Изгуглај, ќе видиш колку е прекрасно. Веројатно тие го сфатија ова, а и арапине сфатија дека нафтата за некое време нема да биде приоритет, па ја користат моменталнава прилика и инвестираат во вакви проекти. Гледаш колку е лесно да ја увидиш потенцијалната можност? Колку е лесно да искористиш прилика? Ама ние уште сме заглавени во минатото, а никој не мисли на иднината. Иронијата е во тоа што јас ова го кажувам како историчар, а некој што треба баш за вакви работи да размислува, баш тој нема појма што се дешава. Али океј, битно фонтани имаме, тоа што на 50 метра реката е зелено-кафеава и рибите бегаат надвор од неа е друга работа.

Род Стјуард,Елтон Џон, Барбара Стрејсенд, Џон Ленон,Стиви Вондер, Аеросмит.....

Кајги,
Музиката беше многу подобра во времето, кога им беше дозволено на „грдите„ луѓе да пејат

Моментално надвор има Аурора Бореалис. Се упатувам во шумата заедно со мачето, градските светла ја попречуваат глетката. Ги минеме последните куќички и навлегуваме во шумата. Слушам женски глас, го игнорирам и си продолжувам, ама мачорот не ми реагира, стои вкочанет и гледа накај куќите. Се вртам и гледам една баба седи со наведната глава. Ја посматрам, седи така и не мрда. Кој хорор филм ми го направи бабиштево, јебеш поларна светлина, си се вратив дома! :icon_lol:

многу ми недостига другар ми
имам многу недостигања ама од ова ми можела навистина да полудам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom