87ми американски филмски награди (Оскари 2014)

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е вашиот фаворит?

• American Sniper

Гласови: 4 4,3%
  • The Imitation Game

Гласови: 25 27,2%
  • Selma

Гласови: 3 3,3%
  • Birdman

Гласови: 18 19,6%
  • Boyhood

Гласови: 8 8,7%
  • The Theory of Everything

Гласови: 3 3,3%
  • The Grand Budapest Hotel

Гласови: 5 5,4%
  • Whiplash

Гласови: 26 28,3%

• Вкупно гласачи
    92
Изгледа сум единствениот шо мисли дека Birdman појма нема за оскар али со оглед на конкуренцијата може и заслужено да се каже мада The Imitation Game ми е светлосни години подобар филм од овој ( едини проблем шо овој е според вистинска приказна ). Се одлично , тематика одлична , глума исто така али овој ако е за оскар значи се докажува мојата теорија дека како идеме нагоре се полоши и полоши филмови испаѓаат. Сепак не ми се мерило оскарите, исклучоци се некој години каде стварно заслужено земале филмови што вредат.
Ја мислам поубаво да не пишиш на темава. Волку глупости у еден пост немам прочитано од времето на Сунѓер Боб пред да ми отиде на игнор.

Очигледно свуда око мене фанови на Birdman... Сори поради тоа што го искажав моето мислење а воедно и го повредив вашето.

Некад се има ли случено да протечат резултати од гласањето на академијата , еве оваа година баш ме интересира како се гласало.

@wot ставај клуч ;)

1513776_423756871119575_3731585183883122560_n.png

Изгледа сум единствениот шо мисли дека Birdman појма нема за оскар али со оглед на конкуренцијата може и заслужено да се каже мада The Imitation Game ми е светлосни години подобар филм од овој ( едини проблем шо овој е според вистинска приказна ). Се одлично , тематика одлична , глума исто така али овој ако е за оскар значи се докажува мојата теорија дека како идеме нагоре се полоши и полоши филмови испаѓаат. Сепак не ми се мерило оскарите, исклучоци се некој години каде стварно заслужено земале филмови што вредат.
Се сложувам потполно за Birdman, според мене оскар заслужи Boyhood, али немора да значи дека ако не добил оскар е полош.
The imitation game уште не ми е гледан, но според мене и Whiplas е подобар од Birdman.

Boyhood не заслужи да биде номиниран не па оскар да земел :facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom