Кога даваат пензија на пензионерите?

• Креатор на темата Креатор на темата RazerOptic
  • Време на започнување Време на започнување

RazerOptic

Admirable
Член од
10 ноември 2012
Мислења
170
Поени од реакции
125
Здраво,

Јас се извинувам што отварам тема и што прашувам ваква работа но се работи за баба ми. Сака да знае кога ќе земаат пензија?

Доколку некој знае ве молам да пише.

Благодарим

:)
Ако зима преку тутунска банка на 1-ви.

Ако зима пензија во другите банки на 7-ми во месецот.

Преку пошта е, поштарот и донесува до врата.
Во ред благодарам. На седми ќе земе сеа ќе и кажам и повеќе нема да ми досадува.

Благодарам и се најдобро, ве молам избришете ја темата и се извинувам.

Пред тутунска на 2ри беше невидена гужва сабајле, се пензионери беа, па изгледа тогаш стигаат пензиите.

До сабота би требало да и стигне :)

Преку пошта е, поштарот и донесува до врата.
Во ред благодарам. На седми ќе земе сеа ќе и кажам и повеќе нема да ми досадува.

Благодарам и се најдобро, ве молам избришете ја темата и се извинувам.

Тоа е малку себично, нема потреба да се избрише темата, може ќе му затреба на некој друг да прочита.

Во секој случај, по седми.

Во текот на првата недела од месецот значи од 1 до 7 секој месец

Тутунска само исплаќа во последниот ден од месецот во 23:30 часот, проверено со години е вака.

Ете колку луѓе земаат пари од бабите и дедовците :D

пензија најчесто се зема на 6 во месецот; еднаш пред неколку месеци закаснија на 7-ми а ЕВН ги прати сметките на 6-ти па имаше масовно доцнење за плаќање струја. Тоа што тутунска дава на 1-и е од нив, а и други банки одобруваат 1 пензија во минус на картичка, со барање.

Тутунска само исплаќа во последниот ден од месецот во 23:30 часот, проверено со години е вака.
Тутунска дава свои пари на заем на пензионерите на крајот на месецот само да ги држи како клиенти за потоа преку фондот за пензиско да си ги покрие околу 6 или 7 во месецот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom