Подесувања во конзола заради намалување на лагот!

• Креатор на темата Креатор на темата [MkD]Scout
  • Време на започнување Време на започнување
Помагајте како знаете!

Правам дома сервер, влагаат 4ца вкупно, и лаг си е до кај 60 мах. Ама ако влезе барем уште еден, значи дако сме над 4ца на сервер, лагот иде над 2000 или 3000 буквално, и не паѓа. А кога сме до 4ца, се си е супер. До што може да е мамата да му ја......

До пред 1 месец, играв се супер, по 12 души бевме на сервер.
Да не има некои финти, пачови, фиксови, или што и да има за оправување на проблемов?

Користам и AMXmodX, ако има и таму финти некои, кажете....

Помагајте како знаете!

Правам дома сервер, влагаат 4ца вкупно, и лаг си е до кај 60 мах. Ама ако влезе барем уште еден, значи дако сме над 4ца на сервер, лагот иде над 2000 или 3000 буквално, и не паѓа. А кога сме до 4ца, се си е супер. До што може да е мамата да му ја......

До пред 1 месец, играв се супер, по 12 души бевме на сервер.
Да не има некои финти, пачови, фиксови, или што и да има за оправување на проблемов?

Користам и AMXmodX, ако има и таму финти некои, кажете....
Зависи, можеби е до тебе, можеби до некој играч што лагира на сервер, незнам што друго да ти помогнам околу тоа..

ABE STAVE TE SI KABLOVSKI INTERNET PA DA VIDITE STO E LATENCY 35-50 :}}}

E jas samo sto go downladira serverot odma imav Ping 40-60 Ama imam MaxAdsl 2gb:back:

EVE VI JA POMOSTA SO PINGOT!!!!!!
Koga ke go startuvate Hlds.exe znaci serverot,Ke odite vo TaskManager,Potoa
barajte hlds i na hlds ke kliknete na desen klik i ke namestite setpriority Real Time.
Predupreduvanje!!!-OVA VAZI SAMO ZA KORISNICITE SO GOLEMI PINGOVI-!!!:baeh:

ИМАМ ПЕНТИУМ 3 И ЛАГОТ НА ЕДЕН СЕРВЕР КОЈ ГО ИГРАМ ПОСТОЈАНО ПРЕД НЕКОЛКУ МЕСЕЦИ МИ БЕШЕ ТОП! СЕГА ПРЕД СКОРО ВРЕМЕ ПРИМЕТИВ ДЕКА МИ Е МНОГУ ПОКАЧЕН А ИСТО ТАКА И НА ДРУГИТЕ ИГРАЧИ ОКОЛУ 500-600. ВЛЕГОВ ВО ДРУГ СЕРВЕР ЛАГОТ ПОВТОРНО БЕСЕ СУПЕР. НЕ ПАНИЧЕТЕ ДО СЕРВЕРИТЕ Е ПРОБЛЕМОТ МОЖЕБИ ИМААТ СЛАБИ КОМПЈУТЕРИ

:pos::pos::pos::pos:

Не сме ќорави, caps off.
повеке сум сигурен дека е до интернетот не компјутерот, не дека и тоа не влијае.

За сите со послаби конфигурации би препорачал fastsprites "2"

EVE VI JA POMOSTA SO PINGOT!!!!!!
Koga ke go startuvate Hlds.exe znaci serverot,Ke odite vo TaskManager,Potoa
barajte hlds i na hlds ke kliknete na desen klik i ke namestite setpriority Real Time.
Predupreduvanje!!!-OVA VAZI SAMO ZA KORISNICITE SO GOLEMI PINGOVI-!!!:baeh:

И на мојот сервер беше исто .. над 4ца има по 2000 лаг.. па одитов и прочитав и ми вика да одам во task menager и да го направам на set priority Real Time .. и нема лаг.. ама добро ке беше и да си инсталираш HL Booster - ти го намалува лагот .. (тоа е plugin кој што се става во amxmod x plugins и кај метамод plugins - еве ти мѕн kire-cs@hotmail.com ке ти го средам лагот .. ) ајде позз :helou::helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom