Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А што не е грев?Ако почнеме да се откажуваме од се и сешто ,тогаш што ќе остане од нашиот живот.За некои и јадењето месо е грев,за други ако човек не е обрезан е грев,за трети ако во петок мрси.Правила еден куп.Но темава не е религиозна,тука треба да се анализира од друг аспект,економската оправданост,работата на владата.Остај ги тие муабети за во Религија,тука пиши нешто друго.Факт е дека пушењето е грев и секој тоа треба да го знае. После до секој човек без разлика што е и кој е зависи што ќе прави. Дали ќе се бори против тоа зло или не. Јас сум бил пушач и сум ги откажал.
А што не е грев?Ако почнеме да се откажуваме од се и сешто ,тогаш што ќе остане од нашиот живот.За некои и јадењето месо е грев,за други ако човек не е обрезан е грев,за трети ако во петок мрси.Правила еден куп.Но темава не е религиозна,тука треба да се анализира од друг аспект,економската оправданост,работата на владата.Остај ги тие муабети за во Религија,тука пиши нешто друго.
Ха,да е само таа мафија добро,ама мафијата ги контролира сите работи во државата.Никој не ја победил досега нејзе,ниту ти со твоите совети,ниту било кој.Тоа ми е совет кон пушачите кои се жалат на поскапувањето зашто да плаќаат за да се трујат кога можат да се откажат и само така ќе ја победат тутунската мафија.
Ха,да е само таа мафија добро,ама мафијата ги контролира сите работи во државата.Никој не ја победил досега нејзе,ниту ти со твоите совети,ниту било кој.
Повеќе пари за тутунарите? Виц на 2015-та. Нема повеќе пари за тутунарите. Субвенции од едно евро? па ти кратат на класа и после ти ги даваат, демек државата се грижи за обичниот земјоделец. Да потсетам дека пред 2 месеци беа доисплатени субвенциите за ланската реколта. Парите ќе завршат кај фамилиите.Ако тоа значи повеќе пари за тутунарите - одличен потег. Ама ако тие неколку денари повеќе владата си ги стави во џеб - мизерија.
За жал тутунот што се произведува во Македонија не е ни 1/4 од тутунот што го има во цигарите, остнатите 3/4 е увозен крупнолисен индустриски тутун. Овае по нивите се ориентлани врсти, врсти кои даваат „вкус и мирис“ на цигарите. Другото е само онака да се потполни местото во кутијата. Нешто ко екстрактине што ги ставаат во соковите. Малку екстракт + вода и ете ти сок во шишеАко тоа значи повеќе пари за тутунарите - одличен потег. Ама ако тие неколку денари повеќе владата си ги стави во џеб - мизерија.
Don't smoke - don't care. Поентата ми беше дека веќе кога ги поскапуваат цигарите, барем нека им ги дадат тие пари на луѓето што го произведуваат тутунот.За жал тутунот што се произведува во Македонија не е ни 1/4 од тутунот што го има во цигарите, остнатите 3/4 е увозен крупнолисен индустриски тутун. Овае по нивите се ориентлани врсти, врсти кои даваат „вкус и мирис“ на цигарите. Другото е само онака да се потполни местото во кутијата. Нешто ко екстрактине што ги ставаат во соковите. Малку екстракт + вода и ете ти сок во шише![]()
Мојата поента е дека ќе им дадат ко ќе родит врбата грозје за жал ...Don't smoke - don't care. Поентата ми беше дека веќе кога ги поскапуваат цигарите, барем нека им ги дадат тие пари на луѓето што го произведуваат тутунот.
Ако не си пушач, можеш само да ќутиш!Супер. Колку толку некои луѓе поретко ќе ги купуваат. Јас да сум, не би ги поскапел, би забранил да постојат/продаваат во државава![]()