Visual basic програмирање

• Креатор на темата Креатор на темата bad_boy
  • Време на започнување Време на започнување
Видов на Microsoft што имаат за овој проблем ама не ми заврши работа.
Само ако инсталирам VB6 на копмјутерот работи. Ако избришам VB6, само еден dll фајл бара во system32 и готово.
Ај за памет ова :)

Решение за ова ?

VB Run Environment инсталирав, MDAC, ама пак не сака.
Грешка: Data Access Error.

Видов на Microsoft што имаат за овој проблем ама не ми заврши работа.
Само ако инсталирам VB6 на копмјутерот работи. Ако избришам VB6, само еден dll фајл бара во system32 и готово.
Ај за памет ова :)

Решение за ова ?

VB Run Environment инсталирав, MDAC, ама пак не сака.
Грешка: Data Access Error.
Иди у references и запиши си ги сите .dll или .ocx кој што ти се штиклирани.
Потоа, ако програмираш на најглупиот начин, иди и во insertable objects и запиши и таму се што имаш штиклирано.
Копирај ги сите тие фајлови во некој директориум.
Потоа, симни си dependency walker, и на сите тие испитај од кои други се зависни, и нив ги сними овде (секако без некои како user32.dll kernel32.dll или некои други очигледни)
Потоа, набави си InstallShield, и пукај си инсталација со тоа што сиве овие ќе ги наведиш како системски.

That's how pro's do it! :vozbud:

Тууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу многу е воа :vozbud:

Тууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу многу е воа :vozbud:
Еми многу е .. ке пишувашш

Инаку јас сум почетник на VB и си направив обичен фајл .. ама сакам да направам нешто слично на аларм , да ме буди на училиште насабајле .. :helou: помош :helou:

Еми многу е .. ке пишувашш

Инаку јас сум почетник на VB и си направив обичен фајл .. ама сакам да направам нешто слично на аларм , да ме буди на училиште насабајле .. :helou: помош :helou:

Најтешкото помина :)
Мислам дека и воа го средив, фала HsIlOmEdUs.

А за да те буди насабајле компјутерот нема да го гасиш никако освен преку викенд ?:)

Фала што ме потсети .. и така ми работи преку ден ..

Со овааа програма имам направено интернет прелистувач...не е многу тешко 15 минути работа е

нема ништо само дугмиња за навигација...до душа не се разбирам толку дизајн да му ропнам...а и го избришав за жал :kesa:

Kako da napravam da se pusta video pri aktiviranje na Form?

vaka sega imam izraboteno programa za restorant vo access 2007.ja prefrliv na cd i sega na drug kompjuter.samo na ovoj drugiot ja imam 2003access.e segfa koga ke probam da ja otvaram se pojavuva greska kaj macros.i koga ke pretisnam stop macros se isklucuva na celo.ne znam kako sega da go popravam macros ili da napravam design wiev.za da mozam da ja popravam greskata.ve molam za pomos

Ако некој има сериски за Visual Basic 2008 Express Edition и ако би бил доволно љубезен... нека пише ПП.

Благодарам однапред.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom