Феноменот seen - напаст на социјалните мрежи

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.617
Поени од реакции
13.341
Веб-сајт
www.facebook.com
oy9PAOr.png

Муабетов од денеска што прилично ме изиритира да ја отворам темава. Дали и вам ви се случува отежнување на социјалните односи на социјалните мрежи поради оваа гнасна опција. Ради вакви нестрпливи и идиотски реакции јас сум приморан да не го стегам тоа прозорчето, и всушност да правам обид (замарање) се со цел да не навредам или изнервирам некој. Не мора да навлегуваме во техникалии и опции или не знам какви add-ons за гасење на seen, тоа не е ни толку битно колку луѓето кои напнуваат само поради тоа што толку при срце си го земаат тоа ако е видено, а не вратено во рок од една мили-секунда. И без коментари за тоа „гасете тоа фб, почнете да живеете“. На форум. Пошто е прилично факинг иронично.

Ce te vidam ko ce bidis od drugata strana na seen-ot.

:place:
Хаха, кој рече дека не сум бил? Али сигурно нема да ја напнам по втор пат па контра-ефект да напрам.
- Маче, ај кафе
- seen.
- Ај бе шо, едно кафе.
- seen.
- Ај ќе сварам јас, па ти ако сакаш дојди... :cool:

Хаха, кој рече дека не сум бил? Али сигурно нема да ја напнам по втор пат па контра-ефект да напрам.
- Маче, ај кафе
- seen.
- Ај бе шо, едно кафе.
- seen.
Па ради таа опција долги врски прекинуваат, ти се жалиш за една колешка шо така ти пишала :D. И јас сум се нашол во ситуација како твојата да снемам интернет, да сум у гужва, да снемам батерија и слично па после заборавам и на крај ABE SO TI E PROBLEMOT SO NE VRAKJAS?

Златно MSN бе, bla bla bla just send you a nudge. :icon_mrgr:

- Маче, ај кафе
- seen.
- Ај бе шо, едно кафе.
- seen.

А и арно ти вика, си можел не да му пишиш, шо се прајш и ти курац и пол ?

Или пак додаваш некој/а, те прифаќа и пишуваш и seen и која е поентата шо те прифатила на прво место ?

А и поштовам водење монолози ко примерот погоре, имам искуство со такви. :D

А и поштовам водење монолози ко примерот погоре, имам искуство со такви. :D
Цело животински царство го имам пратено од стикерите брат. :D

Многу паметна опција е сеен. Знаеш дека видел/а, а и после пет вклучувања не ти одговара......... сфаќаш дека е дебил и неќе да ти прави муабет, а да го немаше сеен и после пет вклучувања нема одговор, а кај дебил, па и во живо ќе ти вика дека не видел, неможел.....:)

Јас сум пресреќен што го избришав тоа Фејсбукот и што се спасив од него еднаш за секогаш........ ЖИВОТОТ Е ПОУБАВ БЕЗ ФЕЈСБУК! :)

Чим во живо ти се нема случено seen, ќути си... Онака гледаш некој другар и му прајш "Kaj си бе, арен си?" и тој само да те опули, уствари "seen" да ти напрај и да замини...

А ние што немаме фејсра*е што да правиме? Ќе ставите ли опција Fuc*ed?
Edit: Fuc*ed off.

Последно уредено:
А ние што немаме фејсра*е што да правиме? Ќе ставите ли опција Fuc*ed?

Читај прво мислење.

На темата - ова seen го правам коа стварно игнорирам или пак сум видел од мобилен и сеа нема тука одма да враќам, туку коа ќе дојдам дома и ќе одговорам. Сеедно - боље е seen, отколку ништо, барем знаеш дека е прочитано и не мора да чекаш потврда од другиот за тоа.

Многу голема важност му давате на ФБ, заради тоа си патите:icon_lol:

Како не направат опција да можиш да видиш кој ти го гледал профилот, па 90% ќе го деактивираат, пошо све манијаци е таму....:icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom