Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ај те молам сам банирај се, ај жити се не се појавувај еден месец...Жал ми е за србите.Боље да изгубеа денес и да имаа шанси да го тепаат дуелот за трето,него да бидат понижени у финале од најголемиот национален непријател.Спорт не спорт лошо ќе им делува на психата генгбенгот у недела.Освен ако не си играат курташак УСА па да ги пуштат со негде 20-30 разлика.Иако пола репрезентации играа без кључни играчи,солидно достигнување е ова за србија.Али едноставно у баскет јенките се out of this world.Едино шпанците од Европа би можеле колку толку отпор да пружат на Америте.
Која e таа логика?Да се надоврзам..
бронза > сребро ?
И погоре околу србомани итн, ако навиваш за Франција треба да си напаѓан и етикетиран како франкоман (или франкофил , или како сакате,whatever) ?
Истото доаѓа до израз и кај клубските поделби , ако некој е за Партизан/Звезда е србоман и не ја сака Македонија, не ја почитува нашата суевереност и бла бла бла ,муабети од таков стил, за разлика ако симпатизира било каков друг клуб од било која земја , е тогаш може , ама Србите се проблемот и нивните клубови и репрезентации.
По логика иде да навиваш за најблиските, убаво кажал некој погоре , сигурно за Зимбабве нема да навивам
Читам по српскиве портали , честитки дури и од Хрвати и Босанци еј , што водеа војна и се колеа меѓусебе па дури и они човечки спортски честитаат за успеси на спортски план. Само ние ги мешаме политиката на државите со други ирелевантни теми. Опуштете се![]()
Ја искрено кога играа Сенегал и Хрватска навивав за Сенегал. Не поради тоа што ги мразам Хрватите, не поради тоа што ги сакам Сенегалците, него поради тоа што прв пат ги гледав Сенегал и ме импресионираа со нивната кошарка, а Хрватите го имаа оној дебилнион накурчен став. Затоа и изгубија, затоа што го потценија противникот.Која e таа логика?
Толку ли ве тешко да сфатите бе луѓе, дека има љубители на кошарката што навиваат за тимот, чисто од кошаркарски аспект, од тоа што го прикажуваат на теренот, од играчите и нивните подвизи?
Милион пати ми се десило да гледам кошарка/фудбал/кој било друг спорт и да навивам против Хрватска, Србија, Босна или незнам кој друга репрезентација, едноставно зошто другиот тим ми бил посимпатичен, единствено од спортски аспект.
Зошто да не навивам за Зимбабвме а не за Србија ако покажале поголема желба за победа, или на некој друг начин го придобиле неутралниот гледач.
Еве вчера навивав за Франција, и што?
Куров ми ленче, 10 страни наназад се тупи за србомани, куромани, сега овој ми збори дека сме требале за соседите да навиваме, според некојаси логика.
ГЛЕДАЈТЕ СПОРТ БЕ АЛО!!!
Ама чекај, разбираш дека тие коментари србомани, србофили, се баш ради ваквите како тебе? Разбираш, нели?Кидање, каква партија на Тео, Радуља и Бјелица свака част, искрено Батум ми га смрзна гомно второ полувреме имаше филинг дека акумулатор да фрли ке влезе али како и да е идемо у финале.
Друг муабет србомани , србофили што читам овдека по форум па значи толку ли има издркани деца, неми е јасно мене кога игра Македонија навивам за Македонија со кого и да игра без разлика дали ми се допаѓа стилот на игра или не и секој нормален човек во Србија со просечна интелигенција навива за Македонија, така да мислам дека и во Македонија секој нормален со просечна интелигенција навива за Србија, матер му ебем па ист народ сме, а овие новокомпоновани антички македонци што етикетираат србофили- србомани и шта ја знам според мене навреме требало да се абортираат али тоа е, сега ги штити закон и мора да ги трпиме.
и трето за атмосфера у Куманово по кафиќи па продужисмо и на плоштад после утакмицу, колко и да си смирен и сталожен мора да се напиеш[DOUBLEPOST=1410605240][/DOUBLEPOST]
Добро ај едно прашање...играв рецимо Македонија- Северна Кореа, ја навивам за Северну Кореу, немали да мислиш дека сам малко застранија?Ама чекај, разбираш дека тие коментари србомани, србофили, се баш ради ваквите како тебе? Разбираш, нели?
Никој тебе не те спречува да навиваш за Србија, да идеш на плоштад, да се опиваш после секој нивна победа.
Ама немој, жити господ, да пишуваш дека секој македонец требало да навива за Србија, зошто сме биле ист народ.
ЗА СПОРТ СЕ РАБОТИ! Разбираш ли?
Кој е тој закон или логика, како што кажа некој погоре, што мене ме обврзува да навивам за Срби или Хрвати или општо балканци? Зошто ист народ ли сме биле?
Како бре луѓе се замарате со вакви работи еј, неможе да ми биде јасно.
Искрена препорака до тебе и до сличните како тебе, не одете ни на стадион, ни у сала, нит па уклучувајте ТВ да гледате каков било спорт, зошто таквите како вас го уништуваат и тоа што е малку останато свето во спортот.
Братко да, ама боде очи тоа што овој муабет е само кога игра Србија, кога играат други репрезентации може да се навива за кого сака кој сака и нема никакви коментари од американофили, французофили, германофили... и шта ја знам, овија коментари можеш да ги начекаш само кд игра Србија сс некоју репрезентацију, чак што више ја колко и да ги нејќам Хрвати но ги сваќам луѓето во Македонија што навиваат за нив едноставно исти народ , во иста држава сме живееле повеќе од 70 години, така да кога игра Хрватска и навиваат македонците за нив никој некажува ништо, туку дебилните коментари се кога игра Србија.Секој ќе си навива за кој сака..што е поентата да се расправате за ваква безмислена тема?..
Тоа пошто Македонија и Србија биле во лоши политички (црковни) односи, па затоа. А овие Франција, Германија, Америка, тоа све не' сакаат и подржуваат у сФе и затоа за нив е океј да се навива.Братко да, ама боде очи тоа што овој муабет е само кога игра Србија, кога играат други репрезентации може да се навива за кого сака кој сака и нема никакви коментари од американофили, французофили, германофили... и шта ја знам, овија коментари можеш да ги начекаш само кд игра Србија сс некоју репрезентацију, чак што више ја колко и да ги нејќам Хрвати но ги сваќам луѓето во Македонија што навиваат за нив едноставно исти народ , во иста држава сме живееле повеќе од 70 години, така да кога игра Хрватска и навиваат македонците за нив никој некажува ништо, туку дебилните коментари се кога игра Србија.