Антикампања за Охрид?

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Со парите што ќе ги потрошиш у Охрид можеш комотно да идеш на море у Грција или Бугарија. Тоа е целиот муабет. А сељаци имало и ќе има и во Скопје и во Охрид и у цела држава. Пошо нали и сељаците се луѓе :icon_lol:

Се е економија ако имаш ти ќар и луѓе и при високи цени зашто ондак би ги спуштил? А кога ќе видиш дека нема луѓе тогаш нели спушташ цени, и се у круг. Незнам што се буните. Ја не сум бил во Охрид добри 10 години и не верувам да идам чисто ради тоа што со парите што би ги дал за Охрид би отишол на море, бар мене ми е тоа поинтересно. Очигледно има доста луѓе што идат за Охрид и ондак затоа се цените високи.

Батали го Фринге или пати од поделена личност или двајца од тој јузер пишат. Кликни на било која тема каде пишува и разгледај му ги мислењата, демир хисар.

Туку кажи ај дали треба да се плука по охриѓани или не? :)

Па за некој работи и треба. Далеку сме од совршени... мислам, то на сите ни е јасно.

Мене муабетот ми беше... Во ред е. Искажи револт со тоа што нема да идаш Охрид. ОК. Уживај си на море ваму таму кулирај си. Доволно е.
Тој зел на горештинава сликат фискални и ги објавуват по овие медиумиве наши ретардирани. Се е интерес и бизнис. Во шема туристичкиве агенции + некој медиум, и да се прајт обрт е работава :icon_lol: Остај го Охрид, цело лето дожд ќе врнело.
Сеа следно шо ќе напишет.. Можна е ерупција на Коселскиот вулкан? :icon_lol:

Плус то, општинава закрепвит со брзина на желка пред умирање. 100 години долгој враќет. Од време на време стигвит по некој денар од централната, ко Црвен крст да донирал.

И ради такви политички испуцавања... ето пример види го Палас. Огромен хотелски капацитет, со тежок туристички потенцијал... си дремит така. А на која локација е...

Бар ти знајш... :icon_lol:[DOUBLEPOST=1405539369][/DOUBLEPOST]
.
Е сега да ти кажам како правам јас кога идам во Охрид. Палам чамецот и со одбрано друштво правец диви плажи подалеку од рајата. Кафе, пијачки со нас и знаеш што... супер ми е.
Ич не ми е гајле за туризмот во Охрид, барем нема да го уништуваат екосистемот на езерото кое (демек) е заштитено од Унеско.
Не ми е гајле и за угостителството во Скопје, и воопшто секаде во државава каде што има ретардирани цени.

Да имам доволно пари, би отворил ланец на БоБ локали и сите тие паразити би ги уништил (или барем би ги натерал да престанат со оваа ненормална непазарна политика).

Да друже. Делумно, да не речам и целосно се согласувам со тебе.

Ама види, се гледа дека си бил, си ја научил шемата.. па сеа знајш како да поминиш најубо и со 200-300 денари во денот. Во ред е то. Кајче мајче, музика, друштво.. јасно ми е.

Ама тоа не го знаат сите. Најчесто тие што ретко биле, или не биле во Охрид претходно се секогаш потенцијални жртви пред се на таксистите, кафичите, плажите... Фала богу дека постои непрофесионализам. И идиотизам до некоја мера.

Последно уредено:
А таман помислив дека летово ќе помине без клише муабетите за Охрид.

Последно уредено:
Паркирањето во Охрид не го поскапив јас, туку охридските зонаши
http://a1on.mk/wordpress/archives/358228

Имаш ли инфирмација колку пајак - возила, оваа лето скопските зонаши „ позајмија “ на охриските зонаши за да „ стопанисуваат и поштено заработуваат ’ летово во Охрид

Не вреди да се дадат пари за одмор во Охрид.
Со истите пари ќе одам на море, поздраво а и подобро.
Добро,е ај сега да напрајме една рокада,морево од Грција да го префрлиме во Охрид,а езерово од Охрид во Грција и тогаш ќе викаше на море е подобро,или ќе викаше шо барам бе Охрид ајкули да ме изедет,дај ќе си одам подобро во Грција на езеро,ем нема да ме печат очи ем побезбедно е за капење.мм?Јас мислам дека е ова второво,ако е така само себеси се лажете и ти и сите ко тебе шо викаат дека за исти пари ќе одат Грчка или Бугарија.

Скопје vs. Охрид е интересна приказна. :D

Всушнос се р’чкаат меѓусебе а се исти кур. Најлошото кај Охрид е тоа што се обидува во лето да биде Скопје. Баш ко на филм е, Скопје у лето се празни, Охрид се полни. Цените од скопското централно подрачјче се префрлаат во Охрид и неговата ривиера.

Кафе увезено од пичмајчин, пакувано у Косово со фалц Нескафе налепници се продава 110 денари/комад. Значи зборам за у СК преку есен/зима/пролеќе и Охрид у лето. Па то сокови од 80+ денари плус, пива од 150+ и тн. Да не зборам што и маркетите (Макси и Тинекс) пичат со зголемени цени на суровите производи (месо, сувоместано, кашкавал...).

Така да не верувам дека Скопјани се жалат дека е скапо во Охрид, пошто глупо би било Скопјанец да се жали на тие цени, кога му се секојдневие. Скопјаните се редовни на Градиште и Канео, со изнајмен глисер, а рандом гостин од Крива Паланка ќе си изнајми педалинка. За цените мислам дека се жалиме ние од другите градови, во кои цените се значително помали од Скопје и Охрид.

Дека се скапи за македонски стандард - скапи се! И во Скопје и во Охрид. Нема логика бе дечки иста цена да имаш со факинг море (Охрид) и со факинг Белград (за Скопје). Нема. Колку и да ги сакаме пошто се наши, го немаат тој... ќе речам сјај за да доминираат со такви цени.

Тоа за цените. А за услугата, да не се лажеме. Ако има синоним за лоша услуга, тоа е охридската.

Ако на тоа го додадеме и комплетниот хаос кој се ствара од 20 јули до пост Илинден, заради катастрофална инфраструктура и тотална неорганизираност на локалните власти, не е ни малку чудно тоа што луѓето се повеќе ги одбираат соседните држави како дестинација за одмор, наместо Охрид.

Само ја ли сфати дека Никола и Леандра биле некада давно навечер у Палас :pipi:(пипи дуга чарапа)

Онтопик
Ма јебеш бре асфалт и гужве, ауспуци,рампе, таксисти
Ке си отиду опет фино лепо у Трпејцу и мирна ми душа(или глава беше муабет?)
Тој ти е македонската Гоа, ласт хипи стендинг
А тој што сликаф на Шител, немора да ве чуди,довољно е некој у редакцију да е антиориѓанац и ете ти гу цела прича. А и целокупно такф ни е менталитет, знаемо нели. Не крава, него бш комшија да умре : D

A за скупо скупо е. Миљон пут иам кажано кољајте ги странци оставите не нас.Ми и такој зиамо плату која не е довољна за седам дна у Охрид. Имајте милост

А у Трпејцу су лајт цене, слични на Куманоо,не ми е јасно зшто порано не сам бија тамо, него лани прф пут
А од пред тој цел живот се гушу у гужву.Еве туј е смештај на пет минута од центар вика ти, а отидеш и глеаш пиче си мамино, уџум што викаф други дијалекти

Па за некој работи и треба. Далеку сме од совршени... мислам, то на сите ни е јасно.

Мене муабетот ми беше... Во ред е. Искажи револт со тоа што нема да идаш Охрид. ОК. Уживај си на море ваму таму кулирај си. Доволно е.
Тој зел на горештинава сликат фискални и ги објавуват по овие медиумиве наши ретардирани. Се е интерес и бизнис. Во шема туристичкиве агенции + некој медиум, и да се прајт обрт е работава :icon_lol: Остај го Охрид, цело лето дожд ќе врнело.
Сеа следно шо ќе напишет.. Можна е ерупција на Коселскиот вулкан? :icon_lol:

Плус то, општинава закрепвит со брзина на желка пред умирање. 100 години долгој враќет. Од време на време стигвит по некој денар од централната, ко Црвен крст да донирал.

И ради такви политички испуцавања... ето пример види го Палас. Огромен хотелски капацитет, со тежок туристички потенцијал... си дремит така. А на која локација е...

Бар ти знајш... :icon_lol:

Ова со фискалниве сликање ни јас неможам да го разберам. Ај додека беше Александар политички го решаваа, али сега зошто го прават тоа неможам да сфатам ваљда од глупоќа.

Главен проблем на Охрид е буџетот. Неможе Охрид да се грижи за туризам од свој буџет, а дел од приходите да ги дава на централен буџет. Вечна дупка. Од друга страна нема никаква помош за Охрид, абе еден пат да направеа до Свети Наум абе барем нешто со собраќајот да решеа во ред. Ништо така го оставија Охрид, а фрчат реклами од милиони евра на снн дојдете во Охрид. Која иронија.

Мене во Охрид ми смета тоа што нема апсолутно никаков план за туризам. Дали журки ќе правиме, дали цеци меци под дрво ќе ни врескаат, лесковачки на секој чекор ќе смрдат на кеј, дали елитен ќе го правиме, тоа никој не одговори. А и кој да одговори кога главни умови на туризмот во Охрид се Факултетон наш со црево кадар. Од Речкоски да не се очекува план некаков? Се собрале апашите на едно место, пари се насобраа по семинари и тралалајки 20 години, баш им е гајле дали има или нема туристи во Охрид, они проектчиња си прават, меѓугранични соработки, планови за туризам во следни 10 години, а ѓубрето пред нос им смрди. Ич да не зборам за ова. За жал и тие се охриѓани.

Од друга страна посрт народ од охриѓани нит имало нит ќе има. За 5 денари да заработат и вецето ќе го издадат. И не само тоа туку и сами се убедени дека е тоа правилно и дека така треба и дека толку треба да чини. Неверојатен менталитет.

Цените се високи и во Скопје и во Охрид во однос на стандард. А високи се генерално за сместување насекаде во Македонија. Никој не го спомена Маврово и Шапка, па тие Гармиш се замислуваат дека се. Никаква идеја се нема. Али тоа е додека има народ што плаќа се така ќе биде. Плус у Скопје врие со туристи шител избаци статистика за 12% пораст на туристи, плус коцка им стаи и количиња да се брмчат (низ кои улици и со кои пари само не ми е јасно), тоа тепачка е во Скопје од туристи. Али подобро е да не ви фрлат око на вас, па да го видите Охрид 2018 одблиску. Има на тоа плоштадченцето со семафор во два правци да поминувате :D

Не ми е јасно што нашиот народ милува да иде Охрид или Грчка? Па нека се ебат и едните и другите! Не може бе да пазарам соба у Охрид и ми вика соба со кабелска интернет и клима 500ден, и после да ме шупчи дека треба да доплатам за дајлинското за клима! Ти ебам тоа не е туризам тоане чиста пљачка.
А и овие гомнари што тераат у Грчка и гордоста си ја даваат за ебено море, демек само грците имале. Прави селфи демек на плажа со сите салтанати, а тоа што му имаат залепено налепница ФИРОМ на кола го заболе, грујо му е крив.
Ало луѓе, па ако неќете Охрид имте Дојран, топ направено е плус водата е ко од бољер. Или Преспа, слушам сега ја дотеруваат со сите салтанати.
Или што мајка барате во грчка кога сите знаеме што ни мислат. Па не е сега 90те,имаш бе евтини авио билети, плус без виза тераш на доста убави места. Ем кукате, ем не ви доаѓа памет. Ние сме прави садомазохисти, што кур би иделе у италија или Шпанија ако нема кој да не ебе, да ни лепи грди лепенки, да крши коли, да те стопира и да ти држи предавање по историја? Јебеш бе таков одмор без нервоза.

Дојран, ДОЈРАН!! Ахахаа!!! :pos:

Се заебав ја така гледајќи ги сите реклами и репортажи за Дојран мислев којзнае шо ќе најдам, очај и беда за жал ме дочека.

odamna e ohrid propadnat turisticki grad
makedonci se pomalku odat,i tie sho odat,odat na kratok period 3 4 5 dena
edinstveno ova strancite kako srbi,holangjani itn. go odrzuvaat vo zivot :D

Дојран, ДОЈРАН!! Ахахаа!!! :pos:

Се заебав ја така гледајќи ги сите реклами и репортажи за Дојран мислев којзнае шо ќе најдам, очај и беда за жал ме дочека.
400051183916515446812352446n.jpg

Ама си се заебал.

Мене во Охрид ми смета тоа што нема апсолутно никаков план за туризам. Дали журки ќе правиме, дали цеци меци под дрво ќе ни врескаат, лесковачки на секој чекор ќе смрдат на кеј, дали елитен ќе го правиме, тоа никој не одговори.

Не дека сум шетан многу многу, ама од тоа што сум бил, Бугарија, Црна Гора, и Албанија на море Охрид и не ни е баш така лошо среден.

Не е баш така диво, и се расфрлано на секој чекор. Лесковачки, тезги насекаде и дупло поголем хаос е буквално во секое туристичко место. Секој туристички центар е таков, тоа е и шмекот на едно туристичко место. Неможе туристичко место да биде така средено, кај да ги носиме лесковачките на автобуска да ги ставиме? Што треба да има низ центарот? Ништо само бекатонски плочки покрај кејот и луѓето да си шетаат горе долу, без ништо ни да видат ни да купат? Неможе така, е тоа нема да личи на ништо.

Гужви, тезги, разни реквизити, лесковачки, меани ресторани со жива музика, дискотеки..... Тоа е тоа што се бара. И тоа не треба да биде средено, такви работи треба да има секаде.

Што се однесува за туристите во Охрид, точно Македонците не доаѓаат како што доаѓаа порано од едноставна причина. Немањето пари, порано се одеше 7 дена на Море 20 дена во Охрид. Нема народот пари за такво нешто веќе, и голем дел од нив се одлучуваат на 7 дена на море. Што е и прифатливо, ефтино па дури и некој работи и далеку поефтини од Охрид.
Тоа нас ни е јасно на сите како бел ден, но тоа не е до нас Охриѓани, ние тоа неможеме а го промениме. Охрид не е море и да има сезона од 6 месеци. Тука фулл сезона е неполн месец, за тој неполн месец ако издаваме кревет за 200 денари ние ќе бидиме во огромна загуба, не е се така лесно како што изгледа.... не е битно...

Македонецот треба да свати веќе еднаш, колку што е мое езерото, толку е и твое, убавината е наша ЗАЕДНИЧКА а не е тоа само за нас, Охриѓани.

Не дека сум шетан многу многу, ама од тоа што сум бил, Бугарија, Црна Гора, и Албанија на море Охрид и не ни е баш така лошо среден.

Не е баш така диво, и се расфрлано на секој чекор. Лесковачки, тезги насекаде и дупло поголем хаос е буквално во секое туристичко место. Секој туристички центар е таков, тоа е и шмекот на едно туристичко место. Неможе туристичко место да биде така средено, кај да ги носиме лесковачките на автобуска да ги ставиме? Што треба да има низ центарот? Ништо само бекатонски плочки покрај кејот и луѓето да си шетаат горе долу, без ништо ни да видат ни да купат? Неможе така, е тоа нема да личи на ништо.

Гужви, тезги, разни реквизити, лесковачки, меани ресторани со жива музика, дискотеки..... Тоа е тоа што се бара. И тоа не треба да биде средено, такви работи треба да има секаде.

Што се однесува за туристите во Охрид, точно Македонците не доаѓаат како што доаѓаа порано од едноставна причина. Немањето пари, порано се одеше 7 дена на Море 20 дена во Охрид. Нема народот пари за такво нешто веќе, и голем дел од нив се одлучуваат на 7 дена на море. Што е и прифатливо, ефтино па дури и некој работи и далеку поефтини од Охрид.
Тоа нас ни е јасно на сите како бел ден, но тоа не е до нас Охриѓани, ние тоа неможеме а го промениме. Охрид не е море и да има сезона од 6 месеци. Тука фулл сезона е неполн месец, за тој неполн месец ако издаваме кревет за 200 денари ние ќе бидиме во огромна загуба, не е се така лесно како што изгледа.... не е битно...

Македонецот треба да свати веќе еднаш, колку што е мое езерото, толку е и твое, убавината е наша ЗАЕДНИЧКА а не е тоа само за нас, Охриѓани.

Ич не ни збори за овие, да не ја носиме темава во такви компарации. Репер Бугарија и Албанија :)

Ресторани во Охрид по кеј со жива музика има колку ти душа сака. Што има сега под дрвоно да вреска на сајз некој за едно пиво или крофни да смрдат на секој чекор. Ама нема потреба од тоа. Како прво и прво санитарни услови немаат тоа да го прават. Си има ресторани, си има сендвичи, од рестораните имаат извадено скара надвор доволно е. Е неможе цел Охрид да е послан со скари па тоа па на што личи.

Тезгите исто така неможе кај ќе ти текне да ги ставиш. Треба да ги стават горе кај чинарот и така е таму празен простор и помала раздвиженост. Низ чаршија треба да си седат оние луѓе кои кирија и трошоци подмируваат цела година. Неможе од еднава страна продава сувенири цела година, плаќа даноци, вработува лица, кирии и во лето кога е ек на сезона карши него на тезга да се поставиш со закуп од 1000 денари и бизнис да правиш со знаменца. Тоа ми е муабетот.

Исто неможе на Канео влез да наплаќаш, тоа е блиску до лудило. Али и поповите млатат пари неверојатно.

Делон Пештани, Елешец ко заборавени од времето да се. Дали една нова канта за ѓубре имаат вложено таму? А тие треба да се први за сместување. Тоа купови ѓубре на улица. Па мајка му стара има и затворени контејнери стави им саат кога смее да изнесе ѓубре, неможе македонската вечно мене кога ќе ми е кеиф тогаш, чим така нека ти смрди дома.

Целиот тој пат треба целосно да се затвори, не само што е опасен по живот колку само млади загинаа на таа делница до Свети Наум, туку и само за велосипеди пак би бил тесен. А камоли автобуси што минат. Нека си најдат алтернатива нека направат пат, Хрватине цела земја во тунели ја прекопаа.

А кај нас најава Субрата рој. Боже боже.

Милион точки има кои треба да се средат, али само желба и пари требаат. Охрид административно е заглавен. 10 години спор за Палас, па кај го има тоа. Имаат само еден месец за туризам, ако се погоди ко годинава ладно и тој го немаат. Мора да се менува и на Србите им здосади и тие не идат како што идеа. Плус пола Македонија си купи стан благодарение на градежната мафија која го унакази Охрид.

Силата на туризмот е во домашните туристи. Холанѓаните со 300 евра имаат полн пансион и лет, тоа се претежно стари лица тие 50 евра е прашање дали трошат во Охрид. Од нив нема пари. Али домашните не идат повеќе. А и самите охриѓани си имаат удел во тоа. Кога охриѓани правеа кампања на времето ак не ти чини не идајте (кога за место во сезона буквално имаше тепачка) никој ништо не збореше. Сега кога се виде дека стварно Охрид нема ни т од туристи друга песна се пее зш правите антикампања. Па антикампања ко прво владана со спотови од ваши џебови направи лани. Што останува за обична раја. Мора да се менува и секоја година истиот муабет и еве 10та година ништо не се смени. И следната ќе биде уште полоша од оваа.

И секако Охрид е наш. И имаме право да критикуваме. Впрочем нема народ кој не си ја критикува својата земја, германцине цел ден кукаат од нивен систем, па што останува за нас. Али сигурна сум дека ништо не е злонамерно, кој не сака Охрид да е полн туристи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom