thisisnoizy
Good things take time
Да, јас![]()
Топ, на криминалистика?Ако те примаат, ќе бидеме колеги ..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да, јас![]()
Топ, на криминалистика?Ако те примаат, ќе бидеме колеги ..
Значи 6 предмети во еден семестар. Во тие 6 предмети спаѓа и физичко или физичко е посебно?
* А француски се учи? На страната на факултетот имаше и француски.
Ако ја има некаде програмата може да ми пратиш линк.
Фала однапред![]()
Тука има еден информатор од лани 2010/2011 новиот е во подговка од октомври ке искочи, инаку да има и француски германски по избор на студентот, а што се однесува до физичко има и посебен дел и дел во склоп на предметната програма специјално физичко образование, бидејќи физичкото е главна академска способност за профилот криминалист.
Ти благодарам за сите информации и за информаторот![]()
![]()
Освен со курсот за полицајци кој трае 12 месеци и воената академија, ниедна друга високообразовна институција не ти гарантира 100% вработување според струка без разлика дали е полициска академија, фон, институт за одбрана, еурм итн.
Чекај чекај... значи со завшен курс за полицајзи кој трае 12 месеца,имаш загарантирано вработување како полицаец?тоа и ми треба мене,само да сееее бутнам у полиција.
точносо завршен курс си цајканче одма, за 12 месеци 9 месеци обука 3 месеци пракса
А за да влезеш на тој курс татко ти треба да е командир или пријател со командирот на полицијата
Готово среденоФала/
Јас сега сум 4та средно, мислам на филозовски факс,отсек одбрана безбедност и мир... па после да барам влез во полиција
Па ќе видиме како ќе испадне?
Dali ke ima vtor upis?
Планирам да аплицирам во студентскиот дом Сенич , по шо ми го препорачаа како најблизок , дали некој друг ке има таму од брузошите и дали е добар тој дом доколку некој има информации ?