Бели магии размена на рецепти обреди и информации

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Кај ти ојде то интелигенцијата...

„Можеби„?
А „можеби и не„?
А „можеби и да„?
„Највероватно„?

Кавква врска имаат нагаѓањата со верата?
Не се нагаѓања Мики, Бог вели - свинското е забрането, ти велиш не е точно оти Петар ко се занесол му се видело нешо од небото како чаршав и Бог му вели Јади бе се немај гајле, е сега иако на Перо то му рекол то одеднаш станало закон за сите, е ај нека е закон но остана закон да не смее да се добре месо, кожа од свиња, па сега испаѓа дека само свинско растворено во дестилирана вода и убризгано во вена е исправно да се конзумира инаку штом го допреш дали со раце уста јазик - си згрешил.
Немма кај дедо боже “можеби“ јади али не допирај. Па сега ти најди начин.. не знам дали ако се истолчи свиња во прав и ја ушмркаш низ нос се важи како грев??
Ех бе мики ради гладен Петар ќе завршиш у паклу

Оооокеј, сака некој чај од мачки? Само што сварив две.:tapp::pos:
Инаку, очигледно не го познаваш многу христијанството. Според муслиманството не треба да се јаде свинско месо, а не според христијанството. Второ, христијанството не поддржува магии и останати глупости од тој вид. Трето, никој здрав не би помислил дека чај од мачки може да спречи неверство.

На која религија припаѓаш точно? Или сам си создаваш религија која е всушност бучкуриш од повеќе религии?

Како здравјето, те служи?...
Не бе мики не сум добар, ко ќе се препијам ракија, следниот ден сум мамурен, ко ќе поминам ноќта со швалерката после цел ден ми се спие

Што религија е ова? Сум слушнал за ислам, ама ова изгледа е нешто ново.
Добро де, ислам. Само јас така имам навика да го викам исламот.:)

Оооокеј, сака некој чај од мачки? Само што сварив две.:tapp::pos:
Инаку, очигледно не го познаваш многу христијанството. Според муслиманството не треба да се јаде свинско месо, а не според христијанството. Второ, христијанството не поддржува магии и останати глупости од тој вид. Трето, никој здрав не би помислил дека чај од мачки може да спречи неверство.

На која религија припаѓаш точно? Или сам си создаваш религија која е всушност бучкуриш од повеќе религии?
Не читаш внимателно, то е проблем со вас децата ќе се распуштите и после то ви опаѓа концентрацијата, значи црквата признава дека постои магија и се бори против магии и по житијата , некои светци пред да преминат во христијанство си биле маги.
А инаку мачки не се варат, џабе си ги сварил значи млади мачиња се капат, мијат и од таа вода ќе му дадеш на дечкото твој да не те изневерува.

Не бе мики не сум добар, ко ќе се препијам ракија, следниот ден сум мамурен, ко ќе поминам ноќта со швалерката после цел ден ми се спие

Let3,

уопште не мислев на телесното здравје, кое е релативно, туку на она другото.

Имено, кога на форумов ќе се приклучит член, кој сметат дека е најбољи у Вселената и дека сите други немаат појма од ништо, а истиот тој сезнајко дава, најблаго речено, дискутабилни одговори, доваѓам само до еден логичен заклучок: дека со таквиот нешто не е у реди, или дека е , у најбољи случај, некоја шизматична личност, небитно што пијат ракија и имаш швалерка од комшилукот...разбираш.

Не читаш внимателно, то е проблем со вас децата ќе се распуштите и после то ви опаѓа концентрацијата, значи црквата признава дека постои магија и се бори против магии и по житијата , некои светци пред да преминат во христијанство си биле маги.
А инаку мачки не се варат, џабе си ги сварил значи млади мачиња се капат, мијат и од таа вода ќе му дадеш на дечкото твој да не те изневерува.
Зошто велиш „сварил“, а не „сварила“?
Не знам од каде го извади тоа за магиите, но не мислам дека е точно. Освен ако не си од некоја христијанска секта. Не се разбирам многу од секти.
Кога би имала дечко, полесно би ми било да ме изневерува отколку да пие вода во која се капеле мачки, ако веќе не сакаш таа вода да ја викам чај.

Зошто велиш „сварил“, а не „сварила“?
Не знам од каде го извади тоа за магиите, но не мислам дека е точно. Освен ако не си од некоја христијанска секта. Не се разбирам многу од секти.
Кога би имала дечко, полесно би ми било да ме изневерува отколку да пие вода во која се капеле мачки, ако веќе не сакаш таа вода да ја викам чај.
Појма немаш за магиите. За тебе христијанството е коледе, велигден и водици. Ко ќе има забава и не се оди на школо. Прочитај житие на свети Кипријан, свети Макариј велики, свети Василиј нови, свети Патрикиј Ирски.. магијата, магите ги споменува и свети Василиј Златоусти.[DOUBLEPOST=1403466111][/DOUBLEPOST]
Let3,

уопште не мислев на телесното здравје, кое е релативно, туку на она другото.

...разбираш.
аааа те разбрав за што ме прашваш, па добро е имам пристојна и честа ерекција

интересна тема
јас знам за една бела магија
ако двајца се искарани ( пр. мајка ти и татко ти), навечер откако ке си легнат на прагот на собата да им оставиш лист од липа и ке се смират
Како помали со брат ми една вечер им ставивме, а пред тоа имаше голема расправија и ние двајца на прагот им ставале сува липа и тоа цела кесичка, па сабајлето си добивме и по една зш сме напрајле лом, ама битно тие се смирија

Јас истата магија ја знам, ама наместо липа, смрчак се оставаше.

аааа те разбрав за што ме прашваш, па добро е имам пристојна и честа ерекција

Ништо ти не си разбрал, што е и добро, оти тогаш самиот би видел многу нешта, а ја‘ со нетрпение ја очекувам твојата најнова глупост...пардон-тема, на форумов.
Ќе биде забавно...

Значи, бе била во прашање само неограниченоста од Вселената...Убо, убо рекол Ајнштајн.

Златни крстови на ланци или бројници на раката - заштитната магија ?
Фаќањето на крстот за водици, бацување на раката на владиката - имитирачка магија?
Копање на очите на светци ?
%7BE9929FFF-B9D4-43D7-87DB-D84AD76BF564%7D_crkva-2.jpg

Егзорцизам = бела магија?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom