Srcee
Unforgettable
- Член од
- 29 април 2008
- Мислења
- 5.275
- Поени од реакции
- 3.496
ќе се среди,не паничете толку ......
Озбилно ова? Како ќе се среди? Кога?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ќе се среди,не паничете толку ......
@Dexter26 темава е за Македонците кои живеат во западна Македонија. Не за Бранко, Стојанче или било која политичка партија. Следниот оф топик ќе ти биде санкциониран со казнени.
Веројатно не знаеш, па да ти кажам. На форумов е забранета политика. Така да твојот коментар за претседатели на политички партии е оф топик и спротивно од правилата на форумот.Мојот коментар беше за претседателот на политичка партија која тврди дека ги застапува интересите на бранителите на Македонија, кои во 2001 година претежно гинеле за татковината во западна Македонија.
Ако коментарот не е директно поврзан со темата, тогаш индиректно е поврзан со темата.
Во спротивно, бујрум со казнените поени.
Сега уште малце кај и да еОзбилно ова? Како ќе се среди? Кога?
Точно тоа беше голем удар за Македонија како држава спроведен од Македонци. Тогаш првпат дознав дека има списоци на луѓе кој гласал кој не гласал и тоа не за која партија туку за тоа кој излегол на референдум кој практично беше за спас на Македонија. Е сеа истите обвинуваат за списоци и не знам што...иронија.Пред околу десетина години имаше референдум за да се спречи да се донесе закон кој ќе предизвика аномалии кои еве како што гледаме донесоа обесправеност и дискриминација. Тој референдум не успеа. До ден денес не ми е јасно како е можно референдумот да е неуспешен? Дента паметам беше обичен облачен ден не беше ладно, а надвор немаше ниту еден човек на улиците како камења да паѓаат од небо.
После тој ден јас ја изгубив секоја надеж дека на ова парче земја некогаш ќе можеме околу било која работа да се договориме, да ја направиме како што треба. Ми стана јасно дека ќе одиме само надолу.
Ти од Тетово си?Дечки,не драматизирајте толку......темава ништо чудно да е поттикната од политички аспект зошто како и обично пред избори се отвараат вакви теми и има етнички тепачки.Во Тетово генерално има соживот зошто МОРА.Градот е измешан и не е Палестина како што имате претпоставка вие што не живеете или не идете таму.Моите братучеди се дружат со "паметните" албанци и обратно.Значи измешани се мора заедно да се.Дружењето не е во стил на улизавање или слично него се гледа...на почетокот ми беше чудно кога идев со братучед ми и другарите негови и гледам албанци,ама после кога излегов неколку пати видов дека луѓето треба да ги цениш според човечноста,а не дали се албанци или македонци.Колку пати сам сум идел со девојка,а тинејџер сум од Скопје кон Тетово и низ градот никој ништо не ми рекол.Да,ми било шубе,дека непознато се осеќам туѓо ама до сега не сум имал проблем никаков.Слободно сум шетал и сум пазарел..на кафе..ова она се најнормално.Значи не треба да се генерализираат албанците.Има сељаци и не сељаци,како што има и кај нас и сегде.И ја да отидам негде во Скопје у некоја населба или било каде и таму може да ме начекаат "заебани" и да ми напраат проблем.Што ако се македонци? Генерално секој инцидент на етничка основа во Тетово,барем 80% е на политичка основа или од деца или како што рече погоре кој во затуцаните места Речица и натаму...Повозрасните немаат никаков проблем,зошто ЗАМИСЛЕТЕ што би било ако ситуацијата е таква каква што имате претстава? Дали би било вака мирно? Ќе има покољ секој ден.Не ги потценувајте и македонците.Македонци во Тетово има.Не се толку малку како што мислите.Имајте претстава дека и албанците се селат во Европа,а не се котат како што викате.Поминаа тие времињасега гледа женски,пара,коли итн...не е будала да седи у Тетово затворен.Затоа прекратете со сите политички напади и овакво и не го "растурајте" соживотот зошто 90% од вие што пишувате не сте били и не сте виделе во Тетово. Пријатно
![]()