Битка на ликовите (Daenerys Targaryen Vs. Cersei Lannister)

• Креатор на темата Креатор на темата RocknRolaa
  • Време на започнување Време на започнување

Daenerys Targaryen vs Cersei Lannister

• Вкупно гласачи
    50
Следниот дуел мислам дека ќе привлече најмногу дискусија, а во темата за Брејкинг Бед веќе нешто почнаа да се расправаат...

Волтер Вајт
breakinga10f-9-web.jpg

vs.

Џеси Пинкман
BB-S5B-Jesse-590.jpg

Кога би морале да бирате еден... кој има поголема фан база на форумов, кој кого заеба? :icon_mrgr: Битка на титаните. Ќе биде крваво. :oops:
Во постовите дајте барем минимум 2-3 реченици образложение, не бидете мрзи. :)

Анкетава сигурно е ресетирана бе? Пошто многу гласови ко за еден сааат собрано, плус и некој од the others гласале... Ko IoSono etc... :cautious:

Епа да му ебам мајката ова ти е ко да бираш меѓу својот лев и десен тестис, мислам ти требаат и двата така :icon_lol:. Anyway ако мора да се бира тогаш Волтер затоа што направи транформација од обичен "човек", татко до криминален гениј, во споредба со Џеси кој направи трансформација од џанкер до човек што е многу почеста нели од транс. на Волт :icon_lol:

Тешка одлука хмм ама ипак Џеси бидејки се подобри како личност и покул ми делуваше со некои сцени башка Bitch! :D

Изгледав 3 сезони и за двајцата подеднакво ме заболеа ушите, ама во секој случај зад Волтер стои некоја идеја додека Џеси е копук најобичен. Така да лесен избор за мене, колку да помине побрзо времето додека дојде Воловиц на ред.

Од женска перспектива ко да треба да бираш меѓу лева и десна цицка, тешка одлука сепак. Го сакам Џеси како лик пошто е воден од емоциите и се става у каша али стана човек и цело време си навивав за него, а и Волт е ебано добар лик кој доживеа луда трансформација. Ќе си ги ставам и двајцата во еден прслук на крај! :pipi:

Волтер, затоа што е најголемата трансформација во историјата на тв сериите, а згора на тоа пропратена е со неверојатна глума, за која дополнителна потврда е и човекот до Вoлтер на мојот аватар, the fucking Sir Anthony Hopkins :cuc:

Мислам дека многу подобар дуел ќе беше Волтер Вајт vs Тони Сопрано.

Ептен опасна биткава. Фенонемален character development имаа и двајцата, можеби најдобар во историјата на ТВ. Без да должам и да пишувам реферати, и без политички да кажам дека гласам за двајцата, еден бел бумбар и син метамфетамин добива Волтер бидејќи од излегување по бели гаќи во Ново Мексико па се до Baby Blue навивав за него (со мали исклучоци во првите сезони кога Џеси ми беше подбар лик, ама кога ќе се земе се во обзир гласот го давам за Волт)

Гласам за Волт. И двајцата се феноменално изградени ликови кои поминаа низ неколку фази како се одвиваше серијата, ама генијалноста на Волт и пред се храброста и решителноста да се иде до крај ме решава да гласам за него. Несакам да го потценувам ликот на Џеси, уште помалку да му ја намалувам значајноста во серијата, ама ликови како него ми се помалку симпатични наспрема ликови како Волт затоа што мразам плачковци кои не знаат да се носат со товар на грб, товар пред се кој самите го створија, додека Волт, и начинот на кој заврши серијата само покажа колку е голем и како се справи, иако е само серија.

Ја следев серијава активно од прва до четврта сезона и, као, коа искочи петта бев

Гласав за Волтер пошто Џеси ја рокаше таа шо ми се свиѓаше. (таа комшиката хорсајликата)

Гласав за Џеси за да не биде ептен one way street анкетава,ама не би можел да кажам кој е подобар лик,вака на прв поглед делува дека Џеси е еднодимензионален лик,"прост" ама не е воопшто така,за трансформацијата на Вајт нема што да се збори. Фактот што едниот глумец има 3 еми освоено а другиот 2 говори се. Се што можам да кажам е дека се најдобро дуо во историјата на тв,дека прекрасно се надополнуваат,и дека ни едниот ни другиот не би биле тоа без својот партнер.
(y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom