blue ladybug
Фанг ловер
Јас за тоа ги оставам да ми живеат у соба.A старите викаат ако убиеш пајак ке си ја убиеш среката![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас за тоа ги оставам да ми живеат у соба.A старите викаат ако убиеш пајак ке си ја убиеш среката![]()
Јас за тоа ги оставам да ми живеат у соба.Од време на време чистам пајажините, ама нив не ги бркам и убивам, си ги чувам како миленичиња.
![]()
Мачката ми ги лови, не ги вртам многу у последно време.Животинско царство![]()
Мачката ми ги лови, не ги вртам многу у последно време.![]()
Без разлика дали е тарантула или не, пајак е. Пајаците помалку или повеќе можат да ти нанесат некоја штета.
Во летото кога ми влезе еден пајак во соба, 10цм голем..... 10 минути го тепав и едвај го убив.
Од тогаш трауми ми се набија од тоа пајаците![]()
Дај постни некоја слика да видеме што имаш ...
Инаку пред 7-8 години за првпат видов кај нас, во МК, пајак со дијаметар околу 15-20cm, можеби и беше некој вид на тарантула ...
Малку чудноМислев дека тие чуда ги нема барем кај нас
![]()
А јас викам, ако го оставиш жив и те касне ќе ти се скрати среќатаA старите викаат ако убиеш пајак ке си ја убиеш среката![]()
Тоа беше ова лето сега што помина..... тогаш живеев во Скопје.Kako izgledase i btw kade zivees ?
Еве оваа тарантула е моја, уште е малечкаhttps://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1546355_509560842498838_42268339_n.jpg
А јас викам, ако го оставиш жив и те касне ќе ти се скрати среќата
Тоа беше ова лето сега што помина..... тогаш живеев во Скопје.
До таа вечер се тепав само со комарците, но таа вечер кога влезе пајакот се изместив.
Огромен беше, црн, големи рачишта и ножишта, крајниот дел од телото му беше како голема црна топка и на главата имаше како црни заби, клешти......... на пајакот не ми текнува дали имаше влакна или не.....
Земав тепалката за муви и мавај, мавај не умира..... спасот бил тефтер....... го удрив и се спасив од него...... од тогаш од пајаците трауми си набив![]()
Јас за тоа ги оставам да ми живеат у соба.Од време на време чистам пајажините, ама нив не ги бркам и убивам, си ги чувам како миленичиња.
![]()
А јас викам, ако го оставиш жив и те касне ќе ти се скрати среќата
Тоа беше ова лето сега што помина..... тогаш живеев во Скопје.
До таа вечер се тепав само со комарците, но таа вечер кога влезе пајакот се изместив.
Огромен беше, црн, големи рачишта и ножишта, крајниот дел од телото му беше како голема црна топка и на главата имаше како црни заби, клешти......... на пајакот не ми текнува дали имаше влакна или не.....
Земав тепалката за муви и мавај, мавај не умира..... спасот бил тефтер....... го удрив и се спасив од него...... од тогаш од пајаците трауми си набив![]()
Не сум ги гледал. Не направив никаков филм, туку пајакот не се тепаше. Беше голем 10цм, затоа и убаво му се гледаа забите/клештите.Епа еве ти лично искуство ама незнам колку може да е вистина....
Кај мене у соба имаше еден пајак у кош на таван и си седеше може едно 2 -3 месеца ( ловеше муви и комарци со ми досагаа ). Мајка ми го примети после тие 2-3 месеца и сакаше да го тргне.Јас и реков среката ке ми ја тргнеш не се глупирај. Она изненадно дур не сум бил дома го тргнала и него и пајажината и после 1 недела добив отказ на работа.
И кажав шо се деси и дека тоа е заради пајакот шо го уби....
После тоа 2 пати размислува дали некој пајак треба да се убие или не
--- надополнето: 18 јануари 2014 во 14:56 ---
Да не ги гледаше предходно Фродо и Сем кај шо се тепаат со пајаците па и ти некој филм си напраил !?!?!Како успеа забите и клештите да му ги видиш !??!?!?
А шо ке ме касне ..ја зборам за пајачиња по дома по кошеви со се собираат од 1-2 цм сосе нозе не за тарантули од 10-15 цм..
Не сум ги гледал. Не направив никаков филм, туку пајакот не се тепаше. Беше голем 10цм, затоа и убаво му се гледаа забите/клештите.
Од тогаш страв си набив од пајацине... сега кога ќе видам пајак, се живо диво тепам.... со влечка, со весник, со тепалка за муви... што ми дојде при рака.
Пајаци неможам да смислам![]()
Сега ја претера малце... кај нас нема толкави пајаци. 10цм ти иди исто ко тарантула да ти влегла дома.Без разлика дали е тарантула или не, пајак е. Пајаците помалку или повеќе можат да ти нанесат некоја штета.
Во летото кога ми влезе еден пајак во соба, 10цм голем..... 10 минути го тепав и едвај го убив.
Од тогаш трауми ми се набија од тоа пајаците![]()
Незнам дали било тарантула или не, ама чудото ми беше над кревет, абе се исплашив, се изместив трчајќи по тепалката...Сега ја претера малце... кај нас нема толкави пајаци. 10цм ти иди исто ко тарантула да ти влегла дома.
Кај нас нема тарантули и слични страшилишта. Може само да ги купиш како милениче, а така во природа ги нема.Незнам дали било тарантула или не, ама чудото ми беше над кревет, абе се исплашив, се изместив трчајќи по тепалката...
Битно ова огромен црн пајак беше..... не викам дека беше тарантулаКај нас нема тарантули и слични страшилишта. Може само да ги купиш како милениче, а така во природа ги нема.