Тарантули

• Креатор на темата Креатор на темата sl808
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 јануари 2014
Мислења
12
Поени од реакции
3
Ако има некој што се занимава со ова хоби слободно нека пише да размение некое искуство :)))
Поздрав :icon_lol:

не е "страшно" да чуваш пајаци само тие погрешно се сватени кај повеќето луге тука кај нас :icon_lol:

Имам слушнато дека не многу луѓе чуваат тарантули.

Баз разлика дали е тарантула или друг вид на пајак, јас овие суштества неможам да ги смислам........ ем опасни се, ем опасно изгледаат, ем грди се....
:)

Имам слушнато дека не многу луѓе чуваат тарантули.

Баз разлика дали е тарантула или друг вид на пајак, јас овие суштества неможам да ги смислам........ ем опасни се, ем опасно изгледаат, ем грди се....
:)

Сите пајаци се отровни, само нивниот отров е многу слаб, има и такви кој можат да предизвикаат смрт кај луѓето, но ниедна тарантула не е толку отровна да може да и нанесе некој трајни последици на луѓето, нивниот отров е јак скоро колку убод од оса

Сите пајаци се отровни, само нивниот отров е многу слаб, има и такви кој можат да предизвикаат смрт кај луѓето, но ниедна тарантула не е толку отровна да може да и нанесе некој трајни последици на луѓето, нивниот отров е јак скоро колку убод од оса
Без разлика дали е тарантула или не, пајак е. Пајаците помалку или повеќе можат да ти нанесат некоја штета.
Во летото кога ми влезе еден пајак во соба, 10цм голем..... 10 минути го тепав и едвај го убив.
Од тогаш трауми ми се набија од тоа пајаците :D

Не ги убивајте пајаците , инсектите и .... оти еден ден тие ќе ве убијат вас ;)

Некои повеќето пајаци се отровни ,но само два вида пајаци што може да убие човек,а тоа е црна вдовица и едниот ги има само во Австралија и не ми текнува како се викаше ,значи природата е таква за да одржи рамнотежа во екосистемот инаку без нив ќе има многу роеви инсекти и неконтролирано размножување на сите животни.И на крај не ги убивајте без причина оти ќе си имате работа со спајдермен :D

Ако има некој што се занимава со ова хоби слободно нека пише да размение некое искуство :)))
Поздрав :icon_lol:
Дај објасни поопширно какво хоби е ова. Можеби ке ми се допадне. А можеби и не.
,

Дај објасни поопширно какво хоби е ова. Можеби ке ми се допадне. А можеби и не.
,
Па исто така како некој што чуваат мачки, кучиња итн... Јас чувам пајак. Ова мое "хоби" се состои од одгледување на пајаци,а и на план сум од овие поретките видови на пајаци во Македонија да ги размножувам и пак да ги вракам назад во природата па се надевам дека има и други тука во Македонија што имаат страст кон инсектите..

Не ги убивајте пајаците , инсектите и .... оти еден ден тие ќе ве убијат вас ;)

A старите викаат ако убиеш пајак ке си ја убиеш среката ;)

Па исто така како некој што чуваат мачки, кучиња итн... Јас чувам пајак. Ова мое "хоби" се состои од одгледување на пајаци,а и на план сум од овие поретките видови на пајаци во Македонија да ги размножувам и пак да ги вракам назад во природата па се надевам дека има и други тука во Македонија што имаат страст кон инсектите..

Дај постни некоја слика да видеме што имаш ...
Инаку пред 7-8 години за првпат видов кај нас, во МК, пајак со дијаметар околу 15-20cm, можеби и беше некој вид на тарантула ...
Малку чудно :eek: Мислев дека тие чуда ги нема барем кај нас :D

За мила убајна, немој!!! Да не се расправаме....

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom