За битолчани: Дали градов ве гуши од досада?

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
ragazza напиша:
http://www.vest.com.mk/default.asp?id=129970&idg=7&idb=1976&rubrika=%40ivot
И после било досадно , што ве гледам смешно
Поради се повеќе и повеќе вакви чуда (не знам дали можам и чуда да ги наречам) Битолата пропадна. Во кое село да одиш минимум ќе најдеш по 100тина пуфли што цела година се спремаат за натпреварот. Послем нема досадно да биде... епа ќе биде

ova cupe e samo za v krevet i da mu veles cel den deka e najuba , taka se ima postaveno samata

ernesto ce напиша:
ova cupe e samo za v krevet i da mu veles cel den deka e najuba , taka se ima postaveno samata
Абе неа ни во кревет не ја ставам. Само за на некоја нива е оваа да копа компири :pos2:

точно ! :D А изглеа и не можи да се помири со фактот дека на нашки "пуфла" е исто шо и на скопски "шмизла" , а и најмногу се изнасмеав ко рече дека била среќна шо ја избрале за најголема пуфла бе ! LOOOL !
Btw... Битолава стварно ни е за никаде... за ноќен живот скоро и го нема... Немаме салам дискотеки како прво... само една шо ни е, infinity, и тоа достапна само за луѓето од "високата класа" , а ние обичните смртници ќе си шетаме по корзо...
А за кафичите, треба да се облечиш како што би им одговарало на вратарите, за да влезиш негде... или пак лично да се знајш со нив... Или пак ќе чекаш пред врата еден сат за да те пуштат внатре, а нормално, за то време ќе поминат 1000 души пред тебе шо се познавааат со тие на врата...
Или пак за да имаш маса во кафичот треба да се познаваш со некој одвнатре или да му остајш тро отпоќе пари ( а за сепаре да не праам муабет ).
Клошарија. Зато не одам по кафичи.

За споредба, колку шо прошетав во Прилеп низ нивните кафичи можам да кажам дека многу се понапред од нас... Затоа и цело лето си го врвам во Прилеп.

Дури има вакви размислувања дека градот е тапа, ќе ви биди тапа. Напрајте си сами да ви е интересно бе.

JeCILaDy напиша:
Дури има вакви размислувања дека градот е тапа, ќе ви биди тапа. Напрајте си сами да ви е интересно бе.
Добро Јеси до кога? Цело време се нешто го браниш градот како градот да не е крив заради овие многу бројни пуфли. Тоа што градот е створен за такви е створен не знам што треба уште да ти се докажува. Демек сега и ние треба да се спремаме за натпреварот?

абе супер град е битола е сеа за кого како...ако си го направиш сам да ти е убаво ке ти биде ако не не е...туку доста кукате битолчани ...о да речам јас со овај прилепов....пустелија....

JeCILaDy напиша:

Абе ајде глупости со вакви клишеа муабети...напрајте си да ви е интересно...

Не е проблем јас да си напраам интересно, финтата да направиме на сите да ни е интересно.

Додека така размислувате „напрајте си да ви е интересно“ до тогаш градот ќе бира „Мис Пуфла“ и слични дебилни срања и ќе се забавува со „караоке“ т.е слушаш како некое магаре се дери небаре нема микрофон и плус тоа плаќа за да се напрај „фраер“ или „типка“ пред другите дека ги знае српските песни напамет...

:nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::tapp::tapp::tapp::tapp:

interesen e gradot koga ke izlezam od kaj 4 popladne kaj 8-9 sum malce vo forma a posle 12 segde mi e petka ne mi precat ni vratari ni guzva ni pufli ni skapi ceni ni....a kaj 2-3 nisto ne mozi da me zastani ...i posle me nema edna nedela nigde, a obicno ova go pravam vo sreda ili cetvrtok. I da naglasam bez nikakva hemija oti so hemija mozi.....

Mene bas mi e interesno, ima premnogu mesta za zabava no treba i samiot da si najdes zanimacija. Mozi i podobro, no i kakov sto si e takov si e dobar. Ne se zalam :)

FLiX напиша:
Mene bas mi e interesno, ima premnogu mesta za zabava no treba i samiot da si najdes zanimacija. Mozi i podobro, no i kakov sto si e takov si e dobar. Ne se zalam :)

Do you live in a virtual world? Wake up... Градот смрди!

Убаво кажано е погоре.
Еве ќе анализираме подетално

1) Infinity - собир на ”кремот” на Битола, групи наркоманчиња кои се иживуваат на некоја разголена типка...трошат пари како да е последниот ден, се однесуваат дебилно и одат да кјарат некоја, а се враќаат или со празни раце или со испразнат џеб за да ја легнат.

2) Кафулињата по „Широк Сокак” а.к.а Маршал Тито. Исклучок на Porta Jazz. Собрани „на кафе” да гледаат женски газиња во текот на денот, женските да се дотераат и да го видат симпатијата. Навечер ќе се дерат ко магариња на караоке (никаква салам организирана забава), пуштени српски музики и што ти не глупости и плус на крајот ќе се случи некоја тепачка. Имаме хибриди на кафуле и дискотека, на крајот ни едното ни другото. Плус тоа имаме некои постари цаури од 40-50 години кои седат секогаш на „излозите” од кафичите нарает да посматрат мали чупиња од 15-20 години и да плакнат очи (ако немаат пари) додека жените им ги перат валканите ѓаки дома.

3) Кафулињата во „пазарот”. Никому познати освен Davidoff, често пуштаат најсељачка музика равна на бугарската...

4) Swing - Мртва дискотека, со дебилни сопственици кои место да го направат најголемиот хит на овој од Македонија со салам музичиња од underground до MTV, да носат DJ-a за електронска музика, рок-метал бендови, тие оставаат местото да пропаѓа или го издаваат на некои „естрадни уметници од соседството” за ненормални суми од кои живеат една година!

5) Расчекор - Собир на очајни девојки кои наполнаа веќе 25 години (и мислат дека остареа) и плус и бараат да се мажат со богат фраер по можност од Грција со кои ќе добијат државјанство, а меѓу време ќе ги частат со пијачки, можеби некое мобилче и некој секс, иако тој во Лерин или Птолемаида си има жена, девојка...како било.

6) Помалите кафулиња Deep, Lektira (иако се засили Пуздерот ама новото Лектира не глеам дека многу ефект доби), Visage пропадна, Hard Rock (не ни вреди да се разговара за него), Urban (најновиот и најмасовно посетен деновиве) ги собираат оние кои сега им студи да шетаат по Маршал Тито...или на Корзо.

7) Останатите FX,Triangle, Iguchi, Positive, Intermezzo (катастрофална грешка со промената од Pub во ова што е), ако нема место во останатите одиме таму, иако е катастрофа ама важно да бидеме во „џиџата” и да пооговараме некој и да си ја видиме симпатијата и некој/а да ни се „пушти”!

Wolksi бејбе, нема луѓе за журки. Битолчани не се баш по журките. За Свинг муабетот ти е на место, стварно нема смисла така да пропаѓа, ко можи ептен убо да се среди и да има DJ-и од сегде. Ете ти пример, вчера бев во GT на натпреварот за DJ .. место имаше фудбал да се игра .. ама јас си поминав ТОП!!! И да, можи и нема некаква си посебна забава, ама битно е да си со друштво, па музика и сл.
И не коментирај за то каква музика пуштале, секој има право да си слуша шо сака. Едноставно, избегавај ги тие кафичи.

П.С. Имаш одено во Кастро?

De be so go fativte tolku na dolu gradot, da da nema arni lugje, nema mesta za izlegvanje, istoto pa istoto, ama barem gledate od vreme na vreme dvojce ke napraj nesto interesno, ke iskluci nekoj, ke se izrezili, i onaka kako i sekoj grad vo MKD mislam... segde ke ti se zdosadi

JuveFan напиша:
Абе неа ни во кревет не ја ставам. Само за на некоја нива е оваа да копа компири :pos2:
da be ako ti se sleci gola da ne nema da ja legnis...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom