За битолчани: Дали градов ве гуши од досада?

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Volkswagen напиша:
Do you live in a virtual world? Wake up... Градот смрди!

Убаво кажано е погоре.
Еве ќе анализираме подетално

1) Infinity - собир на ”кремот” на Битола, групи наркоманчиња кои се иживуваат на некоја разголена типка...трошат пари како да е последниот ден, се однесуваат дебилно и одат да кјарат некоја, а се враќаат или со празни раце или со испразнат џеб за да ја легнат.

2) Кафулињата по „Широк Сокак” а.к.а Маршал Тито. Исклучок на Porta Jazz. Собрани „на кафе” да гледаат женски газиња во текот на денот, женските да се дотераат и да го видат симпатијата. Навечер ќе се дерат ко магариња на караоке (никаква салам организирана забава), пуштени српски музики и што ти не глупости и плус на крајот ќе се случи некоја тепачка. Имаме хибриди на кафуле и дискотека, на крајот ни едното ни другото. Плус тоа имаме некои постари цаури од 40-50 години кои седат секогаш на „излозите” од кафичите нарает да посматрат мали чупиња од 15-20 години и да плакнат очи (ако немаат пари) додека жените им ги перат валканите ѓаки дома.

3) Кафулињата во „пазарот”. Никому познати освен Davidoff, често пуштаат најсељачка музика равна на бугарската...

4) Swing - Мртва дискотека, со дебилни сопственици кои место да го направат најголемиот хит на овој од Македонија со салам музичиња од underground до MTV, да носат DJ-a за електронска музика, рок-метал бендови, тие оставаат местото да пропаѓа или го издаваат на некои „естрадни уметници од соседството” за ненормални суми од кои живеат една година!

5) Расчекор - Собир на очајни девојки кои наполнаа веќе 25 години (и мислат дека остареа) и плус и бараат да се мажат со богат фраер по можност од Грција со кои ќе добијат државјанство, а меѓу време ќе ги частат со пијачки, можеби некое мобилче и некој секс, иако тој во Лерин или Птолемаида си има жена, девојка...како било.

6) Помалите кафулиња Deep, Lektira (иако се засили Пуздерот ама новото Лектира не глеам дека многу ефект доби), Visage пропадна, Hard Rock (не ни вреди да се разговара за него), Urban (најновиот и најмасовно посетен деновиве) ги собираат оние кои сега им студи да шетаат по Маршал Тито...или на Корзо.

7) Останатите FX,Triangle, Iguchi, Positive, Intermezzo (катастрофална грешка со промената од Pub во ова што е), ако нема место во останатите одиме таму, иако е катастрофа ама важно да бидеме во „џиџата” и да пооговараме некој и да си ја видиме симпатијата и некој/а да ни се „пушти”!

Abe sto znam mozi ti taka gledas sekoj so razlicno razmisluvanje sekoj covek poseben svet. Za mene si e super zasega super si se zabavuvam, mozi ima bezvezni luge ama takov e svetot nikogas nema da bidi posovrsen.

JeCILaDy напиша:
Wolksi бејбе, нема луѓе за журки. Битолчани не се баш по журките. За Свинг муабетот ти е на место, стварно нема смисла така да пропаѓа, ко можи ептен убо да се среди и да има DJ-и од сегде. Ете ти пример, вчера бев во GT на натпреварот за DJ .. место имаше фудбал да се игра .. ама јас си поминав ТОП!!! И да, можи и нема некаква си посебна забава, ама битно е да си со друштво, па музика и сл.
И не коментирај за то каква музика пуштале, секој има право да си слуша шо сака. Едноставно, избегавај ги тие кафичи.

П.С. Имаш одено во Кастро?

Кастро, кафичот на Пеце од Суперхикс?
Не сум бил...

Него, тоа „јас да си поминам убаво“ тоа го мисли секој битолчанец кој замижува дека градот е мртов...народот е флегма...летаргичен!
Ако секој се потруди малце супер ќе биди. Ситуацијава не е ваква од секогаш...не знам дали се сеќаваш на 2001-2002 година ...па и кога беше кризата тие месеци...секој ден имаше свирки во Зодијак, имаше концерти...се организираа луѓето.

Втор проблем, кога збораме за групите (бендовите), е тоа што и покрај тоа што јас ги охрабрувам за тоа, свират свои песни кој никој не ги знае. Ок, убаво е да си имаат свој репертоар...ама на журка кога се оди...треба да се свират познати песни да направиш атмосфера. После тоа исвири една две своја ама убава. Пример за тоа беа Абракадбра ...ќе исвиреа 3-4 песни познати од други бендови ...1 нивна...и таа стана популарна „Мојата девојка“... :)

Volkswagen имаш поддршка од мене за сите мислења кои ги даде претходно, а посебно за "анализата" на кафичите низ БТ... No Comment од мене, истото што го кажа Volkswagen би го кажал и јас...

Volkswagen напиша:
Него, тоа „јас да си поминам убаво“ тоа го мисли секој битолчанец кој замижува дека градот е мртов...народот е флегма...летаргичен!
тоа можи да е и затоа што финансиите си го прават своето. 500 за картичка за мобилен еднаш месецо,бензинот поскап дупло, пијачките, па од конзумација 50 денари на само влез 100 днеари.

Volkswagen напиша:
Втор проблем, кога збораме за групите (бендовите), е тоа што и покрај тоа што јас ги охрабрувам за тоа, свират свои песни кој никој не ги знае. Ок, убаво е да си имаат свој репертоар...ама на журка кога се оди...треба да се свират познати песни да направиш атмосфера. После тоа исвири една две своја ама убава. Пример за тоа беа Абракадбра ...ќе исвиреа 3-4 песни познати од други бендови ...1 нивна...и таа стана популарна „Мојата девојка“... :)
Тука си во право, фалат тезгарски бендови кои би имале репертоар на померцијални хитчиња.бајдвеј Абракадабра свиреа хардрок/метал песни и сепак не беа за поширока публика. Поконкретен пример се Б-Комплекс, тие правеа добри свирки во ИН, Интермецо ...

Парите не се опција. Пак ќе се навратам на 2001-2002 во Зодијак на рок/метал свирки влезницата беше 30-50 денари...
Ќе свиреа 2-3 бендови...
Имаше организираност...
Сеа...мртвило...и како што кажав...си свират свои песни...и тоа е...

Мора малце тезгарење...ама бидејки и јас сум поборник да имате свои песни...една песна е доволно...

Но, мразам па бендови кои по секоја цена сакаат да се тупнуваат секаде и да свират во секој кафич колку да станат популарни...ова она...мразам такви тезгаџии...„Памперси”<-

Volkswagen напиша:
Парите не се опција. Пак ќе се навратам на 2001-2002 во Зодијак на рок/метал свирки влезницата беше 30-50 денари...
Ќе свиреа 2-3 бендови...
Имаше организираност...
Сеа...мртвило...и како што кажав...си свират свои песни...и тоа е...
ама денес доклку се организира би било 100-150 денари, што значи сепак дека и финансиите имаат удел.

Volkswagen напиша:
Мора малце тезгарење...ама бидејки и јас сум поборник да имате свои песни...една песна е доволно...

Но, мразам па бендови кои по секоја цена сакаат да се тупнуваат секаде и да свират во секој кафич колку да станат популарни...ова она...мразам такви тезгаџии...„Памперси”<-
затоа е подобро да се има повеќе бендови за да се задоволат сечии вкусови, али сето тоа кошта :(

Абе зависи и од бендот. Лани на пример Пуздерот во „старата” Лектира...правеше често и бесплатни свирки. Има бендови во Битола, ама сите се во хибернација. Сега и Пуздерот се направи „паметен” што ги стави оние дебилите на врата да не пуштаат било кој. Зошто? Демек газдите „од горе” се жалеле на музиката. А шо има врска музиката со луѓето кои доаѓаат?! Демек ние го тераме, пуштај рок/метал...
Абе ајде...

Ок тоа со свирки во кафич, сепак локалот е веќе активен. Е сеа најверојатно поучен дека можи дополнителен ќар да направи доколку има влезница, нормално секој газда би го направил тоа.

Ама ако е ко шо беше за Чоканче пред некое време ко немаше ни кригли а богами ни пиво, то не вреди да ти платат да одиш а не да треба влезинца да платиш

Мене ме нервира и газдата од Зодијак. Еднаш ќе го изнајмувавме кафичот...и човекот се распрашал низ Битола кој сме ...на кој сме...шо музика ќе пуштаме...ни даде рок 1 недела да ни каже...меѓу време душкал наоколу...и на крајот не одби. И кога разбравме што направи ми идеше в сурат да му плукнам!

прво бех во Битола преди нова година и ми хареса града.Само го пазетие и всичко ште се оправи.
3) Кафулињата во „пазарот”. Никому познати освен Davidoff, често пуштаат најсељачка музика равна на бугарската...
Да кажа,дека таа музика коja е има в Македониа е нај-лошата в Бугариа.Просто не сте чули нешто убаво и нема откаде да чуете и затова мислите така.
Битола е супер!

ne e be se tolku loso ima i ubaj raboti.odete sabota nedela pelister tamu barem nema bumbari da se prat glavni.Nekogas i od nas samite zavisi kako ke si pominime.

Само едно ќе речам

God bless Shirok Sokak (Marshal Tito), and all city parks! :)

Е веќе јаката забава по парковите. Секој има различен вкус бе. Ако тебе не ти чини, на некој друг му чини и крај.

ragazza напиша:
http://www.vest.com.mk/default.asp?id=129970&idg=7&idb=1976&rubrika=%40ivot
И после било досадно , што ве гледам смешно

Ми го зема зборот од уста ... гледав некоја емисија од некоја битолска телевизија и се барав под маса од смеење ... море фешти се дешаваат таму, што се жалите?
Туку, може не искачате кај пуфлите па ви е досадно ... еее, отсега, ќе си знаете барем ... а колку е грда пуфлава, како и сите што беа присутни во кафичот, немогуче! А па колку беше возбудена од победата, па уште понемогуче! Не можам уште да си верувам ... :pos2: :pos2: :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom