Другарче мое донесе воздушна пушка од Бугарија ни документи ни одобрение му барале ни дозвола .Ти треба одобрување од нивно МВР за да дојдеш до наша граница. На наша страна, прво треба одобрение за набавка.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Другарче мое донесе воздушна пушка од Бугарија ни документи ни одобрение му барале ни дозвола .Ти треба одобрување од нивно МВР за да дојдеш до наша граница. На наша страна, прво треба одобрение за набавка.
Другарче мое донесе воздушна пушка од Бугарија ни документи ни одобрение му барале ни дозвола .
А за војнички ножеви ,мечови итн такви ствари ? Има некои прописи ?-пневматско оружје со кинетичка енергија помала од 10,5 Ј или со
брзина на проектил помала од 200 м/с и калибар до 4.5 мм;
Ова само се пријавува при преминување и ти издаваат потврда. Ако е "посилна", ќе ти треба документ.
А за војнички ножеви ,мечови итн такви ствари ? Има некои прописи ?
Колекционерско е фала многу .Зависи. Ако е колекционерско, не е проблем. Ама, ако е најнов модел...мислам дека не смееш ни да го набавиш.
електроника и техника од поголема вредност треба да ја декларираш на царина, на пример имам опрема од 20к евра одам да сликам нешто во Солун, за да ја внесеш опремата и да не ја изнесеш ќе платиш царина, ама ако ја внесеш и изнесеш од таму не плаќаш ништо, само ја декларираш дека си е твоја и дека ја носиш со себеПошо ја сум фотограф. Има ли забрана колку максимум опрема можам да понесам со себе?
Каква врска имаат хулахопките и широките пантолони? Или тролаш нешто?Со авион многу работи не. Течности, шишенца и туби до 100 (мислам до толку беше) мл, ноже. Пастата за заби и за бричење да е до 75 мл, парфем, спреј не купувајте поголеми од наведената големина.
Ова со пасти спрејови и туби не важи за чекиран багаж туку само за личен кој го носите со себе во авион.
И за во авион чисти чорапи или хулахопки без дупче и не многу широки панталони. На секоја царина мора да се вади каишот а често и чевли се собуваат.
Каиш сегде кај што сум одел се вади, чевлите зависно од царинарниците, поретко. За дупчето не бев озбилен ама некои носат и скинати или прљави чорапи па за секој случај да си знаатКаква врска имаат хулахопките и широките пантолони? Или тролаш нешто?
Најбитно е да бидете природни,без страв и без да делувате уплашено, поготово ако првпат патувате.ако ве видат уплашени ке ве претресуваат повеќе.
Туку што е со упаљачите,даваат да внесиш у авион?ја не се сеќавам али мислам ми беше у ранецот ко личен багаж, и помина ранецот на скенер у мк без проблем,али тоа беше пред 2 години.
Незнам колку литра е дозволено,амаКолку алкохол е дозволено? У шишиња изразено.
Србија/Косово/Црнагора премините специфично..