Фискална во рака - награда без мака!

• Креатор на темата Креатор на темата scary
  • Време на започнување Време на започнување
A зашто да не куцаат? Зашто некој што има бизнис да не плаќа данок,кога обичен човек мора да плаќа данок.Зашто некој дебелоглав да прави екстра профит?? Што мислиш ти,бизнисмените го немаат пресметано ДДВ-то во крајната цена на производот/услугата?? На крај ддв-то го плаќа потрошувачот,боље парите да идат у буџет него во приватен џеб,белки ќе се излажат овие да изградат некоја болница,закрпат некој пат..овака само им се пуни џебот на работодавачите,а платите мизерни не рипаат од 150-200 евра.

Затоа што системот кој го храниме со тие пари, не функционира.
Иди у болница за нешто поголемо од настинка, без врски, па ќе те прашам.
Ако живееш у Чаир, иди у полицијска станица и пожали се дека тој и тој стално ти влегува у двор, дека децата ти ги напаѓаат,...па врати се да ми кажеш одговор.

Знаеш што? И ја и ти знаеме дека вакви примери можам до утре да ти кажувам, дека рестриктивните до даска закони и одредби важат само за одредена група на граѓани (и за ова дали сакаш миљон примери?)

Во едно нормално општество и јас би се сложил дека сите треба да плаќаат даноци...
А јас сум за ВМРО цел живот, што ли мислат тие кои не се..........

Вчера купував во самопослуга и кога излегов ја фрлив фискалната сметка во корпата пред продавницата
Еден минувач чудно ме изгледа
После ми текна зошто

Не знам дали некој пишал веке или не, ама дали знаете дека за да испратиш писмо со 20 фискални за наградната игра кошта 40 денари од прилика? И сега коа ке почне рајата да праќа па да праќа, па коа ке си земат и пошта некое миљонче екстра оф оф оф.....

Не знам дали некој пишал веке или не, ама дали знаете дека за да испратиш писмо со 20 фискални за наградната игра кошта 40 денари од прилика? И сега коа ке почне рајата да праќа па да праќа, па коа ке си земат и пошта некое миљонче екстра оф оф оф.....

јас од валандово испратив 4 плика и ме чинеше 72 денари оти зедов 4 марки од пошта. Плика си имав.

Шо знам, сабајле колегиве така кажаа, дека тие за наградната игра во посебни плика требало да се испратат.

Шо знам, сабајле колегиве така кажаа, дека тие за наградната игра во посебни плика требало да се испратат.

Da taka pisuva na stranata na drzavna lotarija.Treba da biidat prateni vo beli koverti so standardna golemina.

Џабе си ги пратил. Не дека и оние у плико од 40 денари нема да бидат за џабе ама овака барем можеш да се тешиш кога ништо нема да ти се падне дека си си поминал поефтино барем при пракањето. :)

не, мене не ми направија така, испратив 4 плика вчера.

А ти биди сигурен дека се е ова само за осиромашување, пропаѓање и манипулирање на народот!

Знае он дека е така.

Ако незнае тогаш.....

Даночната евазија е прашање на свест прво а потоа на совест е сега и покрај тоа што кај нас имаме систем на рамен данок (10%) сепак евазија има додека сивата економија е дури третина од реалниот БДП и мислам дека проблемот е во тоа што нема свест а ако нема свест за совест па да не пишувам.

Инаку има држави каде даноците се повисоки и тоа од 25% па и до дури 40% во скандинавските земји и сепак даночната евазија е на минимално ниво а што е уште поинтересно слично е и со индексот на корупција.

Вчера купував во самопослуга и кога излегов ја фрлив фискалната сметка во корпата пред продавницата
Еден минувач чудно ме изгледа
После ми текна зошто
Шо ќе праиш, иако сме 21 век, сеуште има суеверни луѓе, кои веруваат во сешто (самовили, баба роги, детелини со четири листа, наградни игри во Македонија...)

ако државата нема корист од нешто што го прави, тоа значи дека нема да го направи, така е и со ова.

Инаку, океј е го привлекоа вниманието, и тепачки има за фискалниве. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom