Фискална во рака - награда без мака!

• Креатор на темата Креатор на темата scary
  • Време на започнување Време на започнување
Наместена наградна игра за некои партиски послушници-лепачи на плакати да ги наградат за заслугите со по некоја паричка,кола,стан...........
--- надополнето: 14 декември 2013 во 22:22 ---
A зашто да не куцаат? Зашто некој што има бизнис да не плаќа данок,кога обичен човек мора да плаќа данок.Зашто некој дебелоглав да прави екстра профит?? Што мислиш ти,бизнисмените го немаат пресметано ДДВ-то во крајната цена на производот/услугата?? На крај ддв-то го плаќа потрошувачот,боље парите да идат у буџет него во приватен џеб,белки ќе се излажат овие да изградат некоја болница,закрпат некој пат..овака само им се пуни џебот на работодавачите,а платите мизерни не рипаат од 150-200 евра.
З'ш бе да плаќа данок?Споменици да градат или крадат?

Наместена наградна игра за некои партиски послушници-лепачи на плакати да ги наградат за заслугите со по некоја паричка,кола,стан...........
--- надополнето: 14 декември 2013 во 22:22 ---

З'ш бе да плаќа данок?Споменици да градат или крадат?

Не лупај.
Боље споменици да градат него некој мрсул да купуе бенџоси ко твојот на грб на потрошувачите.Да не случајно мрсулот ќе им покачи плата на вработените ако не плаќа данок.???

Не лупај.
Боље споменици да градат него некој мрсул да купуе бенџоси ко твојот на грб на потрошувачите.Да не случајно мрсулот ќе им покачи плата на вработените ако не плаќа данок.???
Па што ќе ми се толку многу споменици.
Ја на моите им давам од 15-18к и работам строго у кеш.Преку сметка само дел од плата и придонеси,даноци и некои мали трошоци.Тоа колку да не е без ништо.
А наградната игра гарантирам дека 101.2% е наместена

Па што ќе ми се толку многу споменици.
Ја на моите им давам од 15-18к и работам строго у кеш.Преку сметка само дел од плата и придонеси,даноци и некои мали трошоци.Тоа колку да не е без ништо.
А наградната игра гарантирам дека 101.2% е наместена

Зашто преку картица на пушташ? Криеш данок?

Значи како сум збирал деновиве фискални од трафики и од маркети од луѓе неверници што ги оставаат на каса ...сега имам пуно ќесе уште да знам што е тоа стандарден плик, кај се купува марка и каде се пуштаат.
може и фен или тостер, а ич?

Зашто преку картица на пушташ? Криеш данок?
Каков данок?За кого?Мене кој ќе ми плати данок за тоа што косата ми побеле испаѓа мислејќи како да обезбедам пари за плата за вработените и како да поминам од месец до месец а да не избркам повеќе од половина вработени

Пред еден саат бев на Плоштад.
Таму е поставен голем шатор и каде се примаат плика со фискални сметки
Значи можете да учествувате а да не платите за поштарина

Пред еден саат бев на Плоштад.
Таму е поставен голем шатор и каде се примаат плика со фискални сметки
Значи можете да учествувате а да не платите за поштарина

Само што прочитав на форумов дека поштарина била 40 денари, другиот ден на вести кажаа за пунктот што го поставиле :).
Прво нешто што ми падна на памет "Брееј мајката, овие од партија редовно ја читале кајгана :D ".

слушав во бус муабет, во Рамстор некоја стара барала сите продукти на посебна фискална да и се искуцаат :pos:

луѓе, не се с'клдисувајте, дадени се веќе наградиве. Може со е така нешто поситно ќе израдуваат некој рандом граѓанин да испадне демек еве бе јас добив нема превари и тоа е.

па и ја побарав така за секој продукт во валандово на заебанција, ама се знаев со таа што работи и ми искуца стварно така. ете доказ:

1455173_271317486353828_686831962_n.jpg

хахахахаааааааааааа собирање фискални за учество во наградна игра :facepalm::pos:
брааааво , браво кој ли го осмислил ова треба длабок поклон, ......................туку аај да не одам подалеку па ќе пишам за гејлада колку да имате престава како е тука, или да си споредите чисто онака :ROFLMAO:
гејците собираат фискални во текот на целата година и истите ги приложуваат на крај на година заедно со даночната пријава , и сега доколку ја собере да речеме дадената сума за ослободување од годишен данок ОК, доколку не ќе се плати само данок на разликата од 22%. Еве преку пример , доколку јас имам 100 000 евра годишен приход , во текот на годината треба да соберам фискални сметки во износ од 10 000 евра и да ги дадам / поднесам во УЈП заедно со даночната пријава. Ако не сум собрал фискални до таа сума , туку да речеме на пример до 8000 евра, тогаш данок ќе платам само на разликата - пример 2000 евра х 22% ќе доплатам само 440 евра ( наместо 2200 евра)
во секој случај секој еден е во ќар, а не од 400 000 домаќинства (карикирам со бројкиве) -како учесници во наградната ќе добијат да речеме 10-мина ( пак карикирам оти незнам точно што и колку добивки има) , но не добива секое семејство , а најмногу погодете кој ќе се офајди:icon_lol:

хахахахаааааааааааа собирање фискални за учество во наградна игра :facepalm::pos:
брааааво , браво кој ли го осмислил ова треба длабок поклон, ......................туку аај да не одам подалеку па ќе пишам за гејлада колку да имате престава како е тука, или да си споредите чисто онака :ROFLMAO:
гејците собираат фискални во текот на целата година и истите ги приложуваат на крај на година заедно со даночната пријава , и сега доколку ја собере да речеме дадената сума за ослободување од годишен данок ОК, доколку не ќе се плати само данок на разликата од 22%. Еве преку пример , доколку јас имам 100 000 евра годишен приход , во текот на годината треба да соберам фискални сметки во износ од 10 000 евра и да ги дадам / поднесам во УЈП заедно со даночната пријава. Ако не сум собрал фискални до таа сума , туку да речеме на пример до 8000 евра, тогаш данок ќе платам само на разликата - пример 2000 евра х 22% ќе доплатам само 440 евра ( наместо 2200 евра)
во секој случај секој еден е во ќар, а не од 400 000 домаќинства (карикирам со бројкиве) -како учесници во наградната ќе добијат да речеме 10-мина ( пак карикирам оти незнам точно што и колку добивки има) , но не добива секое семејство , а најмногу погодете кој ќе се офајди:icon_lol:

Државата , кој сакаш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom