Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Убаво е вака кога ќе изнесеш свое видување и пропаганда како она за втората армија во светот.Украинците брзо идентификуваа што им се деси 2014 со Крим и Донбас. 2022 бешњ друга приказна, веќе беа спремни да и се спротистават на втората армија во светот. Тоа е паралелата јас што ја влечев.
За почеток треба да се објасни дека Нигер и Нигерија не се исти држави, потоа се ќе стане полесно.А ти Локи, ќе ја осудиш ли ,,специјалната воена операција" на ЕКОВАС над Нигер?
Не се нервозирај не беше тоа кон тебе упатено.
Туку дали ги слушаш-ти имаат свирено Бетовен и Шопен?
Па кажи дека не знаеш да цитираш.
А за ова Шопен Бетовен клипчево што си го пуштате денес по вајбер групи незнам што треба да ти кажам.
Јас го ценам твоето мислење, ако ти не го цениш моето, слободно стави ме на игнор.Убаво е вака кога ќе изнесеш свое видување и пропаганда како она за втората армија во светот.
Сакам да речам ако пренесуваш нечие мислење или вест тогаш си само курир а вака покажуваш или сакаш да покажеш дека користиш нешто и меѓу ушите.
Според украинците, за тие настани се криви русите. Според русите, криви се украинците.Украинците и денес не се свесни што им се случи во 2014 а уште помалку пак со Крим и Донбас.
И денес нема разрешница за запалените жртви на 2-ри Мај од страна на нацифашистички орди во Одеса (ми се чини над 50) во домот во Одеса!
На последните избори кога е избран свирачот на клавир со курчето што политичка агенда им понуди на Украинците?
Дали беше можеби автономија за Донбас во составот на Украина и крај на војната?
Што исполни од тоа?
Американскиот воен комплекс по многу параметри е најсилен во светот.Велиш втората армија во светот, може ли да знаеме која е првата и што ја прави прва?
Кој си ти да суди кој треба да коментира а кој не? Ова е форум, наменет за дискусија. Јас пробувам да развијам дискусија.П.С.
@Klinton, велиш дека не си учесник во настаните од 2001-та и дека твоите сознанија се од извештаи (претпоставувам дека ти е познато како се прават и дотеруваат извештаите) и нечии пренесени искуства.
Ако е така тогаш време е да претанеш да даваш судови и квалификации и генерализирање затоа што на форумов има и лица кои биле директни учесници во тие случувања но, заради немање на комплетна слика (туку само лични искуства од одредени делови и позиции на тактичките групи) не се осмелуваат да даваат суд за тоа што било-случило тоа во 2001-та.
Ај бугар си па не ти замеруваме што очигледно не разграничуваш просечна од минималецЗа сите форумски нинџи и ,,експерти,, - не, ова не е западна пропаганда....
Од друга страна, официјалната руска пропаганда исфрла лаги и дезинформации - просечната плата била 71.000 рубли.
Можеби, но во друга паралелна реалност-дури и во Москва ги нема.
Луѓето масовно работат за 25-30.000 рубли ,или 230-280 Евра.
Во оддалечените области и помалите градови - 15-20.000 или 150 - 180 Евра.
мора ли да почнеш со плачки, биди барем еднаш ... и почни со темата, а не “со стави ме на игнор“, ако толку сакаш да одиш на листата со цревни содржини само замоли и брзо оди тоа.Јас го ценам твоето мислење, ако ти не го цениш моето, слободно стави ме на игнор.
Лицемерно е да јавно се кажуваш пристрасен а ги обвинуваш другите за курири или пропагандисти.
За кои Украинци се виновни Русите, оние со наци симболи и поставени од ЕУСА, за тие збориш?Според украинците, за тие настани се криви русите. Според русите, криви се украинците.
Како јас и ти ќе знаеме што е вистина?
И после се лутиш кога ќе напишам дека пишуваш глупости .....Американскиот воен комплекс по многу параметри е најсилен во светот.
Буџет, огнена моќ, тренинг, координација, логистика, технологија, развој, искуство, стратешко позиционирање и проектирање моќ.
Ако имаш ти различно рангирање, повели кажи го.
Што на ова да одговорам а да биде колку толку пристојно.Кој си ти да суди кој треба да коментира а кој не? Ова е форум, наменет за дискусија. Јас пробувам да развијам дискусија.