Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Украина доколку сака да стане членка на НАТО сојузот и да седи рамо до рамо со најмоќните, ќе треба да се опрости со некои територии.

Украинците брзо идентификуваа што им се деси 2014 со Крим и Донбас. 2022 бешњ друга приказна, веќе беа спремни да и се спротистават на втората армија во светот. Тоа е паралелата јас што ја влечев.
Убаво е вака кога ќе изнесеш свое видување и пропаганда како она за втората армија во светот.
Сакам да речам ако пренесуваш нечие мислење или вест тогаш си само курир а вака покажуваш или сакаш да покажеш дека користиш нешто и меѓу ушите.

Украинците и денес не се свесни што им се случи во 2014 а уште помалку пак со Крим и Донбас.
И денес нема разрешница за запалените жртви на 2-ри Мај од страна на нацифашистички орди во Одеса (ми се чини над 50) во домот во Одеса!
На последните избори кога е избран свирачот на клавир со курчето што политичка агенда им понуди на Украинците?
Дали беше можеби автономија за Донбас во составот на Украина и крај на војната?
Што исполни од тоа?

Велиш втората армија во светот, може ли да знаеме која е првата и што ја прави прва?

П.С.
@Klinton, велиш дека не си учесник во настаните од 2001-та и дека твоите сознанија се од извештаи (претпоставувам дека ти е познато како се прават и дотеруваат извештаите ;)) и нечии пренесени искуства.
Ако е така тогаш време е да претанеш да даваш судови и квалификации и генерализирање затоа што на форумов има и лица кои биле директни учесници во тие случувања но, заради немање на комплетна слика (туку само лични искуства од одредени делови и позиции на тактичките групи) не се осмелуваат да даваат суд за тоа што било-случило тоа во 2001-та.

А ти Локи, ќе ја осудиш ли ,,специјалната воена операција" на ЕКОВАС над Нигер?
За почеток треба да се објасни дека Нигер и Нигерија не се исти држави, потоа се ќе стане полесно.:pos:

Не се нервозирај не беше тоа кон тебе упатено.
Туку дали ги слушаш-ти имаат свирено Бетовен и Шопен?

Па кажи дека не знаеш да цитираш.

А за ова Шопен Бетовен клипчево што си го пуштате денес по вајбер групи незнам што треба да ти кажам.

Па кажи дека не знаеш да цитираш.

А за ова Шопен Бетовен клипчево што си го пуштате денес по вајбер групи незнам што треба да ти кажам.
:) затоа си ти тука да не упатиш нас кои не знаеме да цитираме.

А за клипчево не се секирај има време ќе го разбереш и ти па после може нешто и да смислиш.

Убаво е вака кога ќе изнесеш свое видување и пропаганда како она за втората армија во светот.
Сакам да речам ако пренесуваш нечие мислење или вест тогаш си само курир а вака покажуваш или сакаш да покажеш дека користиш нешто и меѓу ушите.
Јас го ценам твоето мислење, ако ти не го цениш моето, слободно стави ме на игнор.

Лицемерно е да јавно се кажуваш пристрасен а ги обвинуваш другите за курири или пропагандисти.

Украинците и денес не се свесни што им се случи во 2014 а уште помалку пак со Крим и Донбас.
И денес нема разрешница за запалените жртви на 2-ри Мај од страна на нацифашистички орди во Одеса (ми се чини над 50) во домот во Одеса!
На последните избори кога е избран свирачот на клавир со курчето што политичка агенда им понуди на Украинците?
Дали беше можеби автономија за Донбас во составот на Украина и крај на војната?
Што исполни од тоа?
Според украинците, за тие настани се криви русите. Според русите, криви се украинците.
Како јас и ти ќе знаеме што е вистина?

Велиш втората армија во светот, може ли да знаеме која е првата и што ја прави прва?
Американскиот воен комплекс по многу параметри е најсилен во светот.
Буџет, огнена моќ, тренинг, координација, логистика, технологија, развој, искуство, стратешко позиционирање и проектирање моќ.
Ако имаш ти различно рангирање, повели кажи го.

П.С.
@Klinton, велиш дека не си учесник во настаните од 2001-та и дека твоите сознанија се од извештаи (претпоставувам дека ти е познато како се прават и дотеруваат извештаите ;)) и нечии пренесени искуства.
Ако е така тогаш време е да претанеш да даваш судови и квалификации и генерализирање затоа што на форумов има и лица кои биле директни учесници во тие случувања но, заради немање на комплетна слика (туку само лични искуства од одредени делови и позиции на тактичките групи) не се осмелуваат да даваат суд за тоа што било-случило тоа во 2001-та.
Кој си ти да суди кој треба да коментира а кој не? Ова е форум, наменет за дискусија. Јас пробувам да развијам дискусија.

За сите форумски нинџи и ,,експерти,, - не, ова не е западна пропаганда....
Од друга страна, официјалната руска пропаганда исфрла лаги и дезинформации - просечната плата била 71.000 рубли. :pos:
Можеби, но во друга паралелна реалност-дури и во Москва ги нема.
Луѓето масовно работат за 25-30.000 рубли ,или 230-280 Евра.
Во оддалечените области и помалите градови - 15-20.000 или 150 - 180 Евра.

Или во превод ако на запад Бугарка кошта 50че. Во Русија ќе ја пазарите за 10че.

За сите форумски нинџи и ,,експерти,, - не, ова не е западна пропаганда....
Од друга страна, официјалната руска пропаганда исфрла лаги и дезинформации - просечната плата била 71.000 рубли. :pos:
Можеби, но во друга паралелна реалност-дури и во Москва ги нема.
Луѓето масовно работат за 25-30.000 рубли ,или 230-280 Евра.
Во оддалечените области и помалите градови - 15-20.000 или 150 - 180 Евра.
Ај бугар си па не ти замеруваме што очигледно не разграничуваш просечна од минималец
И во бугарија просечна е 850 а во неразвиените делови до 500 што значи во превод рмба циганаријата за 300е месечно

Јас го ценам твоето мислење, ако ти не го цениш моето, слободно стави ме на игнор.
Лицемерно е да јавно се кажуваш пристрасен а ги обвинуваш другите за курири или пропагандисти.
мора ли да почнеш со плачки, биди барем еднаш ... и почни со темата, а не “со стави ме на игнор“, ако толку сакаш да одиш на листата со цревни содржини само замоли и брзо оди тоа.

Многу си чувствителен, не те обвинувам за ништо туку реков дека е посакувано да се полемизира со нечие мислење а не со пренесена вест, односно со оној што ја пренел, без обзир дали истата е вистина или лага.

Според украинците, за тие настани се криви русите. Според русите, криви се украинците.
Како јас и ти ќе знаеме што е вистина?
За кои Украинци се виновни Русите, оние со наци симболи и поставени од ЕУСА, за тие збориш?
И никој не претендира на вистината, затоа и се води дијалог за да дојдеме до некаква вистина, а флоскули од типот “ни јас ни ти не знаеме“ е само обид да не се води дијалог па според тоа и да не дојдеме до вистината, а таа е секогаш една, не може и едните и другите да ја говорат.

Американскиот воен комплекс по многу параметри е најсилен во светот.
Буџет, огнена моќ, тренинг, координација, логистика, технологија, развој, искуство, стратешко позиционирање и проектирање моќ.
Ако имаш ти различно рангирање, повели кажи го.
И после се лутиш кога ќе напишам дека пишуваш глупости .....
Ти сосема ладно земјата која поседува најголем атомски арсенал во светот ја нерекуваш “втората светска сила“, а таа втора може да ги јаде и прва и трета за појадок.
Таа земја која ти ја нарекуваш и ја класифицираш како втора во моментов води во судирот помеѓу неа и цел ебен запад, не знаат каде им е главата каде им е газето, па ти види колку е втора.

Кој си ти да суди кој треба да коментира а кој не? Ова е форум, наменет за дискусија. Јас пробувам да развијам дискусија.
Што на ова да одговорам а да биде колку толку пристојно.
Не не може да се виде пристоен со некој кој ги отфрла аргументите и укажувањата дека пишува глупости па затоа еве го договорот.
Секој има право да биде глуп колку што сака, дури и ти го имаш тоа право, проблемот е што тој а и ти не смеете да го злоупотребувате тоа право.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom