BNP Paribas Masters - Paris | 26.10 - 03.11, 2013 |

Статус
Затворена за нови мислења.
Само мене ми изгледа оти лесно ќе го испегла Ферер на Симон утре ( да , со моменталната форма што ја имаат) ?

pazi , stvarno ,toj moment sum go ispushtil :)
Pa normalno be prijatel deka treba da mu vrati , ama Pariz ne e Sinsinati i da e tochno na pladne . Novak vo Sinsi gubeshe poeni i vo dolgite razmeni i zatoa vprochem i izgubi , vo Pariz e skroz druga pricha , Isner treba da ima 90% prv servis pa da se nadeva na pobeda i toa vo taj brejk , inaku ne gledam kako drugachije bi mu zemal na Novak chetiri poeni vo eden gem na Novakov servis

Според тебе Иснер нека не излегува боље на терен. Јасно е какви се шансите кога играат овие двајца, ама не гледам зошто Иснер не би му направил брејк на Новак. Не викам дека ќе му направи ама не е без шанси. Подлогава е многу лоша за високите играчи доколку се развие поенот, отскокот на топчето е ужасен и имаат огромни проблеми да го исконтролираат. Јанович утре ќе биде доста тежок за Надал ама јас мислам дека Рафа ќе победи, му требаат неколку меча на ваква подлога како подготовка за Лондон, а не би било лошо и титула да земе само да не предвидувам однапред ништо. Го гледав денес од втората половина на вториот сет, одлично сервираше Рафа ама се мачеше брејк да направи. Таман ќе му дојде топчето за винер и ќе ја згреши, али нормално е тоа, прв меч во сала му е после две години!!!

Ке застане сервисот кога-тогаш,тешко за Иснер против Ноле денеска.

Григорче со Федерер тактика против Делпо. :D Го уби со бекхенд слајсови, само штета што најверојатно ќе го изгуби вториот сет. Делпо класика, зема некои таблети измеѓу првиот и вториот сет и сега доминира. :D

Oвој Иснер, да не му е сервисот, па испод 100 тенисери ќе биде секако.
Цепеница тешка, не знам како Новак дозволил два пати да загуби од него, не ми се верува.
Среќа не го додржи сервисот во овој меч. А сепак ги има тие 80%.
Утре ништо чудно против Стен да гледаме три сета. Заебан е вечно вториот од Швајцарија.

Не е Иснер толку глуп како што мислат многу луѓе. И покрај тоа што неговата игра се заснова на сервисот, сепак Џон е доста интелигентен тенисер. Знае и дроп шот да изигра, знае и слајс, единствено бекхендот му е многу слаба страна. А денес Иснер беше катастрофален, ако изгубеше Новак можеше комотно да се откаже од играње тенис. Ништо не можеше да погоди Џон, како што реков и вчера, голем проблем е подлогава за високите играчи ради незгодниот отскок.

Тешко на тенисот ако играчи како Димитров се неговата иднина.
Димитров,Јанович и компанија се 2 класи под моменталниве светски тениски лидери.
Да млади се и има време да постигнат некое ниво ама..

Роже е расположено напизден денеска :)

Тешко на тенисот ако играчи како Димитров се неговата иднина.
Димитров,Јанович и компанија се 2 класи под моменталниве светски тениски лидери.
Да млади се и има време да постигнат некое ниво ама..

Добро игра Димитров во последно време, очекувам од следната сезона да загризе за топ 10. Еве сезонава го проби мразот, ја освои својата прва АТП титула, па понатака очекувам само негов прогрес. Се плашам само да не се посвети на клецкањето, оти врската со Шарапова ми смрди на лошо, и за двајцата.

shto pishav vchera za mechot Novak-Isner se ostvari kompletno , e sega ushte i za Nadal -Janovich da pogodam ke bide dobro :). Shala na strana , neka pobedi toj shto ke izigra podobro . Za Isner , shto da se kaze , osven servis i forhend drugo nema nishto , na rekreativno nivo.Novak pochna nervozno , ama koga smali dozivljalj , rabotite si dojdoa na mesto.
Federer denes licheshe na stariot Federer , utre ke go pobedi Delpo ako igra kako denes i toa vo dva seta , posebno sudejki i po toa kako igrashe Delpo so Grigor . Koga ke bide Grigor top ten igrach , Makedonija ke ima 5% nevrabotenost i prosechna plata 2000 evra . Ne e do Mara , naprotiv , ama tolku moze momakot , kratkotrajni blesoci i standardno sivilo

Ако победи Надал (па и да не победи) ептен јак тенис ќе гледаме во 1/4 финале. При крај на сезонава се помалку и помалку киксови на топ тенисериве, ептен ќе биде интересен Лондон.

Ако Надал победи, сите 8 тенисери што учествуваат во Лондон, ќе се и тука во 1/4 финале. Да видиме кој ќе калкулира. :))

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom