Филмови од нашите телевизии :)

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Телма

Pound_Puppies_Big_Paw_poster.jpg

172299_full.jpg

Сител

Bon_Voyage%2C_Charlie_Brown_%28and_Don%27t_Come_Back%21%21%29.jpg

BonVoyageCharlieBrownFrenchBread-1024x577.jpg

Телма
220px-Pinocchio_and_the_Emperor_of_the_Night.jpg

zs5wlqpugxtna6ycf0naoavrdd.jpg

Сител (некој бил на јаки дроги додека го правел цртаниов)

51tTu6h%2BJAL.jpg

hqdefault.jpg

МТМ ( Во филмот пеат Earth Wind and Fire, Cheap Trick, Иги Поп и пејачката на Блонди Деби Хери)

215px-Rockruleposter.jpg

ROCK-RULE-7.jpg

Имаше еден филм комедија, мислам го даваа на Амазон (можда и на некој друг канал) со 2 деца мислам бегаат од маж и жена, ако не се лажам дејството е негде во Африка. Кај нас го преведуваа како Умри машки:eek: Све мислам дека овој актер беше типот што ги бркаше, ама не можам да го најдам филмот преку него. MV5BMTI4ODkzNTMxNF5BMl5BanBnXkFtZTcwNzk5ODk4Mw@@._V1_UY317_CR24,0,214,317_AL_.jpg
Се сеќавам нешто падна во нешто со катран, па си фрли цигара и си го запали задникот и скокна во када со мраз. Синоќа до 4 саат сабајле барав и не можев да го најдам.:mad:

Имаше еден филм комедија, мислам го даваа на Амазон (можда и на некој друг канал) со 2 деца мислам бегаат од маж и жена, ако не се лажам дејството е негде во Африка. Кај нас го преведуваа како Умри машки:eek: Све мислам дека овој актер беше типот што ги бркаше, ама не можам да го најдам филмот преку него. Прегледај го приврзокот 176138
Се сеќавам нешто падна во нешто со катран, па си фрли цигара и си го запали задникот и скокна во када со мраз. Синоќа до 4 саат сабајле барав и не можев да го најдам.:mad:

Лееј ќе се отрујам:facepalm: Цел живот го памтам вака со Yankee Zulu, ама сега кога ми требаше не ми текнуваше. Сега одма... Колку го сакав филмов... Иначе фала многу, ќе си го симнам :D

Мини серија али ајде може да се брои и како филм
The Adventures of Pinocchio (TV Mini-Series 1972)
the-adventures-of-pinocchio-le-avventure-di-pinocchio.15539.jpg

На МТВ 1 неколку пати репризирано. Музиката на шпицата и на одјавата сеуште добро ги паметам.
[DOUBLEPOST=1503573938][/DOUBLEPOST]The Elm-Chanted Forest (1986)
img52664-tv5019-200.jpg

Чудесна шума хрватски цртан филм Кисс локалната го емитуваше без превод а тогаш пиратеријата цветаше на телевизија поготово на локалните.

Истиот има и продолжение со наслов Чаробњаков шешир. И тој беше емитуван.

The Magician's Hat (1990)
MV5BZWY2OWE5ZmUtOWVkOS00Y2NlLWJjZDgtY2M3MzEwNDA0ZmI2XkEyXkFqcGdeQXVyNDUxNjc5NjY@._V1_UY268_CR1,0,182,268_AL_.jpg

Последно уредено:
Не ми текнува, но мислам дека Corpse Bride го емитуваа на А1. Еден анимиран филм со многу добра содржина:)

Corpse Bride

corpse bride.PNG

Monkey Trouble (1994)
MV5BMTIwNjcyMjYwM15BMl5BanBnXkFtZTcwNDk2MzAzMQ@@._V1_.jpg

Happy Gilmore (1996)
MV5BMjA4NjUxODg3Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwNzcyODc5Mw@@._V1_.jpg

Billy Madison (1995)
Billy_madison_poster.jpg

Big Daddy (1999)
Big_Daddy_film.jpg

[DOUBLEPOST=1504434234][/DOUBLEPOST]Spy Hard (1996)
415HHH0MXFL._SY445_.jpg

Шпицата и воедно спот во стилот на Бонд филмовите

Пред неколку недели го даваа и на TV1000 a порано го имам гледано на локалната Kiss телевизија , исто и другиве што ги имам ставено се емитуваа на локалните.

Последно уредено:
Пред некој ден видов собрани пчели и ми текна на филмов, беше редовен на репертоарот на Амазон.
Од овој филм уште ко дете ми беше најдебилна сцената кога тој таткото ќе го праша другарот на синот дали има упаљач, овој ќе рече да и ќе му врати да знаев дека пушиш немаше да го оставам син ми да се дружи со тебе :pos: :pos: индискине серии гомна да јадат за аргументов :D

Знае некој кој беше филмот со една жена што живееше на брод со мажот нешто се искараа и падна во вода па после ја најдоја и еден маж не толку богат и ја зеде дома кај него, а он имаше немирни деца и она ќе ги научи малу на ред , децата толку многу ќе ја засакаат ама едно време ќе ја најде тој мажот и од бродот... И да не го раскажувам повеќе доволно е го даваа исто на локалниве филмов а глумицата мислам беше позната на кој и на нејзиното име не ми текнува. Филмов е од времето кога локалните телевизии даваа интересни филмови и баш е од мое детство ама никако да ми текне на името.

Последно уредено:
Знае некој кој беше филмот со една жена што живееше на брод со мажот нешто се искараа и падна во вода па после ја најдоја и еден маж не толку богат и ја зеде дома кај него, а он имаше немирни деца и она ќе ги научи малу на ред , децата толку многу ќе ја засакаат ама едно време ќе ја најде тој мажот и од бродот... И да не го раскажувам повеќе доволно е го даваа исто на локалниве филмов а глумицата мислам беше позната на кој и на нејзиното име не ми текнува. Филмов е од времето кога локалните телевизии даваа интересни филмови и баш е од мое детство ама никако да ми текне на името.
Overboard

Да тој е. Филм од моето детство а е прикажуван на македонска локална телевизија. Интересен филм.
Тууу кој филм:D Се утепав од гледање, од овде ја знам Голди Хоун :rolleyes:[DOUBLEPOST=1504474806][/DOUBLEPOST]http://www.imdb.com/title/tt0076271/ Заради овој филм имам страв од пајаци:(

Последно уредено:
House Arrest (1996)
1996%2BHA%2Ba.jpg

Филмов го имам гледано мислам дека на А1 па после некоја година мајка ми беше во Кина и таму купила ефтин DVD плеер на кој гратис го давале филмов и уште некој не толку битен филм. Уште филмот го чувам, али најакото е што опковката е рандом слика со нозе од бебиња плус малечки слики од филмот и со мали букви го пишува името на филмот другото се на кинески дури и менито во него а и титловите. Да не го пуштев DVD CD-то немаше да дознаам дека е баш филм што сум го гледал. Тоа e кинеска работа :)

Тогаш помал увек во глава ми се вртеше едно прашање Како би било јас да си ги затворaм вака мама и тато исто како на филмов ако сакаат да се разведат :icon_lol:

Последно уредено:
Филмов го имаат емитувано неколку пати до сега на Телма. Беше актуелен кога бевме помали:)

Bridge To Terabithia

Филм.PNG

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom