HearthStone

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Пошто сум нов играч вчера ја почнав и малку ми е нејасна..губам ко теле од кој стигнам ама ако.Како да играм АРЕНА?Треба да платам со голд што го добивам со играње со рандом играчи или?Тие шишенцата плави како се добиваат?

Со голдот што уште може да се направи?

Пошто сум нов играч вчера ја почнав и малку ми е нејасна..губам ко теле од кој стигнам ама ако.Како да играм АРЕНА?Треба да платам со голд што го добивам со играње со рандом играчи или?Тие шишенцата плави како се добиваат?

Со голдот што уште може да се направи?

Арена кошта 150 голд (или вистински пари).
Покрај тоа моеш да купуеш со голд бустери или експаннзии (БлекРок и Наксрамас). Една петина од експанзија ти е 700 голд (или вистински пари), а еден бустер ти е 100 голд (или вистински пари) .
Голд добиваш кога ќе завршиш една арена, потоа за секои три победи во Play и за исполнување на квестови, како и за некои достигнувања во играта (ачивменти).
Плавите шишенца или Даст, ти служат да произведуеш карти, т.е. да ги крафташ. Шишенцата со даст ги добиваш коа ќе завршиш една арена или ако скршиш некоја од картите што ги имаш.

Само пази, коа ќе скршиш некоја карта за даст, добиваш една четвртина од дастот кој ти е потребен да ја искрафташ/произведеш истата карта.

Никако не играј арена на почеток.

Каков почеток у арена........................................................................ и тоа беше се. :icon_lol: Налетав после тоа на 2 паладина и прист и останав на 6 победи.А таман после почетниов скор се уфилмав денеска е денот,ќе терам до крај. ММЕ!!!
Hearthstone Screenshot 05-14-15 21.39.10 (2).png

Најдобро ќе ти биде да почнеш со купување на експанзиите, никако не купувај бустер пакс - прво собери ги картите од експанзииве.
Почни со БРМ, сите сега ги играат нив, после и наксрамас, а после купувај и мешано ГВГ + класик.
У секој случај доста работа те чека за да собереш колекција :)
Овие заврши ги исто

УПМ :mad: Неможам сега да ја играм на андроид излегол нов апдејт а немам ич место да го инсталирам
мамето нивно,треба нов моб да си купам:mad::mad::mad:

УПМ :mad: Неможам сега да ја играм на андроид излегол нов апдејт а немам ич место да го инсталирам
мамето нивно,треба нов моб да си купам:mad::mad::mad:

Пробај избриши ја, па пак инсталирај ја играта.

Пробај избриши ја, па пак инсталирај ја играта.
Мислиш декa ќе мoже?Декa сегa мoментaлнo нa мoб се штo мoже дa се брише имaм избришaнo,сите aпдејти oд oснoвните aпликaции ги избришaв и имaм 30 мб слoбoднo.Или дa прoбaм дa гo рутирaм телефoнoв?

Мислиш декa ќе мoже?Декa сегa мoментaлнo нa мoб се штo мoже дa се брише имaм избришaнo,сите aпдејти oд oснoвните aпликaции ги избришaв и имaм 30 мб слoбoднo.Или дa прoбaм дa гo рутирaм телефoнoв?
Мнoгу мaлку слoбoднa мемoријa имaш,зaтoa не ти дaвa дa aпдејтуеш,чaре избриши нештo штo не ти требa или слики/видеa

Sent from my LG G2 using Tapatalk

Телефонот не ми е ни за разговори.Значи го користам само за хартстоун.Се што можеше да се избрише избришав,толку му е и меморијата ,иначе имам хтц 310,има 2 гб меморија од кој дел зафаќаат основните апликации кој неможеш да ги бришеш.:(

Телефонот не ми е ни за разговори.Значи го користам само за хартстоун.Се што можеше да се избрише избришав,толку му е и меморијата ,иначе имам хтц 310,има 2 гб меморија од кој дел зафаќаат основните апликации кој неможеш да ги бришеш.:(
Oснoвните бришење сaмo сo root.

Пак едно аматерско прашање.Собирам голд ама каде е најдобро да се уложат?Во арена,во карти или во експанзии..

Многу малку дава голд бре,три победи дава 10,треба човек да се убие од играње:mad:

И уште нешто,има некои скриени квестови или само тие што ти ги дава во денот?

Последно уредено:
Пак едно аматерско прашање.Собирам голд ама каде е најдобро да се уложат?Во арена,во карти или во експанзии..

Многу малку дава голд бре,три победи дава 10,треба човек да се убие од играње:mad:

Немaш скриени квестoви туку achievements,види гo линкoт oд isoffprod пoгoре,другoтo Beric имa убaвo нaпишaнo истo претхoднo

Ти дадоа линк, еве ти ги сите ачивменти
http://www.reddit.com/r/hearthstone/comments/1no3x0/1time_achievements_a_guide_to_earning_gold/

Иначе јас одев со експанзиите. Во двете има по 5-6 карти кои активно се играат и се доста корисни. Само што секој винг ти е по 700 голд, што значи дека ќе ти треба 7000 голд за да ги отклучиш двете целосно, а за тоа ќе ти треба многу време. Јас собирав голд и отклучував, па после ги докупив тие што ми фалеа.
Е сега се зависи од тебе и како сакаш да играш. Дали нема воопшто да се замараш и не ти е битно што и кога ќе отклучиш, или сакаш да имаш се во најбрзо време.

Јас лично воопшто не би препорачал арена на почетници затоа што ако вака губиш цело време, нема шанси да профитираш. Дури и да склопиш добар дек, џабе ти е ако немаш претходно доволно познавање на картите и класите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom