Што слушаме во моментот? (Читај правила)

• Креатор на темата Креатор на темата Erich Zann
  • Време на започнување Време на започнување
Celtic Frost - A Dying Gоd Coming Into Human Flesh (Monotheist)

Многу оспоруван албум од металската заедница :ROFLMAO: зошто многу се разликува од нивниот претходен материјал. За мене може да се каже дека е најинтересен од сите, баш зошто стилски многу се разликува од се‘ останато.

Novembers Doom - Autumn Reflection

Песна погодена ко за периодов, времево, месецов. Doom метал од Novembers Doom, амерички бенд од Чикако. Песната е од албумот The Pale Haunt Departure.

Грозно е од моја страна после толку сугестии од страна на членов погоре, секаде кај може и колку може, ја да не зеам да ги исконзумирам дечките.

Block out - Najduzi je poslednji sat

Teшки се тро Енџру, али ако ги совладаш како шо треба, носи си ја чивијата :)

Еве на пример оваа песна ми текна така рандома да ти ја предложам. Штета што гитаристот им замина, па сега без мозокот на бендот ќе снимаат музика. Останува да видиме што ќе испадни.

А да, Nikad-Block out.

Teшки се тро Енџру, али ако ги совладаш како шо треба, носи си ја чивијата :)

Еве на пример оваа песна ми текна така рандома да ти ја предложам. Штета што гитаристот им замина, па сега без мозокот на бендот ќе снимаат музика. Останува да видиме што ќе испадни.

А да, Nikad-Block out.

Се примеќа, али брзо ќе ги свикнам оти навикнан сум. Не знам, можда сум у грешка, ама потсеќат ме на мизар, онаа нивната депресивност и темноќа у музиката. А за гитаристот жално.

Битно веќе си ја најдов омилената нивна. :D
http://www.youtube.com/watch?v=lw1Psxr5fmI&list=RD02SocQGyDQHK0
Block out- Andrej

Се примеќа, али брзо ќе ги свикнам оти навикнан сум. Не знам, можда сум у грешка, ама потсеќат ме на мизар, онаа нивната депресивност и темноќа у музиката. А за гитаристот жално.

Битно веќе си ја најдов омилената нивна. :D

Block out- Andrej

Андреј е партали од песна. Ја избезумив бе :D Иначе одма ќе ти ја фрлев. Инаку да, Врањковичов е љубител на македонска музика, Архангел т.е Вртев, Мизар, Анастасија.

Инаку си заминал оти имал некои посилни идеи кои со бендот не можел да ги реализира. Останува да видиме сега што ќе приредат новите две струи, останатите членови versus Никола :D

ЛД Пистолеро и Кемп Од - Проблеми

Мислев дека бело влакно е среќа
сега имам толку многу на косава што ми смета
ме потсеќа на кога бевме деца
висејќи пред зграда без грижи
и без обврска утре што чека
А годините пројдоа, време лета
проблемите што тогаш биле смешни
денеска ми се зад пета
не сме исти - и тие што беа во кругот не се
затоа природната селекција го прави тесен
Да,
и не заборавам на сите од душа
вечно ќе бидат во срцето браќата со кои се дружам
вчера имав девојка, денес веќе ја немам
не е прва ни последна, иде даље живот
не знам, утре каде ќе се пронајдам под ова небо
може прерано ќе треба да заминам горе на него
а љубов боли кога не ти се враќа
не го сакај оној што ти вика дека не те сака
како за беља сме се родиле во ваква земја
овде новороденче од раѓање смрди на темјан!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom