Фан Клуб: Шкендија

• Креатор на темата Креатор на темата Tоni
  • Време на започнување Време на започнување
Има ли шанси овие да ни дозволат да гостуваме против вас?

Не знам, тешко.

12580_617048934992147_1715493196_n.jpg

603369_10201198797245717_1707817911_n.jpg

1001554_10201198806565950_2084319409_n.jpg

1001097_403238686448072_2127043164_n.jpg

Инаку вреди да се напомене дека после загревањето при влегување во соблекувалните освен фудбалерите на Шкендија и тие на Хоризонт беа испратени со аплауз за прв пат низ нашите терени. Крајно фер атмосфера, во ниеден момент немаше никакви навреди од трибините врз национална основа. На крајот Блажевски како да заборави на сето ова па после погодениот пенал сосема непотребно испровоцираше со својот дрес нешто накај публиката. Неблагодарен нема што :)

Што се однесува до натпреварот, игравме со деца 17 годиншни па во прво полувреме тотално ги надигравме Хоризонт но немаше завршница на акциите. У второ исто имавме 2-3 шанси каде во еден случај при 0-0 спасија од гол линија. Толку им беа силите на нашите 60’, после нормално не дотолчија.

Иако Рамазан, иако се играше од 18ч па некои како на пример мене ме фати моментот на јадење у стадион беа присутни огромен број гледачи што може да се види од сликите погоре. Нови ветришта дуваат во Шкендија, денеска го почуствував најслаткиот изгубен натпревар на Шкендија во мојот живот :)
--- надополнето: 5 август 2013 во 00:27 ---
Инаку после кој знае колку години теренот беше топ, нема веќе отскокнување на топката(y)
И да, да не заборавам ми ја исполнија желбата, ги средиле кривите рамки на голот:icon_mrgr:
--- надополнето: 5 август 2013 во 00:40 ---
Untitled.jpg

Браво за атмосферата ако навистина била таква, редно време е да се свестиме и да почнеме да се однесуваме Европски.Спортски поздрав :)

Браво за атмосферата ако навистина била таква, редно време е да се свестиме и да почнеме да се однесуваме Европски.Спортски поздрав :)

Ние го направивме првиот чекор, сега ред е на другите.

Па прво пишав како било после ете и Македонски Спорт објавиле. Јас од се срце посакувам да се продолжи вака, на овој начин и спонзорите ќе имаат мотив плус за инвестирање

Armend Alimi e mnogu blisku e da potpise za Shkendija.Denovive ke se znae okolu transferot na Mensurt Kurtishi i Nderim Nexhipi ovoj vtoriot e mnogu blisku da potpise za Shkendija isto taka ova nedela treba da dojde Egzon Belica, Shaqir Rexhepi, Egzon Bejtullai, Maznov,Ignjatoov, Dimitrovski (Vardar) i 3 od stransvo no ke vidime.

Алими вели дека го бараат неколку тимови од Кипар, доколку не се договори со нив ќе дојде кај нас.

Поназад прочитав од некој дека не му се допаѓа тоа што Јовановски е тренер на Шкендија, па ме интересира што е тоа што не му се допаѓа ?

Јас мислам дека е еден од најорганизираните тренери во Македонската 1 Лига, и ќе ги дотера на ред младите, дисциплина бара на високо ниво.

Браво за денеска ... да се надеваме дека нема да биде ни прв ни последен натпревар со вакво спортско и фер навивање. ! :) Ама за жал дуото Б-Б ви го расипа славјето.

Ептен е позитивна целава работа околу шкендија и ова не е добро само за вас туку општо за сите клубови, утре вардар сакал нејќел ќе мора да го стори истото.
Мене ми е чудно малку како успеа овој газдава да ве покори за 5 минути и да ве легне на брашно сепак сте навијачи а не уметници.

Шкендија сериозно се засилува: Арменд Алими пред потпис, Швајцарец за спортски директор

Armend%20Alimi%20nea%20salamis%20golema.jpg

Проектот Шкендија на компанијата „Еколог“ за брзо време треба да прерасне во навистина сериозен кандидат за највисок пласман во шампионатот на Македонија. Првиот човек Лазим Дестани очигледно сака да го организира клубот според европски стандарди, па затоа за нов спортски директор е поставен Швајцарецот Матијас Валтер, кој во изминатите десетина години работел во Грасхоперс, Винтертур и Цирих вршејќи функции како тренер, спортски директор и координатор. Тој ќе има задача во наредниот период да го организира и фудбалскиот клуб Шкендија според сличен концепт.

skendija%20lazim%20destani%20i%20matijash%20valter%20golema.jpg

Покрај веќе објавените засилувања, Неби Мустафи, Муарем Бајрами, Ардијан Нухиу, Бурхан Емрулаху, Марко Јовановски, кои ќе имаат право на настап од второто првенствено коло, тимот на Ѓоре Јовановски уште ќе се засилува, а најновото име кое се споменува е Арменд Алими, поранешен репрезентативец, кој имаше интернационална кариера во Хрватска, Шведска и на Кипар. Можно е и доаѓањето на Горан Мазнов, кој во кариерата имал одлични односи со тренерот Ѓоре Јовановски. Засега можеби изгледа невозможно, но во Шкендија планираат да ги вратат на позајмица и Ферхан Хасани од Волфсбург, како и Бесарт Ибраими од Металург Запорожје.

Шкендија вчера загуби од Хоризонт Турново со 0-3, но тренерот Ѓоре Јовановски немаше на располагање најголем дел од новите засилувања, туку настапи со речиси младински состав. Но, Шкендија имаше поддршка од десетина илјади гледачи од трибините, а во ложата, веднаш до Лазим Дестани, беше и градоначалничката на Тетово, Теута Арифи.

Компанијата „Еколог“ најавила и реновирање на Градскиот стадион во Тетово, што е апсолутно за поздравување, со оглед дека условите пред се за фудбалерите, соблекувалните и тревникот, не се на посакуваното ниво. ЕКИПА на крајот од минатата сезона објави фотографии на кои одлично се забележува дека условите се под секаков минимум, а оваа вест го обиколи речиси целиот Балкан. Еве уште еднаш, како изгледаа(т) соблекувалните на Градскиот стадион во Тетово. Ако Шкендија сака да ги следи европските трендови, тогаш ќе треба да нуди и европски услови за гостинските екипи.

wb2yly4p.jpg

b3nymncu.jpg

stadion%20tetovo%203%20golema.jpg

да збориме реално имаше голем број на гледачи а мал број на навивачи скоро сите си седеја нис чушинја мислам дека нормално беше ова да се случи знаејки дека е Рамазан кој сигурно над 80%поста(еден од нив и јас)16саата бес јаденје пиенје немозеш де очекуваш добро навиванје,ке биде интересно од наредно коло :)
--- надополнето: 5 август 2013 во 18:59 ---
Има ли шанси овие да ни дозволат да гостуваме против вас?

'овја'ако мислиш на управата на Шкендија тија никат не ви забраниле да дојдете освен прошлата сезона или па кога и да беше немитекнува, туку ако дозволи ффм-мвр и останатите кој и да се

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom