Кои се попријателски настроени домаќини: Охриѓани или Грците?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Кои се подобри туристички домаќини?

• Вкупно гласачи
    205
Цениве не ги измислив, туку некој што бил на двете места си кажува. Инаку, викендов бев во викендица на другар ми во Трпејца, и поминавме по тие кафичите да видиме што е како е.... „Плажа“ со должина од 80цм, мала лименка скопско, пепси и кока-кола, сите по 100 денари...

Еве сликичка од тост за 90 во охриТ:
643908_10201492905546036_1083967508_n.jpg

Јас бев пред отприлика две недели и цената на оваа големина на тост беше 110. Ќе цркнев од мака кога го видов тостот.:place: Уште не можам да ги прежалам парите.

де бре,во МекДоналдс поголеми да не ви ги даваа........овие се премачкани со ДВОЕН слој на маргарин,вие скопјаништа појма си немате од живото :tapp:

де бре,во МекДоналдс поголеми да не ви ги даваа........овие се премачкани со ДВОЕН слој на маргарин,вие скопјаништа појма си немате од живото :tapp:

:pos:

Па acereal уште лајк му стиснал :pos:

во Неа Пори е моментално другарка, ми вика врие од охридски коли:icon_lol: чудно ова што фатиле и тие кај овие што кршат, можеле да јадат историски плескавици и да се сончаат на најстарото сонце на планетата.

во Неа Пори е моментално другарка, ми вика врие од охридски коли:icon_lol: чудно ова што фатиле и тие кај овие што кршат, можеле да јадат историски плескавици и да се сончаат на најстарото сонце на планетата.

Можеби колите се охридски, ама соопствениците не се прави охриѓани туку најверојатно доселеници од некое охридско село или друг град. Секој прав Охриѓанец со чиста плава охридска крв нема да се понижи и да оди на друга плажа па ни струшка, а не пак кај нивните вечни непријатели грчиштата. Попрво ке се самозапали:)

Можеби колите се охридски, ама соопствениците не се прави охриѓани туку најверојатно доселеници од некое охридско село или друг град. Секој прав Охриѓанец со чиста плава охридска крв нема да се понижи и да оди на друга плажа па ни струшка, а не пак кај нивните вечни непријатели грчиштата. Попрво ке се самозапали:)
Или се од струга и кичево со старите таблици ...

Можеби колите се охридски, ама соопствениците не се прави охриѓани

Не, не... Сопствениците се еволуирани охриѓани, едно ниво над „хард-кор“ охриѓаните кои ни објаснуваат колку е прекрасно и покрај се'.

Не, не... Сопствениците се еволуирани охриѓани, едно ниво над „хард-кор“ охриѓаните кои ни објаснуваат колку е прекрасно и покрај се'.

Тоа треба све во корен да се засече.

јас па мислам дека полека некои барем почнуваат да сфаќаат како се тера туризам и гостопримливост :) Ете како човекот што го спомнав на темава од лани што видел како треба и си знае за натака, финтата е еднаш да отидеш во некоја од државиве што има 100 години туризам да видиш како се тера. Истото е и со Скопје, поживеј во некој било кој поразвиен град со друга култура три класи над нашава и кога ќе се вратиш ќе речеш како сум живеел досега во картонскава кутија.:)

За да идат повеќе туристи следната година во Охрид мора да ставиме една рампа кај подмоље и една група златна зора да направиме , да се обезбедат спрејови за цртање по колите а уметници за тоа има колку сакаш .... барем малце да се осеќаат како во Грција кога ќе дојдат кај нас Скопјаниве :D

Ставете во Охрид и едно море така со убај песочни плажи и можи ќе идат :)

Ставете во Охрид и едно море така со убај песочни плажи и можи ќе идат :)
И ние охриѓаниве сеа ќе се мочаме и тамам до в'година ќе е солено иначе за плаживе сакате од ситнана песка битолска или од крупнана да се разбериме ?:D

Ме чуди да одеднаш се пријавија толку случаи, (за кои нејчесто прво се јавува во Курир и Сител), а пролет и есен кога по одмор или работа луѓе се движат од Македонија, нема ниедна пријава. Можеби се мал број тие периоди ама нели треба да им се деси барем на 2-3јца како што сега секој втор му чкртаат на колите.
Можеби реално има случаи, можеби нема, кој да го знае, но една слика со чкртано скопско фиат стило се врти веќе долго време (од 2011 отприлика) на нетов.

Ојдени се тие на летен камп: „Како да му напакостиш на скопјанишча“, не се ојдени на одмор. ;)

Ојдени се тие на летен камп: „Како да му напакостиш на скопјанишча“, не се ојдени на одмор. ;)
Не не, ојдени се Охриѓани у Грчка за да ги викат Скопјаништа :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom