Кои се попријателски настроени домаќини: Охриѓани или Грците?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Кои се подобри туристички домаќини?

• Вкупно гласачи
    205
Го виде воопшто хотелот како е наместен или мислиш дека не вреди за тие пари исклучиво затоа што е во Охрид?
Цената од 120 евра, што е по 60 евра од човек дневно во сезона, ако се земе предвид како е среден целиот комплекс не може да се каже дека е неразумна само затоа што е во Охрид.
.
За таа цена ќе бидеш сместена покрај плажа на база се вклучено во хотел во Грција или Турција.
Ах да, ќе се бањам у море наместо у солен базен.

За таа цена ќе бидеш сместена покрај плажа на база се вклучено во хотел во Грција или Турција.
Ах да, ќе се бањам у море наместо у солен базен.

Ах, да, ама замисли има луѓе што повеќе сакаат езеро од море и нормална температура од милион степени.
И не може да се каже дека местово не вреди за парите само затоа што не е на море туку на езеро.

Ах, да, ама замисли има луѓе што повеќе сакаат езеро од море и нормална температура од милион степени.
И не може да се каже дека местово не вреди за парите само затоа што не е на море туку на езеро.

За Илустрација.

Aпартмани во центар 25е од вечер сакаш на мој другар се .
Во Охрид, апартман е 25 евра. Значи приватно сместување по луѓе во центарот е 25 евра. Тука вклучи и пат и патарини. Значи 10 дена во Охрид сместување се 250 евра, плус гориво и патарини, да заокружиме на 300 евра.

Во Санторини 10 дена со вклучен превоз (мини-бус) од 24 јули до 3 август е 319 евра.

Сега фино разгледај ја темава, сликите, од плажите, кафичите, градчето и се останато и спореди со тоа во Охрид.
http://forum.kajgana.com/threads/Санторини.69416/
И кажи ми, дали во Санторини сместувањето треба да е поефтино од Охрид ?

Е сега, јас немам ништо против Охриѓани, всушност се фин ОК народ, цените по рестораните и кафичите се ОК, не се надувани како овие што ги постираат на темава мениата. Но сместувањето во Охрид е изгор.

За Илустрација.

Во Охрид, апартман е 25 евра. Значи приватно сместување по луѓе во центарот е 25 евра. Тука вклучи и пат и патарини. Значи 10 дена во Охрид сместување се 250 евра, плус гориво и патарини, да заокружиме на 300 евра.

Во Санторини 10 дена со вклучен превоз (мини-бус) од 24 јули до 3 август е 319 евра.

Сега фино разгледај ја темава, сликите, од плажите, кафичите, градчето и се останато и спореди со тоа во Охрид.

Е сега, јас немам ништо против Охриѓани, всушност се фин ОК народ, цените по рестораните и кафичите се ОК, не се надувани како овие што ги постираат на темава мениата. Но сместувањето во Охрид е изгор.

Не, не викам дека е Охрид супер, далеку од тоа, само нереално е да се очекува цените да бидат 2 евра по кревет. Сепак местото не е толку лошо како што повеќето тврдат.
Прво, таа цена за Санторини сигурно е преку туристичка агенција и со организиран превоз што е најчесто поевтино. Друга работа, подеднакво битна, какво сместување во Санторини? Имаш сместување во просечно уредена соба и имаш сместување во луксузен хотел со анатомски душеци, чист базен, кујна, џакузи итн. Сигурно за 320 евра не добиваш таков смештај.
Во секој случај, муабетов не ми е дали е Охрид општо подобар од било кое место во Грција, туку дека треба да се разграничат класите на сместување.
Конкретниот хотел погоре е навистина луксузно уреден и не може да се каже туку-така дека не вреди исклучиво заради тоа што се наоѓа во Охрид. Исто како што на пример за Аурора во Берово не може да се каже дека не вреди затоа што е во Берово. Кога местото е така убаво опремено за мене лично нема врска кај се наоѓа, освен ако не е сред депонија, што сум сигурна дека не е.
И форсирањето на море пред езеро отсекогаш ми било нелогично. Едноставно различно е, вреди и едното и другото, се работи за вкус, не за некое правило дека на море е по default поубаво.

Не, не викам дека е Охрид супер, далеку од тоа, само нереално е да се очекува цените да бидат 2 евра по кревет. Сепак местото не е толку лошо како што повеќето тврдат.
Прво, таа цена за Санторини сигурно е преку туристичка агенција и со организиран превоз што е најчесто поевтино. Друга работа, подеднакво битна, какво сместување во Санторини? Имаш сместување во просечно уредена соба и имаш сместување во луксузен хотел со анатомски душеци, чист базен, кујна, џакузи итн. Сигурно за 320 евра не добиваш таков смештај.
Во секој случај, муабетов не ми е дали е Охрид општо подобар од било кое место во Грција, туку дека треба да се разграничат класите на сместување.
Конкретниот хотел погоре е навистина луксузно уреден и не може да се каже туку-така дека не вреди исклучиво заради тоа што се наоѓа во Охрид. Исто како што на пример за Аурора во Берово не може да се каже дека не вреди затоа што е во Берово. Кога местото е така убаво опремено за мене лично нема врска кај се наоѓа, освен ако не е сред депонија, што сум сигурна дека не е.
И форсирањето на море пред езеро отсекогаш ми било нелогично. Едноставно различно е, вреди и едното и другото, се работи за вкус, не за некое правило дека на море е по default поубаво.

Ќе разграничиме одма.
Прво, јас немам ништо против Охрид, стариот дел од градот би требало да го посети секој, бидејќи е најубавото место во Македонија. Но сепак Санторини е една од топ дестинациите во светот, значи не Балканот, не Европа, туку светот.

Не зборував за хотелот, туку за сместување по луѓе. Во Грција најчесто се сместени во вила, има клима, телевизија, кујна опремена. Скоро истото го добиваш и во Охрид, но поскапо.

И не, не форсирам, туку нема резон во Охрид да е поскапо сместувањето од Санторини.

За Илустрација.

Ам ако одиш до Санторини со кола твоја колку гориво ќе потрошиш ?? Вака викаш со мини бус и во охрид идајт со автобус 700 денари повратна , таму ете смештајот ти е ефтин ќе платиш јадење поскапо , иначе што се кудат сите скапо било јадењето и пиењето во Охрид , скапо е кога не шетаат да видат што е и како е туку ќе се закачат во Белведере и ќе ги фатит ѓаол и пол , а можат да си јадат и на поефтини места со пристапни цени до 130 денари за стек или плескавица .... инаку за 319 евра за колку лица е тоа 10 дена во Санторини?
Еве малце разгледав линкот што го имаше дадено и видов за годинава од туристичка агенција баш за Санторини колку се цените и како се по лице .121.png
Значи од 1 август до 13 август доколку патувате со автобус ќе платите 389 евра за 10 дена + уште 389 дена за вашата жена тоа доаѓа 778 евра ако добро пресметав во цената ви е вклучен патот и сместување со појадок ... а во Охрид имате апартман со 3 кревети за 25е дневно за 10 дена плаќате 250 евра + 2 повратни карти со автобус 1500 денари тоа е 275 евра со останатите 500 евра може да појадувате каде сакате и што сакате во 10 дена , и заборавив ова уште 778 евра во нив имате појадок само , додадете на нив уште 200 минимум за јадење и пресметајте како ви излага според вашата математика поефтино во Санторини од Охрид .

Ам ако одиш до Санторини со кола твоја колку гориво ќе потрошиш ?? Вака викаш со мини бус и во охрид идајт со автобус 700 денари повратна , таму ете смештајот ти е ефтин ќе платиш јадење поскапо , иначе што се кудат сите скапо било јадењето и пиењето во Охрид , скапо е кога не шетаат да видат што е и како е туку ќе се закачат во Белведере и ќе ги фатит ѓаол и пол , а можат да си јадат и на поефтини места со пристапни цени до 130 денари за стек или плескавица .... инаку за 319 евра за колку лица е тоа 10 дена во Санторини?

Абе Аце, сместувањето бе Аце... Изгор е.
За едно лице е Аце во Санторини 319 евра, а во Охрид, кревет е 25 евра.

За храната знам дека намерно ги дуваат цените на темава.

Абе Аце, сместувањето бе Аце... Изгор е.
За едно лице е Аце во Санторини 319 евра, а во Охрид, кревет е 25 евра.

За храната знам дека намерно ги дуваат цените на темава.
Е не си ме сватил ... 25 евра апартман значи 3 кревети 25 евра за 3 лица како е скапо ?

E може да не сум те сфатил. Мене досега, секаде во Охрид ми наплаќале од кревет.

Како не бе.... 25 евра кревет да, но во Инекс Горица *****. 25 Евра е апартман, во центар, настрана е по 20. 4-5 Души смештај 10 дена заокружуваме 250 евра.

Тоа ти е 62 евра за 10 дена по човек, односно 1 ден е 380 денари. (ако сте 4-ца сместени)

Како не бе.... 25 евра кревет да, но во Инекс Горица *****. 25 Евра е апартман, во центар, настрана е по 20. 4-5 Души смештај 10 дена заокружуваме 250 евра.

Тоа ти е 62 евра за 10 дена по човек, односно 1 ден е 380 денари. (ако сте 4-ца сместени)

На Крф во јуни е 150 евра, со превоз. Санторини во јуни е 200 евра, со превоз.

Резон ?

По човек или за 3 особи е толку ?

По човек. Но превозот е 50 евра, и картата повратна за траект е 15 евра. Што значи само сместувањето е 85 евра. За Крф е ова.

За Санторини, искрено, не знам точно колку е пресметан превозот во цената.

Можете да го тупите до 101 и назад, пак е џабе.
Пошто јас лично со Охрид расчистив многу оддамна , неможам да тврдам дали има или нема туристи. Но работата е многу едноставна.
Ако нема туристи тогаш вината е кај Охриѓани, така да џабе тука се препотувате да не убедите во спортивното, дека цените се вакви такви онакви, луѓето се вакви такви онакви, езерото е вакво такво онакво, градот бил ваков таков онаков. Едноставно можеби си имате замислено нешто во главата дека сте нешто посебни, ама туристите не мислат така и толку од тој муабет.
А ако се замислувате како туристичка мека во државата тогаш нивното мислење и тоа како треба да ви биди важно. Ако не ви е битно тоа тогаш не гледам што сте запнале за туризам.
Од друга страна ако има туристи и вам ви одговара моменталната ситуација тогаш е џабе цел муабет. Капата на криво и терајте си.

Добро бе, од кај ви се овие бројки...да прочиташ вакво нешто си помислуваш дека цел живот халуцинираш.
Каде бе Хајнекен 200?Каде 300 ден. плескавица?Ражнич 400?Макијато ГОЛЕМО 70 ни во најблиските места околу кејот не е.Единствено на некоја забаталена плажа ако сте наивни како со бројкиве овде :свиркам: Гиро ти е 100-120.Толку од релевантноста на бројкиве.

Цениве не ги измислив, туку некој што бил на двете места си кажува. Инаку, викендов бев во викендица на другар ми во Трпејца, и поминавме по тие кафичите да видиме што е како е.... „Плажа“ со должина од 80цм, мала лименка скопско, пепси и кока-кола, сите по 100 денари...

Еве сликичка од тост за 90 во охриТ:
643908_10201492905546036_1083967508_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom