Albafone - Нов мобилен оператор само за македонските албанци во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата toni-bitola
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ни треба нешто како голи оток на времето. и сите овие малоумни таму да ги пратиме камен да к'цаат со токмаци. доживотно, без никаква шанса за помилување. додатните епитети во негатива ги оставам на вашата фантазија

Ако немаат некој пакет да се активира и да бидат поевтини повициве,не ми е јасно која ќе им биде целта на албафон.
јас првиот пат кога слушнав за него мислев дека ќе има евтини повици или пакети кон странство,ама веројатно на нешто друго целат.

Си имаат таргет група и тоа. Ова со преводот на сајтот е од законски причини. Иначе немаше да има ни тоа. xD

Прирачник за тролање:
ah-taa-chudesno-ischashena-makedonija-68183.jpg

Од бизнис гледна точка очигледно е дека албафон прави таргет на албанци,кога ке отвори албафон салон во струмица ке си го прашам.Очигледно е дека немаме ние закони или правилници како треба да се однесува еден странска фирма во нашата држава и склони сме на корупција па затоа лесно добиле дозвола од АЕК.Џабе дискутираме ,клиентелата албаци полека ке почне да се префрла на овој оператор поради квази бенифициите што наводно ке ги има обичниот албанец.Мене единствено ме погоди ова со историјава на нивниот сајт, мислам ЊТФ?

Едно е сигурно, јас сигурно нема да говорам шкип со ваква политика.

Настрана тоа што не е вистина но што има врска историјата со мобилна компанија??? ц ц ц
Поглупа адвертизација не сум видел......
Но пак ќе велам дека на овие му дадоа лиценца само ако ги таргетираат само албанците.... а со овие провоцирања го постигнуваат тоа...

Да не влегуваме во детали колку и дали е точна историјата, ама зошто воопшто на една компанија за мобилна телефонија (барем така е официјално) и е потребен ваков дел во веб претставувањето?
Зошто немаме на пример словенечка, австриска или германска историја кај другите оператори?Или македонска, сеедно..не знам, веројатно музеи не им се конкуренција :confused:

Знаеш дека на една компанија не и оди добро кога сака да привлече муштерии со национализам.

Знаеш дека на една компанија не и оди добро кога сака да привлече муштерии со национализам.

Ако државава наша ја сместиме во категорија на компании (според многу објективни автори, actualy, it is), тогаш ќе видиме дека тоа е убав рецепт. :)

Маркетинг микс и пропаганда се прави откако ќе се испита пазарот. Кога ќе се заклучи дека заеднички именител на сите им е национализмот и домољубието (т.е. ретардираноста), тогаш на тоа се удира.

Сега нашиве се на ред. И тн :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom