Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не не, јас не реков дека е се розово. Само сакав да кажам дека сите правни аспекти како тој со реципрочниот одговор во пракса скоро и да не функционираат. Баш поради тоа и работите не се "розови". Исто така, испитување на пресметливост е многу деликатна работа. Пак ќе речам, секаква пресметливост паѓа во вода при загрозување на живот. Сепак, кога вакви случаи ќе завршат во корист на провалникот, само уште повеќе ги охрабрува криминалците од една страна, а им ги врзува рацете на обичните луѓе од друга страна, да си го го одбранат семејството и имотот.
Добро бе, 5 убиства на година имаме in general, кој тебе ти влегол да те убие или киднапира?
Добро бе, 5 убиства на година имаме in general, кој тебе ти влегол да те убие или киднапира? Ептен филмови.
Ти влегол дома со една шнола за коса, и сега ти имаш право да му ги распостелиш органите во трпезарија?
Само дека си под некоја недефинирана опасност не треба да се смета делото, ако го извршиш, убиство во самоодбрана.
Сигурно циганов нема да те убие, а макар те нападне тоа е дека бил во неизлезна ситуација, и те нападнал, за да побегне.
Треба да се цени повеќе животот, а според законите, очигледно се.
Во земјава немаме потреба од америчкиве закони, затоа што во пакет треба да имаме и америчките напади и случаеви.
Инаку, јас сум изненаден, 10 од 10 од овде биле природно родени убијци, и тоа зборуваат како од искуство, колку адреналин, како би реагирале, све тоа.
Пиштоли муабетот е врв...
Оправдувам ако пример улична тепачка те нападне некој со нож. Посегнува по животот, свесно, и тоа како примарна цел.
Тоа е вредно за убиство, во самоодбрана. Лаптопот кој е цел на кражбата не е вредно да го олесниш светот со еден крадец помалку.
Како знаеш дека нема да пука во тебе, баш само лаптопот му треба?
Или како дедоно да знаел дали овој само пензијата му ја сака или сака да ги малтретира него и бабата цела ноќ?
Како што ти незнаеш дека е некој 17 годишњак, копиљ, од ромска фамилија, така и јас.
По твојата претпоставка, би усмртила 17 годишњак?
Значи темата е убиство во самоодбрана, тоа во превод значи, ако некој посегне по твојот живот, смееш да му го одземеш неговиот.
Mалтретирањето не е со умисла за убиство, па под предпоставка да го убиеш ти прв.
Провала е лесен прекршок, а под предпоставка не се убива. Да претпоставиме утре дека ти ќе бидеш новиот Хитлер. Па ајде да те убиеме?![]()
Жити се, што да претпоставувам во 3 саат сабајле наоѓам некој што не му е место кај мене дома, како ми се шуња низ куќа. Сигурно нема да пробам да го убијам, ама ако имам огнено оружје, и те како ќе му пукам во раце/нозе, ако го пукнам во глава би било веќе несреќен случај.
Ама дека ќе преговарам со него и ќе ја чекам јас полицијата, тешко. Еден ќе страда, ама кој, не се знае
Си го браниш домот, и од 17 годишен, и од 70 годишен. Па посебно деца ако имам. Ако немам со што друго, со заби ќе го нападнам![]()
Јас вака филмови во градинка си праев, во нога, во рака.. да не го убијам, само да го онеспособам.
Пак филмови, Пуме. Фората е не само што нема да успееш да преговараш, може и да се замрзнеш.
Ама те сфаќам, го сфаќам и нагонот. И јас фантазирам дека така би реагирал, дури и во моментов рационално мислам дека прво би се заштитил макар значело тоа убиство, после решавајќи си проблемите со законот, ми се дига... кхм и мене адреналинот на самата помисла да го фатам во ходник со патикиве ми во раце, и би го тепал до несвест, ама не е се така како на филмовите.
Да бидеме реални, зборуваме за убиство. Дека освен во филмовите, кој би ти влегол да ти ги убива децата? Ваљда нема да стигнеш како глава на мафијата во земјава.![]()