Нумизматика - Купувам 100 денари од 1996 година

• Креатор на темата Креатор на темата Martin1987
  • Време на започнување Време на започнување
Имам стара египетска монета, од кујзнае која година, сакаш ли да ја купиш? Незнам колку пари вреди, ти кажи ми јас ќе ти кажам дали бива бизнисот :D
Za toa najdobro ke ti bide da si otides vo numizmatickiot klub vo Skopje na procenka.

Mislam deka takvi klubovi ima samo vo Skopje i vo Bitola. Vo veles za zal nema takov klub.

Сериозно треба да воведе Acid за секој ваков испад тајтл - јас сум дебилен трол и плачам за внимание

Епа нека ни е на здравје сите и третата страна на темава. :D

Сериозно треба да воведе Acid за секој ваков испад тајтл - јас сум дебилен трол и плачам за внимание

Епа нека ни е на здравје сите и третата страна на темава. :D
Neznam kako ne vi se zdosadi postojano na sekoj moj post da dodevate i da jadete burek. Ako imas takva banknota na prodazba togas kazi ako ne togas ne postiraj gluposti. Samo zamaras bez potreba

Во време кога се продаваат чипови за покер на фб, му се смеете на човек што решил да прави колекција - каква било.. брао бе, брао.
Ужас еден каква е ситуацијата тука на македонскиве форуми. Јас мислам дека вакви тролачи и несериозни луѓе нема ни во африка.
Кога се допишувам во американските нумизматички форуми , да ти е милина да се допишуваш со народот од таму, а овде....... ужас еден. Не е ни чудо што ваква ни е ситуацијата во македонија и што живееме во сиромаштија. Ваков поган народ како нас никад нема да иде напред.

Ужас еден каква е ситуацијата тука на македонскиве форуми. Јас мислам дека вакви тролачи и несериозни луѓе нема ни во африка.
Кога се допишувам во американските нумизматички форуми , да ти е милина да се допишуваш со народот од таму, а овде....... ужас еден. Не е ни чудо што ваква ни е ситуацијата во македонија и што живееме во сиромаштија. Ваков поган народ како нас никад нема да иде напред.
Ама ти упорен се погоди машала :D

Реално таков ни е менталитетот ... како рекле , " што јужније , то тужније ".

Maртине да не сакаш од 2002-ра да ти продадам за 300 ден....онака солидно сочувана.

Во право си Мартин, ти озбилен они си тераат сеирот. Туку кажи ми со јајцата дали е исти таков принципот? Мислам дали нумизматичката вредност им зависи од тоа дали се варени ровко, тврдо, вапцувани и со која боја, дали годината на снесување ја подигнува вредноста, и секако дали оние со две жолчки како ретко издание се повеќе барани и поскапи за набавка. Имам дома Велигденско од оние што се чуваат на подолг рок плус вапцано е црвено и има додатен аксесоар лепенка (каква што не може да се најде сега во продавница). Де ако не ти е тешко види што викаат културните нумизматичари од САД-от за ова?

Во право си Мартин, ти озбилен они си тераат сеирот. Туку кажи ми со јајцата дали е исти таков принципот? Мислам дали нумизматичката вредност им зависи од тоа дали се варени ровко, тврдо, вапцувани и со која боја, дали годината на снесување ја подигнува вредноста, и секако дали оние со две жолчки како ретко издание се повеќе барани и поскапи за набавка. Имам дома Велигденско од оние што се чуваат на подолг рок плус вапцано е црвено и има додатен аксесоар лепенка (каква што не може да се најде сега во продавница). Де ако не ти е тешко види што викаат културните нумизматичари од САД-от за ова?

Ха,ха,ха.
Продажба на варени јајца е чудна за нас.
Ама не е чудна секаде.
Нормална пракса е да си купиш 2-6 варени јајца, спакувани соодветно во пластична кутија.
Излупени.

Мартин не го измисли ова, видел од некаде ;)
--- надополнето: 10 мај 2013 во 03:15 ---
hard-boiled-eggs.jpg
eggs.jpeg
DEVILED-EGGS-B-1024x768.jpg
1-26-12eggs1.jpg

Имав една ама прееска ми ја лапна рулетот во Адмирал, ако сакаш оди побрзо да ти ја извадат додека не ја отвориле касата.

Nesakaat da mi ja prodadat bidejki i tie samite tesko dosle do niv od sto se premnogu retki. Imase eden sto moze da mi ja nabavi ama ke treba 1 mesec da cekam a mene ne mi se ceka tolku dolgo. Patem kazano eve kako momentalno izgleda mojata mala numizmaticka zbirka
394213_10201169126620927_56583285_n.jpg
Тука имаш накај 9900МКД, па ти си богат бе!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom