САД стравуваат од војна во Македонија ако Косово и Србија разменат територии

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
"големите" сили и дадоја ултиматум на Србија а таа го одби и сеа ?
I niso sea ke vi go zemat vazelinot i popoleka suv ke go vi nabijat....Pokazavte deka so patriotizam i tepanje vo gradi ne dobivte nisto....poleka ke ve zalazat, EU,pari gasovod....bla bla...ke go popushite....2-3 dena protesti....i op ko da nisto nebilo....toa ti e...

"големите" сили и дадоја ултиматум на Србија а таа го одби и сеа ?
Секи сам ке си носи последиците такви,какви што ке бидат и ако Србиja инсистира да продолжат разговорите, за да спечели време,али времето нема да помогне многу.
Приказната нова република Србска...нема да мине. Западниот свет еднаж поверува во тоа и виде каква квази држава и наполно нефукционална држава се создаде во БиХ, втор пат истата грешка... не верувам да ja направат.

Затоа и реков,ако Србиja и Косово сакат да се разберат-единственото траjно решение на проблемот е размена на население.Се друго ке го држи проблемот замрзнат, со можност да ескалира секи един момент наново,а една нова ескалациja... не се знае како ке заврши.

I niso sea ke vi go zemat vazelinot i popoleka suv ke go vi nabijat....Pokazavte deka so patriotizam i tepanje vo gradi ne dobivte nisto....poleka ke ve zalazat, EU,pari gasovod....bla bla...ke go popushite....2-3 dena protesti....i op ko da nisto nebilo....toa ti e...

Ова од лично искуство ? :)

Србија-Servia-Servus(роб)-Земја на робови

И да,кога во Мк имало цивилизација,во Србија живееле во пештери.

Во Македонија сега се гради историјата баш во центар - Скопје.

Историја дечки се гради со векови а не за 4 години и стварно не знам која е таа македонска цивилизација за која ми зборувате ..... дан се помеша со грчката нешо ?

Ова од лично искуство ? :)

Во Македонија сега се гради историјата баш во центар - Скопје.

Историја дечки се гради со векови а не за 4 години и стварно не знам која е таа македонска цивилизација за која ми зборувате ..... дан се помеша со грчката нешо ?
Hmmm nekoj e malo nervozan....te svakam ... uste malku kako vi trgnalo ke stanete pomali i od Crna Gora ..ama polni so lokalen patriotizam....bre bre....dzabe laete be... od pisano ne se bega....

Секи сам ке си носи последиците такви,какви што ке бидат и ако Србиja инсистира да продолжат разговорите, за да спечели време,али времето нема да помогне многу.
Приказната нова република Србска...нема да мине. Западниот свет еднаж поверува во тоа и виде каква квази држава и наполно нефукционална држава се создаде во БиХ, втор пат истата грешка... не верувам да ja направат.

Затоа и реков,ако Србиja и Косово сакат да се разберат-единственото траjно решение на проблемот е размена на население.Се друго ке го држи проблемот замрзнат, со можност да ескалира секи един момент наново,а една нова ескалациja... не се знае како ке заврши.

Ако ти дојде некое малцинство тебе во Бугарија од друга вера и почне да брка бугарчиња , да им пали манастири , да се вселува во куќите од комшијата и да вика ова е моја куќа а знаеш дека до вчера тука имаше бугарско семејство и на крај после да прогласат самостојно независна територија и згора на тоа после некој лешпер од ЕУ да рече дека тоа е нивна територија ти како би реагирал ? сакаш пари или историја ?
--- надополнето: 10 април 2013 во 16:24 ---
Hmmm nekoj e malo nervozan....te svakam ... uste malku kako vi trgnalo ke stanete pomali i od Crna Gora ..ama polni so lokalen patriotizam....bre bre....dzabe laete be... od pisano ne se bega....

Не сум воопшто нервозен само сакам да ти ги споделиш искуствата од Македонија која со години им го дудла на ЕУ и на НАТО и што добивте ?

Све е тоа по заслуга,место Милошевиќ да гледаше да не војува во БиХ и Хрватска,да гледаше да го зачува Косово тој сакаше голема србија да прае со неговиот шовинистички мозок.Ете им сега голема србија,ќе неможат да ја задржат ни оваа што ја имаат а тоа голема е само мисловна именка.

ебете се сега ЕУ и НАТО еве им кредит на Србите од Русија , и што ке правите сега КОсово нема да го признаат , ЕУ се закани нема да има дава кредите сега е друга ситуацијата значи дијалогот ке продолжи
http://tocka.com.mk/1/92132/rusija-potpisa-dogovor-za-dodeluvanje-na-zaem-za-srbija

Нема потреба од навреди према Србите, знам дека можат да бидат малку арогантни меѓутоа тоа што треба да го сфатите е дека во моментов имаме заеднички проблем со нив и нема потреба да се ствараат непријатели таму каде што ги нема.... исто така и западњациве не третираат како да сме исти а не различни држави и народи и ја водат буквално истата политка на уценување и постепено уништување на нашите народи, затоа треба да се фокусираме на тоа што е битно а не да се расправаме меѓу себе. Кој бил постар народ сега апсолутно не е важно кога сме под закана гомната од ЕУ да не иселат засекогаш од нашата вековна земја.

Ај дораскажи го вицов молимте :)

чудно е некак да продаваш великосрпска пропаганда за Косово овде. Кога самите српски учени признават дека словените од jужно Косово се биле во минатото една целина со словените од Македонија, и само после тоа става српска колонизација од север:

Poznato je da u južnoj Metohiji stari sloj slovenske toponimije pokazuje istočnojužnoslovenske reflekse št, žd od praslovenskih spojeva tj, đ, npr. Sѣnožeštani, Črѣvoglažce; nasuprot tome, u severnoj Metohiji imamo srpski tretman ć, đ, i to, izgleda, od najranijeg doba jer se on javlja već u prvim zapisima tamošnjih toponima, i to ne samo kod takvih imena, koja su tada bila živa u jeziku kao apelativi, npr. Peć, već i kod takvih, koja nisu mola nastati mnogo vremena nakon dolaska Slovena na Balkan
...

Dodao bih da su neka imena, kao Pećani, mogla nastati srazmerno pozno, doseljavanjem Srba sa severa, [33] ali ipak ima arhaičnih toponima, kaо Posuđe severno od Prizrena, [34] koji ukazuju da je mešanje dveju slovenskih grupacija tu počelo i pre nego što je oblast oko 1200. ušla u sastav srpske države. ... и т.н.

(Al. Loma,Sloveni i albanci do XII veka u svetlu toponomastike, 1990, Титоград, стр. 309 и др.)
--- надополнето: 10 април 2013 во 16:50 ---
Нема потреба од навреди према Србите, знам дека можат да бидат малку арогантни меѓутоа тоа што треба да го сфатите е дека во моментов имаме заеднички проблем со нив

да, имате заеднички проблем со нив - како да бидат вратени сите српски граг'ани, од албанско, српско или ромско потекло, не е важно, такви като ГеГо, обратно во Косово/Србија. И како Србија, а сега и Косово, да се извинат за наездата и за сите проблеми кои нивните луг'е прават во Македонија.

ДОста со тие срања кој од каде е ,колку векови и такви срања да пишувате на темава , запомнете имаме еден Непријател а тоа е кечето , јас сум Македонец и ке останам , некој може е Србин а живее тука но тоа не значи дека не ја сака Македонија ,100% повеќе ја сака МАкедонија од Кечето затоа сите коментари од таму си, од тој век се доселиле, и сл. да не се пишуваат веќе напишете нешто конкретно за темата

ДОста со тие срања кој од каде е ,колку векови и такви срања да пишувате на темава , запомнете имаме еден Непријател а тоа е кечето , јас сум Македонец и ке останам , некој може е Србин а живее тука но тоа не значи дека не ја сака Македонија ,100% повеќе ја сака МАкедонија од Кечето затоа сите коментари од таму си, од тој век се доселиле, и сл. да не се пишуваат веќе напишете нешто конкретно за темата

До пред само 100 години,кога Отоманската империја почна да ги губи териториите на балканот и Србија се дрзна да ја окупира Македонија,прочитај малце за Тиквешкото востание.Зошто тогаш не рекоја ЕЈ АЈДЕ ЗАЕДНО ПРОТИВ ТУРЦИТЕ него имаја поголема моќ и армија и одма под ропство да не стаат. а ? туку сега кога никој жив не им дава рака како што кажа Дачиќ ,,србија е во жив песок'' зошто ние треба да им дадеме рака кога они пред 100 години ја исекоја раката што ние ја пруживме ? НЕ ФАЛА.Поарно ќе живеам во некоја си шовинистичка голема албанија барем знам заслужено сум таму кога сме глупи,ама со нив НЕ !

До пред само 100 години,кога Отоманската империја почна да ги губи териториите на балканот и Србија се дрзна да ја окупира Македонија,прочитај малце за Тиквешкото востание.Зошто тогаш не рекоја ЕЈ АЈДЕ ЗАЕДНО ПРОТИВ ТУРЦИТЕ него имаја поголема моќ и армија и одма под ропство да не стаат. а ?
за тоа знам но ,2013 сме најголемата закана е КЕчето , сто посто нема да не нападне Србија нас ,па на крај Арканови тигри се бореа во 2001 беа во Состав на лавовите

да, имате заеднички проблем со нив - како да бидат вратени сите српски граг'ани, од албанско, српско или ромско потекло, не е важно, такви като ГеГо, обратно во Косово/Србија. И како Србија, а сега и Косово, да се извинат за наездата и за сите проблеми кои нивните луг'е прават во Македонија.

А Бугарија да го врати Пирин веќе кога се убацуваш без врска вака па после ќе правам муабет со фашист сојузник на балисти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom