Еднаквост за сите прекршители на кодексот на однесување, децата и нивните родители не се исклучок

• Креатор на темата Креатор на темата PurplePuma
  • Време на започнување Време на започнување
Не принципи на воспитување, Pearl. Принципи на културно однесување.
Тука не навлегувам кој како си ги воспитува децата.

Загрозен е мојот мир, а јас немам деца. И токму вакви места се бараат - за оние кои немаат деца.
Не ни сакам да знам како е. Не ме интересира.
Сакам да пијам кафе без детско замарање. :)

Во кафичбараш мир? И според ова те жалам затоа што ми звучиш како да секое ама баш секое излегување на кафе те малтретираат деца. Да не ти прави некој скриена камера?:pos::pos::pos:

Во кафичбараш мир? И според ова те жалам затоа што ми звучиш како да секое ама баш секое излегување на кафе те малтретираат деца. Да не ти прави некој скриена камера?:pos::pos::pos:

Не барам мир. Музика, смеа, да. Ама разулавени деца - не. Разулавени возрасни - не.

Ако ти вриштиш во кафич ќе те избркаат. Ама ако вришти дете... јебига, си наебал.

И не, не секогаш ми сметаат. Само кога се преблиску до мене.

Не барам мир. Музика, смеа, да. Ама разулавени деца - не. Разулавени возрасни - не.

Ако ти вриштиш во кафич ќе те избркаат. Ама ако вришти дете... јебига, си наебал.

И не, не секогаш ми сметаат. Само кога се преблиску до мене.
Ја па сум сигурен ако начекаш некоја сељачиња у кафиќ која се дере и се понаша ко улав ќе си свиркаш и ќе си ќутиш ама ај...

Ја па сум сигурен ако начекаш некоја сељачиња у кафиќ која се дере и се понаша ко улав ќе си свиркаш и ќе си ќутиш ама ај...

Не, затоа што немам потреба ништо да направам. Персоналот го исфрла надвор - бар до сега било секогаш така.

Не, затоа што немам потреба ништо да направам. Персоналот го исфрла надвор - бар до сега било секогаш така.
Значи сега сакаш персоналот да ги исфрла надвор и децата кој те напињаат.

Којзнае што ќе биде утре,можда ако комшиите праат некоја бучава ќе побараш да им ја минираат куќата.

Којзнае што ќе биде утре,можда ако комшиите праат некоја бучава ќе побараш да им ја минираат куќата.

Добро, аман, воведот на темава е и повеќе од јасен.
Со оглед дека твоите констатации врска немаат со моите размислувања, гледам дека ти од цела тема си го прочитал само моето последно мислење.

Ок.

Отиди на север накај Скандинавија. Од искуство ти кажувам нема детски џагор. И така треба. Се учат на култура и смиреност. А не тука, дете од 5 години да ми црта двоглави орел на колата. Што е право право е, децата од кафич надвор.. па и мали, носат бебиња ебате, сум искочил да си го опрчам курот а не да го глеам како лиже средновековна брадавица, да сакав млеко у еспресото ќе си порачав... Стока народ, друг израз и не постои...

И да им забраниш, се кладам дека за инат ќе праат деца и ќе и купуваат кафиња од прво оделение само да неможеш да си тераш раат.

3та работа е што заради тие мали прдежи, ако седнам со девојка, место мене да ме глеа ќе ми "aww"-ка на секои 5 минути ...

Категорично против забраната. За инает на Пумата.

Не принципи на воспитување, Pearl. Принципи на културно однесување.
Тука не навлегувам кој како си ги воспитува децата.

Загрозен е мојот мир, а јас немам деца. И токму вакви места се бараат - за оние кои немаат деца.
Не ни сакам да знам како е. Не ме интересира.
Сакам да пијам кафе без детско замарање. :)
На кој друг би му сметале деца ако не на Пума :mad: Досега немам видено тука да има забрана за деца во некој ресторант, кафич или месна заедница...
Добро бе „европски снобови„ па пи*ка му мајчина, вие не сте биле деца???? Ако некој морон сака свој мир нека си седи дома, или нека оди да игра шах во старачки дом.

...па пи*ка му мајчина, вие не сте биле деца???? Ако некој морон сака свој мир нека си седи дома...
Aj за мене да си одговорам.
Сум бил просечно дете, со просечна склоност да правам детски бељи. Но на инаетење на прекор за престанување на такви работи (посебно во јавност) редовно сум добивал прекор и/или „заушка„. Одлука на родителот е дали ќе толерира мајмунишење на неговото дете, така да не се правдај со децата какви се или не се.

Или еве да ти одговорам во твој стил, па полесно да разбереш... пи*ка му мајчина, ако некој морон не може да си го воспита детето, нека си седи дома.
Во јавност а посебно во ресторани, театри, кина и други места од тој вид никој не е должен да трпи родители со невоспитани разуздани деца кои не можат да ги контролираат.

И не мора да си сноб за да сакаш малку раат на место каде плаќаш солидни пари за кеиф. За свои заработени пари бре сакам да биде како што треба, со раат и без мајмунлаци. Локалот/газдата или ќе му понуди тоа што го барам или прометот ќе го однесам таму каде што го има тоа што го барам.

Се е до родителите и домашното воспитување. Муабетот сме го правеле со мајка ми, и таа нон стоп ги брани као демек може немало кој да ги чува. Не ме заебавај, кој ме чуваше мене кога ти и тато излегувавте. Ме оставаа кај комшиите, луѓето ми беа како старатели. Се знае дека место на бебе или дете не е во кафич, дискотека или ресторан кај што нема предвидено место за деца (како игротека или сл.) Јас не се сеќавам ниту еднаш да сум трчала низ маси или да сум правела галама додека сме биле на јавно место. Ако знаеш дека детето ти е хиперактивно и не можеш да го задржиш да седе мирно на столче додека се јаде, туку треба да го бркаш низ маси за да му дадеш да касне едно ќебапче, ич не го ни носи. Пред некое време во Струмица во кафиќ седиме и имаше прилично голем број на мајки со деца кои тераа кафе шема. Децата нај нормално трчеа низ маси. Излегува келнерот со пијачки и од ајнцерот не го ни виде две годишното девојче како му се мава низ нозе. Кога ја закачи во одење и сокови се разлетаа и детето падна и почна да плаче. Кој е овде крив? Човекот што си ја врши работата и се брза да ги услужи гостите или мајката која седи со цигара во уста на три маси подалеку и не си води сметка кај и е детето?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom