blue ladybug
Фанг ловер
Формално не сум толку учена. Ама неформално маме ебувам.немој сега да ме тераш да ти правам.....

За правење има неколку кандидати пред тебе, а тебе не те ни знам ни кој си, ни што си.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Формално не сум толку учена. Ама неформално маме ебувам.немој сега да ме тераш да ти правам.....
Па и со мене да си играеш и јас нема да се мрднам.....Јас си играв, признај! И боички со боенка му донесов. Ама се гледа воспитано дете, не се мрдна од столчето.![]()
Формално не сум толку учена. Ама неформално маме ебувам.
За правење има неколку кандидати пред тебе, а тебе не те ни знам ни кој си, ни што си.
Чекај бре па ти, рано е за честитки. Ќе си кажам јас кога ќе дојде време за честитање. Има да се фалам и на долго и на широко.ај со среќа нека им е......
Ај вака,
Оваа тема ја избегнувам уште од кога се отвори, пошто многу ми е нелогично да ставиш забрана за деца на јавни места. Ептен ми е надвор од цела логика која ја имам у мене, а ја имам доста. Па нормално дека децата некогаш знаат да бидат напорни. И сите ние кога сме биле деца сме му биле напорни на некој некогаш.
Детето е еден празен лист хартија кој се испишува низ годините. А за да биде испишан ред по ред, од лево на десно и да изгледа уредно тој лист (читај дете), треба да се вложат напори од страна на сите возрасни, без разлика биле родители или не. Не знам дали сте ја чуле африканската поговорка За да се воспита едно дете, потребно е цело село. Селото у случајот сме сите ние.
Затоа PurplePuma наредниот пат кога некое дете ќе те замара на јавно место, пробај да поразговараш со него, децата знаат да послушат и да се заинтересират за нешто ако им го презентираш на начин на кој на нив ќе им биде интересен. Колку што разбрав од форумот ти студираш психологија, и јас сум сигурна дека имаш знаење и вештини за да го заинтересираш за нешто кое ќе му го заврте вниманието од неговото сопствено врескање. Освен ако не е болно, ама не знам што би правело болно дете на јавно место.
Е сега што има тупи родители кои не заслужуват ни да погледнат дете, а камоли да го имаат и да го воспитуваат (ако може нивниот начин на растење на сопствените деца да се нарече воспитување), тоа е веќе друга тема на муабет.
Методот и е.......... радикална педагогија....е осеќам јас
Не знам дали сте ја чуле африканската поговорка За да се воспита едно дете, потребно е цело село. Селото у случајот сме сите ние.
...наредниот пат кога некое дете ќе те замара на јавно место, пробај да поразговараш со него, децата знаат да послушат и да се заинтересират за нешто ако им го презентираш на начин на кој на нив ќе им биде интересен.
У театар деца не знам кој со здрав и прав разум и свест би ги носел, освен ако не е детска претставата. А не е волонтирање бар за мене ако му сврзиш две три реченици на некое дете, да го замалушуш со нешто, да го „излажеш“ шо би се рекло за да не досаѓа.Дап зошто за тие 3 минути сигурно ќе успееш да го направиш тоа што родителите не успеале да го направат за целиот живот на тоа дете. И затоа што главна цел на идењето во ресторан или театар е волонтирање за воспитување на туѓи деца...?
Африканската мет(ода?)афора со селото иначе подразбира и стапови од неколку метри, сакаш да се обидеш тоа да го примениш овде?
Иако искрено, воспитувањето туѓи деца макар и само вербално, ќе ти заработи и соодветна вербална (со изразена можност за кулминација во физичка) „комуникација„...
Во тој случај можеби имаш право. Најефикасно би било едно африканско воспитување (од целото село) првин на родителот а детето ваљда и од пример ќе научи, а?
У театар деца не знам кој со здрав и прав разум и свест би ги носел, освен ако не е детска претставата. А не е волонтирање бар за мене ако му сврзиш две три реченици на некое дете, да го замалушуш со нешто, да го „излажеш“ шо би се рекло за да не досаѓа.
Не викам дека и мене не ме изнервирале такви деца, ама знам како треба со нив. Добро да, знам дека секој не знае како треба да постапува со деца, ама знае сигурно со возрасни, па може на културен начин да им укаже на родителите за вревата која нивното дете ја прави. И се тоа да помине без вербална насилна комуникација. Сепак цивилизирани сме одамна.
Јас сум против секаква физичка казна врз деца, иако многу од нив заслужуват да ги сокршиш од ќотек. Ама кај таквите случаи би го тепала јас лично родителот и тоа врзан за некоја бандера за да не може да ми врате. И одма му ги одземала децата, за да не ги упропасте до крај.
Бар така мислам и се надевам. Верувам јас и во бајки. Види ми на профил само кај живеам и се ќе ти стане јасно.Сигурна си?
Бар така мислам и се надевам. Верувам јас и во бајки. Види ми на профил само кај живеам и се ќе ти стане јасно.
Бар така мислам и се надевам. Верувам јас и во бајки. Види ми на профил само кај живеам и се ќе ти стане јасно.
А Епиметеј гледал како да е задоен од шарената крава......Надежта последна умира.Така е уште од времето кога Пандора ја отворила кутијата.
А Епиметеј гледал како да е задоен од шарената крава......
Сакам шарени врати.....ебати белјата................Денес има многу како него, само тие како телиња од шаренаат крава, гледаат само ако пред нив има шарена врата.