Gurdjieff
Bastardo dentro
- Член од
- 12 јануари 2011
- Мислења
- 3.645
- Поени од реакции
- 1.264
А замисли да си го гледал „Тарзан“...ке си останал атеист и сега ке ни ја објаснуваше Дарвиновата теорија...Ја станав атеист на 10-11 години кога увидов која пародија од „побожност“ се случува во институционализираната црква, какви се магии, бесмислени суеверија и неразумски празноверија практикуваат луѓево и едноставно не сакав да бидам дел од таа „хипнотизирана раја“. И така станав атеист. Кога моите ме носеа на некој празник во црква, они влегуваа, а ја како некој „ѓавол“ седев надвор и ги чекав да излезат.
Сепак мојот атеизам траеше доста кратко, бидејќи кога се запознав и заљубив во природните науки, сфатив дека Универзумот и животот апла сведочат дека се создадени и дизајнирани од некое интелигентно битие. Потоа го гледав филмот „Исус од Назарет“ и таму ме фасцинираше една сцена каде што Исус влегува во Храмот, прави камшик од јажиња и ги истерува „бизнисмените“ од таму и им ги растура тезгите. Си реков: Тоооо, еве го мојот херојТука за прв пат си ги раздвоив во мојата глава вербата во Бог и изветопереното и лицемерно „христијанство“ кое што го познавав. Си реков: Нема потреба вината на едното, да ја префрлам на другото. И така станав фан на Исус
Останатиот дел од приказната на некоја друга тема, бидејќи веќе сум офтопик тука. Позз.
Абе ајде ке ти се молам......добри причини кажа како да се постане Христијанин...