M
Muranyi
Гостин
ne e ist covek koj znae i covek koj ne znae lugeto imaat razlicno svacanje a neumnite luge koga bi go znaele ona shto go znaat umnite sigurno ne bi gi vikale neumni. na nekoi amerikanski naucnici gi macelo edno prashanje zoshto mesecinata ima beleg na linija i eden islamski naucnik im pokazal kniga kade shto pisuvalo deka koga lugeto ne mu veruvale na pratenikot deka toj bil vistinski pratenik togash pratenikot im rekol shto sakate da napravam za da mi poveruvate deka jas sum pratenik i togash lugeto mu rekle podeli ja mesecinata i pratenikot pokazal so prst kon mesecinata i allah ja podelil i zatoa sega mesecinata ima beleg na linija i koga islamskiot maucnik im go pokazal toa drugite naucnici se zacudile i mislam deka go primile islamot. znaci lugeto videle dokaz a po sho naucnici toest uceni umni luge pa svatile deka e toa dokaz jasen.poz
Има неколку теории за настанувањето на Месечината меѓу кои најприфатена и најпопуларна е таа дека Месечината настанала пред околу 4 милијарди години при судир на комета со планетата Земја при што била исфрлена поголема количина на прав во земјината орбита,во вид на масовен облак.Има и некои други теории,но во прилог на првата се примероците на Месечината и хемиска анализа на истите кои покажуваат присуство на кислород,силикон и изотопи на калиум идентични со тие на Земјата.Ова ти е некое лаичко објаснување,имаш куп материјал на интернет ако сакаш подетално да истражиш и да се надградиш себеси во едукативна смисла,освен ако твоето истражување,интерес и желба за знаење ги снемало кога те излажале за тој некојси кој и да е исламски научник(Безименко Непостоевски) и глупите научници кои демек одма после револуцинерното открите на научникот дека
Алах ја создал и поделил Месечината го примиле исламот.Мислам дека сум читал за тие научници,во Шутка кај пазарот им е истражувачкиот центар и на тезгите се изложбени примероци,докази од селотејп кои докажуваат дека Месечината била залепена пред 1400 години.Фала на инфо,позз и до тебе.