Префрлете се на наука, па сите вие што сте теисти ке дознаете зошто ние сме атеисти, или поконкретно кажано, научнисти.
Со науката можеш нешто да научиш, да испиташ, да искусиш, да ја дознаеш вистината, да решиш одреден проблем, да надминеш одредена пречка, интелектуално да се надоградиш, да го збогатиш квалитетот на животот.
Со религијата можеш да прочиташ дека постои семоќен дедо кој седи на облаците, нон стоп не гледа, ништо не прави кога е потребна помош, а казнува кога не се однесуваме според неговата диктатура. Згора на тоа ти кажува дека те сака. Да му веруваш на дедо, он е семоќен, тебе те сака, ама ако си болен, не сака да ја искористи семоќноста и да те излечи бидејки ужива да те гледа како во 5тата година од животот си врзан за количка и полека твоите коски се претвораат во прашина. + ке те остави уште неколку години да поживееш и да се мачиш во болки, да ги гледаш како сите други дечиња на твоја возраст возат точак, играат фудбал, ги штипкаат девојчињата за газ, а тебе никој не те ни погледнува, всушност те сметаат за нешто најлошо што може да постои, за нечовек. Ама не заборавај, дедо те сака, да му веруваш на дедо.[/quote.
. kako prvo islamot ne e protiv naukata tuku naprotiv allah veli uci citaj spoznaj ja vistinata. + toa allah e toj koj ja dade naukata i vtoro ne e dobro da se pravish deka znaesh se zashto mnogu pati lugeto greshat kako ti shto greshish so toa shto velish deka bog e dedo. allah e bog a ne covek. bog koj sozdava zivot i koj odzema zivot znaci toj rakovodi so zivotot a vie pravite kako toj da e smrtnik. posle ete greshish so toa shto mislish deka religijata i verata se kosat zashto religijata ti kazuva deka: bog ja sozdade naukata i se drugo kako i deka postojat duhovni raboti (raboti nedopirlivi nevidlivi kako magnetizacijata a sepak postojat) i naukata ti kazuva deka magnetizacijata e nedopirliva nevidliva a sepak postoi i so istata se pravat cuda tehniki.