Ресен и ресенското јаболче

• Креатор на темата Креатор на темата A M E B A
  • Време на започнување Време на започнување
AMEBA,

стај некоја фотка од новото речно корито од Голема Река, да видам како е изведно...Благодарам.

http://www.swiss-cooperation.admin....ewater_Management/Restoration_of_Golema_River

eve izvorno :) ova od poslednite poplavi :)

75892951.jpg

003_after.jpg

010_after.jpg

od poslednive godini mnooogu e osteteno pa ete uste edna rabota za novite vlasti :)

http://www.swiss-cooperation.admin....ewater_Management/Restoration_of_Golema_River

eve izvorno :) ova od poslednite poplavi :)

75892951.jpg

003_after.jpg

010_after.jpg

od poslednive godini mnooogu e osteteno pa ete uste edna rabota za novite vlasti :)

AMEBA,

:cuc:

Наспроти сета моја нескромност, фоткиве ги барав затоа што сум еден од авторите од проектот според кој е извден кејов од Голема Река во Ресен и сакав да видам како и колку е задржната основната идеја за тоа уредување...

Ти благодарам уште еднаш, а се надевам дека ќе ја видам градбава и „во живо„. Ако не Ти е проблем, фотни и некој детаљ од скалниците кои се спуштаат кон водата и од спојот од кејов со мостот.

Баш фино средено(y)
Кога го изградија, кога стигна да се оштети?:confused:

Баш фино средено(y)
Кога го изградија, кога стигна да се оштети?:confused:

spored slikite od pogore i golemite poplavi lani i godinava padnati se del od plockite koi se zalepeni od stranite na kejot,za negrizata za cistenjeto ne zboram...steta ... :(

AMEBA,

ај фотми ми ги оние две места од кејот кои го барав: скалите за спуштање кој малото корито и спојот од бетонските ѕидови со мостот.

Благодарам.

AMEBA,

ај фотми ми ги оние две места од кејот кои го барав: скалите за спуштање кој малото корито и спојот од бетонските ѕидови со мостот.

Благодарам.

Јас ќе ти ги сликам во првата прилика, сакаш кај мостот на влезот или кај мостот кај агроплод?
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 23:33 ---

Верувај има многу побитни работи за кои граѓаните би ценеле да се изведат отколку кејот на река по која никој никогаш не шетал.

Проектот од аспект на шеталиште е промашај, бидејќи рекава ни со дел од неа не е ни близу до центарот како би привлекла било кого да шета по неа, истово му доаѓа како го гледам кејот на Вардар, а за да прошетам по него првин да треба да стигнам до Скопје.

Јас ќе ти ги сликам во првата прилика, сакаш кај мостот на влезот или кај мостот кај агроплод?

Не ми е толку битна место-положбата, кај ќе можеш, таму фотни. Фати ги пристапните скалишни краци во „џебовите„ за слегување кон речното корито.
Благодарам.

Мајката му ебаја пред седум-осум години да го воведа системо капка по капка , секој ден по една цистерна црпеја од езеро.

Системот капка по капка апсолутно нема никаква врска со прирастот или падот на нивото на вода во езерото, годините беа сушни а како што езерото се повлекуваше излегуваа и цели населби - ако ништо друго доказ дека некогаш порано т.е периодично езерото знаело да биде со помал водостој од моменталниот.

Епа јас во десет дена шо бев на одмор , трипати во дено ја гледав цистерната .

Проектот од аспект на шеталиште е промашај, бидејќи рекава ни со дел од неа не е ни близу до центарот како би привлекла било кого да шета по неа, истово му доаѓа како го гледам кејот на Вардар, а за да прошетам по него првин да треба да стигнам до Скопје.

Зар има место во Ресен што не е блиску до центарот ? :свиркам::P

Зар има место во Ресен што не е блиску до центарот ? :свиркам::P

Е сега и ти цели 10 минути од центар до ''кејов''.:D То за нас е далеку.

Иначе читам дека фонтаната е реновирана и јаболкото ( споменикот во центарот на градот, да не се разбереме погрешно). Јас од што одам многу често уште не ги имам видено какви се ама ево за недела-две ќе си дојдам па да видам нешто да е сменето во градов.:)

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom