Ресен и ресенското јаболче

• Креатор на темата Креатор на темата A M E B A
  • Време на започнување Време на започнување
AMEBA,

стај некоја фотка од новото речно корито од Голема Река, да видам како е изведно...Благодарам.

http://www.swiss-cooperation.admin....ewater_Management/Restoration_of_Golema_River

eve izvorno :) ova od poslednite poplavi :)

75892951.jpg

003_after.jpg

010_after.jpg

od poslednive godini mnooogu e osteteno pa ete uste edna rabota za novite vlasti :)

http://www.swiss-cooperation.admin....ewater_Management/Restoration_of_Golema_River

eve izvorno :) ova od poslednite poplavi :)

75892951.jpg

003_after.jpg

010_after.jpg

od poslednive godini mnooogu e osteteno pa ete uste edna rabota za novite vlasti :)

AMEBA,

:cuc:

Наспроти сета моја нескромност, фоткиве ги барав затоа што сум еден од авторите од проектот според кој е извден кејов од Голема Река во Ресен и сакав да видам како и колку е задржната основната идеја за тоа уредување...

Ти благодарам уште еднаш, а се надевам дека ќе ја видам градбава и „во живо„. Ако не Ти е проблем, фотни и некој детаљ од скалниците кои се спуштаат кон водата и од спојот од кејов со мостот.

Баш фино средено(y)
Кога го изградија, кога стигна да се оштети?:confused:

Баш фино средено(y)
Кога го изградија, кога стигна да се оштети?:confused:

spored slikite od pogore i golemite poplavi lani i godinava padnati se del od plockite koi se zalepeni od stranite na kejot,za negrizata za cistenjeto ne zboram...steta ... :(

AMEBA,

ај фотми ми ги оние две места од кејот кои го барав: скалите за спуштање кој малото корито и спојот од бетонските ѕидови со мостот.

Благодарам.

AMEBA,

ај фотми ми ги оние две места од кејот кои го барав: скалите за спуштање кој малото корито и спојот од бетонските ѕидови со мостот.

Благодарам.

Јас ќе ти ги сликам во првата прилика, сакаш кај мостот на влезот или кај мостот кај агроплод?
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 23:33 ---

Верувај има многу побитни работи за кои граѓаните би ценеле да се изведат отколку кејот на река по која никој никогаш не шетал.

Проектот од аспект на шеталиште е промашај, бидејќи рекава ни со дел од неа не е ни близу до центарот како би привлекла било кого да шета по неа, истово му доаѓа како го гледам кејот на Вардар, а за да прошетам по него првин да треба да стигнам до Скопје.

Јас ќе ти ги сликам во првата прилика, сакаш кај мостот на влезот или кај мостот кај агроплод?

Не ми е толку битна место-положбата, кај ќе можеш, таму фотни. Фати ги пристапните скалишни краци во „џебовите„ за слегување кон речното корито.
Благодарам.

Мајката му ебаја пред седум-осум години да го воведа системо капка по капка , секој ден по една цистерна црпеја од езеро.

Системот капка по капка апсолутно нема никаква врска со прирастот или падот на нивото на вода во езерото, годините беа сушни а како што езерото се повлекуваше излегуваа и цели населби - ако ништо друго доказ дека некогаш порано т.е периодично езерото знаело да биде со помал водостој од моменталниот.

Епа јас во десет дена шо бев на одмор , трипати во дено ја гледав цистерната .

Проектот од аспект на шеталиште е промашај, бидејќи рекава ни со дел од неа не е ни близу до центарот како би привлекла било кого да шета по неа, истово му доаѓа како го гледам кејот на Вардар, а за да прошетам по него првин да треба да стигнам до Скопје.

Зар има место во Ресен што не е блиску до центарот ? :свиркам::P

Зар има место во Ресен што не е блиску до центарот ? :свиркам::P

Е сега и ти цели 10 минути од центар до ''кејов''.:D То за нас е далеку.

Иначе читам дека фонтаната е реновирана и јаболкото ( споменикот во центарот на градот, да не се разбереме погрешно). Јас од што одам многу често уште не ги имам видено какви се ама ево за недела-две ќе си дојдам па да видам нешто да е сменето во градов.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom