Дете од Сирија низ солзи раскажува за бруталноста на Башар ал Асад

• Креатор на темата Креатор на темата Michael Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Хехе смешни сте ми што се обидувате да ги оправате, запамтете не бива со нив да се дебатира ни да им се дава значење, едноставно заостанати се со свеста негде пред 5-6 ако не и повеќе векови. Џабе е да се обидувате да им докажете било што тоа е исто како да му објаснуваш на првооделенец теорија од виша математика. Имаат тие да учат уште многу лекции а нашата лекција колку и да е проста на прв поглед никако да ја научиме... во единството е силата.

Точно ама ме фура фактот што кењаат македонците вакви такви биле , а во Македонија живеат. Па тоа ми беше , сакам да знам зошто е тоа така. Е сега ако у случај разговарам со некое детенце , онда не ме интересира неговото мислење оти знам дека ќе изнапише 300 глупости, а незнае ни како татко му ја прошол границата во 2001.

Масонските игри на САД и компанијата..
--- надополнето: 13 март 2013 во 01:58 ---
Дека овие на Асад стварно нешто му направиле на детево во тоа верувам.Но сепак мало е ова за да знае кој и што како направил......му рекле Асад не убива и кажи што ти се случило и кажи дека Асад бил тој.....
Веројатно ги искористиле страдањата на малово за пропаганда...

Истата тактика беше и во Косово солзи,драми чувствителни работи итн, и после опааа америчка демократија. Само лошо е што секогаш се користат децата и жените..

Масонските игри на САД и компанијата..
--- надополнето: 13 март 2013 во 01:58 ---

Истата тактика беше и во Косово солзи,драми чувствителни работи итн, и после опааа америчка демократија. Само лошо е што секогаш се користат децата и жените..
На Косово стварно го наебаа албанците......
Србите цел бес од Босна и Хрватска на нив го истурија......самите срби си направија антипропаганда со глупостите што ги правеа.Да не правеа зулуми, или барем во помала мера да ги правеа Косово сеуште ќе беше српско.
Србите имаа веќе жолт картон после Босна/Хрватска со Косово им се качија на глава на америте и си попија втор жут.

Да беа македонците такви како што ги опишувате имаше да ве нема.Заштитени сте ко бели мечки,уживате права што ги нема ниедни малцинство во светов,ваши политичари јавно кењаат за Голема Албанија,а ние ќутиме и се правиме на три и пол.Најдобриот другар ми е ром,сум се дружел и со турци,сум имал и девојка муслиманка.Душа би дал и вие да ја чувствувате земјава ко своја ко што го осеќаат тоа македонците и другите народи овде.Доста со тоа лицемерие дека вие сте опесправени,малтретирани и незнам што.Сме преживеале и турци и срби и шваби и бугари,ќе се справиме и со вас.Нема вечно да го трпиме вашиот терор во сопствената држава.

На Косово стварно го наебаа албанците......
Србите цел бес од Босна и Хрватска на нив го истурија......самите срби си направија антипропаганда со глупостите што ги правеа.Да не правеа зулуми, или барем во помала мера да ги правеа Косово сеуште ќе беше српско.
Србите имаа веќе жолт картон после Босна/Хрватска со Косово им се качија на глава на америте и си попија втор жут.

Србите се изненадија од САД, тие во никој случај не очекуваа дека ќе бидат бомбардирани од Американците.. Едноставно напраа погрешна проценка со америчките закани,не знаеа дека тие закани беа вистински...

Кога ќе видам како дете вика Алаху Акбар ми иде да одам во Сирија и да се самоексплодирам на сред пазар.
Ебате задоените, ебате.
И не само они, тоа Алаху Акбар преведете си го - Исус е голем, Буда е дебел, Кришна е... Зевс е....

Детево не верувам дека ќе проживее уште долго, а се во животот што знае е војна и Алах........
уф, се накострешив од нервоза.
--- надополнето: 13 март 2013 во 02:38 ---
Дали јас отидов на протест за ослободување на убијците? Дали ти критикуваше кога муслиманки беа тепани во Нерези? Дали го осуди инцидентот каде дете беше избодено и терано да бакнува крстови? Дали ти го осуди инцидентот кога девојка од Димитар Влахов беше пресечена? Дали ти го осуди инцидентот каде буквално од пред врата беше влечкана девојка која беше претепана, унаказена и присилувана исто така да бакнува крст? Толку си лицемерен и гнасен, тоа е нешто неописливо. Само кога ти оди во прилог, извлекуваш реченици, и ги вадиш од контекст. Да сум била поддржувач на убијците ќе сум учествувала и на самите протести. Ти немаш проблем со Албанците очигледно само, ти имаш проблем и со муслиманите воопшто. Имаш проблем со самиот себе. Лечи си ги фрустрациите на форум, барем тука ќе си го набилдаш гнасното его како најголем националист и Шќипо-мрзач. Пошто за толку и си способен.

И јас имам проблем со муслиманите. Голем. Огромен. Не може поголем да биде.
И со христијаните (кои патем, не гледам последниве два века да убиваат нешто нарочито, за разлика нели, од муслиманите), и со сите бре религии имам проблем.

Со Албанците ич никаков проблем немам. На пример, ако си ти Албанка, немам проблем со тебе. Ама ако си муслиманка, имам.
Утре ти може ќе се дереш Алаку Акбар на некој антикаурски протест......

Чиста пропаганда. Само муслиманите можат да користат деца за вакви цели. Ги користат у Палестина со години и тоа е веќе испробан и успешен рецепт.
Чисто колку да знаете секој од терористите у Сирија освен со АК-47 е наоружан и со камера кој откако ке убие 5-6 цивили ја вклучува камерата и збори како тоа ѓубрињата на Асад го направиле (неретко цел на вакви напади се и деца).
Искрено ме боли к.. за нив затоа што имаме исти гомна овде. Не цмиздрат само нивните деца, цмиздрат и нашите, ама на меѓународната заедница и чуе за нашите..
И дај бе веќе не ви е срам да дебатирате со албанци и муслимани ? Стварно тоа сакате, да се спуштате на нивно ниво ?

propaganda, vo sirija ne se vodi nitu graganska vojna, tuku sirija e napadnata od radikalni sunitski islamisti, organizirani i sobereni od cel svet , egipet,maroko,alzir, pakistan......, pomegu drugo i od kosovo i albanija, a moze gi ima i od makedonija , barem taka bi trebalo da se narece vojska od 60-tina iljadi mugahedini/vahabii...., koi imaat za cel sozdavanje islamska serijatska drzava i progon na siitite, hristijanite , i onie na a ?,(zaboraviv kako tocno se vikaa ) i toa so golema pomos i organizacija od strana na - amerika,izrael, turcija, saudiska arabija, katar ,francija, i anglija i tie si imaat interesi - potcinuvanje na sirija, ograbuvanje i unistuvanje na uste eden neprijatel na izrael i prijatel na iran, , inaku sirija e sekularisticka drzava so najgolem procent sunitsko naselenie, no sadat sepak ima golema podrska od naselenieto , zatroa i veke 2 godini uspeva da se odbranii od ovoj belosvetski zagovor, zatoa koga ovde ke go vidite onoj bradatiot jasmin, kako bara kebinja i pari za pomos na decata i begalcite od sirija , da znaete deka pomosta ke odi za sozdavanje sunitska serijatska drzava , i progon na siitite, ako dadete pomos preku nego , ke i pomognete vo ostvaruvanje na svoite interesi na turcija - stvaranje osmaliska imperija , izrael- unistuvanje na pretposledniot nejzin neprijatel , amerika - novi nafteni izvori
--- надополнето: 13 март 2013 во 06:30 ---
poveke za vojnata vo sirija, i toa vistinata , moze da pogledate na stranata :http://www.advance.hr/vijesti/franc...dbija-pasti-stvari-ne-idu-kako-smo-se-nadali/
--- надополнето: 13 март 2013 во 06:30 ---
http://www.advance.hr/vijesti/der-spiegel-sad-trenira-sirijske-pobunjenike-u-jordanu/

И јас имам проблем со муслиманите. Голем. Огромен. Не може поголем да биде.
И со христијаните (кои патем, не гледам последниве два века да убиваат нешто нарочито, за разлика нели, од муслиманите), и со сите бре религии имам проблем.

Со Албанците ич никаков проблем немам. На пример, ако си ти Албанка, немам проблем со тебе. Ама ако си муслиманка, имам.
Утре ти може ќе се дереш Алаку Акбар на некој антикаурски протест......

Јас па најголем проблем имам со лицемерите, знаеш, ми се гади кога некој има неколку лица. Едно виртуелно, друго
во реалноста. И не ме иритираат, ги сожалувам само. :)

Да, имам пријатели Албанци. Меѓу кои една девојка која ја сакам како родена сестра, и еден дечко кој заслужи со своите постапки и однос према мене во многу тешко време за мене, да го нарекувам брат.
Исто имам пријатели и Роми, и Турци, и Срби, и Бошњаци, и Грци и..... многу се :)
Сепак, онака во најблиско друштво, едната ми е Албанка, другата мешавина од Турчинка и Ром, третата и четвртата ми се Македонки :)

А ти затоа што не припаѓаш во таквите нели, туку си културна девојка воспитана во христијанскиот дух, кој патем не вика Allahu Akbar (да, не е Алаку, аналфабети), ама затоа претепува речиси до смрт, кога некој има поинаква сексуална ориентација (ама не убивале "нешто нарочито" каков крут исказ), во името на тој христијански дух, кажи им го истово на твоите пријатели. Претпоставувам дека се горди на таква пријателка како тебе. :pipi:

Јас па најголем проблем имам со лицемерите, знаеш, ми се гади кога некој има неколку лица. Едно виртуелно, друго
во реалноста. И не ме иритираат, ги сожалувам само. :)

А ти затоа што не припаѓаш во таквите нели, туку си културна девојка воспитана во христијанскиот дух, кој патем не вика Allahu Akbar (да, не е Алаку, аналфабети), ама затоа претепува речиси до смрт, кога некој има поинаква сексуална ориентација (ама не убивале "нешто нарочито" каков крут исказ), во името на тој христијански дух, кажи им го истово на твоите пријатели. Претпоставувам дека се горди на таква пријателка како тебе. :pipi:

Добро бре, ти неписмена си, или што?
Убо ти реков, со сите религии имам проблем. Кај к*р најде ти христијанство?
Не не сум убаво христијански воспитана, и длабоко сум благодарна на моите родители што не ме труеле со религии.

Верувај, исто гомно ми е и христијанство, и ислам. Исто.
Разликата е во тоа што христијаните завршија со Dark Age, муслиманите ја живеат.

Секојдневно многу ги исмејувам христијаните, искрено убаво ми е, кога можат да трујат со глупости, можам и јас да ги исмејувам за нивната непостоечка логика. А пази, семејството ми е христијанско. И ич не ме боли. Нивен проблем е што веруваат во бајки.

Инаку, убаво си напишав прво Алаху, подоцна печатна грешка сум направила, што е ништо во споредба со твојата способност за читање, па не примети дека никаде не правдам христијанство, напротив.

Само тоа е единствената одбрана на муслиманите кога ќе ги нападнам за нешто - аааа ти христијанка си.

Не, не сум христијанка. Атеист сум. И ништо на планетава Земја не го оправдува однесувањето на сите морони кои се дерат Алаху Акбар, Исус е голем, Буда е дебел, Кришна е семилосен, Дева Марија кур не видела итн.

Појасно ти е сега? Или да нацртам, ќе ти помогне можеби тоа?

Во принцип избегнувам да дискутирам со глупави луѓе, па well, не знам како да ти објаснам дека погоре споредбата помеѓу христијанството и исламот ја направи ти. Ти си таа која што посочи дека имаш проблеми со муслиманите, е сега моето прашање кое малку изреволтирано, поради контрадикторноста во различни теми, пробуваш да го избегнеш е, дали и на твоите пријатели си им кажала дека имаш проблем со нив затоа што утре можеби тие ќе викаат Allahu Akbar на протест? Инаку јас сум далеку од религиозна, ама уште помалку арогантна и препотентна како тебе да ги навредувам верниците, како што тоа го правиш ти Пумичке, затоа што погоди што. Секој има право да верува во што сака, а ти не си ништо попаметна од другите верници. :)

In the matter of fact, моите пријатели знаат дека имам проблем со муслиманите, христијаните, јудеистите, јеховините сведоци, скиентолозите, итн... многу се да ги набројувам.
Е сега, моите пријатели исто така, не се религиозни. Ни еден. Ама баш ни еден. Не се декларираат себеси како атеисти, ама не знаат како изгледа црква/џамија повеќе, оти престанале да одат кога отвориле очи.

Понатаму, јас направив една сосема друга споредба, која ти намерно ја игнорираш. Реков - имам проблем со муслиманите, и христијаните - кои патем престанаа да палат вештерки пред повеќе од два века. Никаде, ама баш никаде, на планетава нема да најдеш некој запален зошто богохулел против христијанството.
Нема да најдеш држава уредена според канони.

За разлика пак, од ова, постојат земји кои делумно се водат според Шеријатот, делумно според свои малоумни закони (на пример, жените не смеат да возат, нешто што нормално го нема во Шеријатот).

Ти тоа го сфати како личен напад, што не беше. Но тоа е ваш одбранбен механизам. Све сте вие угнетените.

Твоето прашање ти го одговорив - не сум дволична ни со мојата родена мајка, така што не сум дволична ни со никој друг. Ако некој му смета тоа што сметам јас дека е дебил и живее според религиозни правила, може комотно да ме избрише од листата на познаници во својот живот.

И да, секој има право во што сака да верува, додека не повредува други, вклучувајќи и 5 годишно дете што поим нема ни кој е тој што го повредува, ни зошто се случува тоа што се случува, а неговиот ментален склоп кој одговара на неговата возраст, не може правилно да го сфати концептот на една религија, или пак какво значење има истата за неговиот живот.

Кладба дека малиот си игра со својот полов орган, затоа што природата го тера на истото? Батали што Куранот мисли за таа ,,игра,, , малиот е посвесен за својата природна, него својата морална страна.

Што е сосема нормално.

И кога сме кај правото на избор...

199040_346730552105426_1360774767_n.jpg

Oва е многу мало дете за да распознае што стварно се случува.
Затоа мислам дека се работи за пропаганда
Користење на дете за политички цели, класична пропаганда за сеење магла.

1. Детските солзи предизвикуваат емоции (емпатија) кај возрасните а со тоа полесно се исклучува можноста за трезно размислување на жртвата која е цел на пропагандата.

2. Детето користи вокабулар кој е едноставен, разбирлив и инфантилен така да подсвеста на жртвата на пропагандата за која е наменето видеото, не може да користи критика кон детските зборови и со тоа подсвесно се убедува на страната на пропагаторот.

3. Самиот факт дека дете раскажува за сериозни настани со "негова" гледна точка кои се по дифолт "неутрални" бидејќи децата не разбираат политика додава уште еден плус за пропагаторот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom