Дете од Сирија низ солзи раскажува за бруталноста на Башар ал Асад

• Креатор на темата Креатор на темата Michael Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Лицемерие левел : Зумбери

Како и да е,секогаш ќе страдаат невини за туѓи цели и интереси. Истото ќе се врти во круг секогаш.

Единствени протести на кои сум учествувала јас биле протестите за поскапувањето на струјата и протестите против полициската бруталност за смртта на Мартин Нешковски на кои секојдневно учествував додека твоите сограѓани, сонародници дремеа на терасите, се смееја и фрлаа стаклени шишиња пред Рамстор (ова можат да ти го потврдат и членови на форумов).
Кажи ми што си направил конкретно ти за намалување на насилствата и воопшто подобрување на земјава од секој аспект?

Па што ако си учествувала на протести?
Секој различно ги толкува протестите, меѓу кои очигледно е дека јас и ти имаме различни мислења за протестите. Јас мислам дека протестите особено на домашните граѓани не се толку успешни колку што успеваат да привлечат внимание албанчињата.
Не е оваа тема да зборуваме за тоа бидејќи овде се зборува за Сирија и Асад.

Па што ако си учествувала на протести?
Секој различно ги толкува протестите, меѓу кои очигледно е дека јас и ти имаме различни мислења за протестите. Јас мислам дека протестите особено на домашните граѓани не се толку успешни колку што успеваат да привлечат внимание албанчињата.
Не е оваа тема да зборуваме за тоа бидејќи овде се зборува за Сирија и Асад.
Затоа што сметав дека ако си толкав поборник против насилството, и како што спомена претходно воопшто инцидентите во земјава, освен форумските дебати претпоставував дека и на друг начин си се обидел да промениш некои работи.
А се' додека ти и мнозинството од државава има размислување како твоето, дека протестите на 'домашните' граѓани не може да придонесе ништо, ќе има вакви несакани инциденти. Да не бидеме сега офтопик, нека се вратат дискутантите на тоа како "муслиманите хиперболизираат", иако рака на срце дури и да било приморано детенцево на било што, единствена жртва е тоа, никој друг.

Осудувам секаква девијантна појава, особено кога во прашање е сексуалната ориентација, затоа што сметам дека секој граѓанин додека не ги загрозува туѓите животи, има апсолутно право да одлучува за својот живот и на кој начин ќе го води. Во име на дискусијата го изгледав видеото, ама дефинитивно и двајцата претставуваат навреда за интелигенцијата на народот. Толку простачки речник, и улична дебата ни на форумов немам прочитано. Инаку конкретно ти можеби немаш проблем со остатокот од муслиманите во државава, ама како што можеш да видиш на темава, очигледно сите не го делат твоето мислење...

Ова со сексуална ориентација го наведов само како пример како функционира животот во средините каде што мнозинство се албанци, ниеден Албанец кој живее во таква средина на пример на социјална мрежа со име и презиме нема да ги критикува убијците на децата што не е случај кај Македонците кои слободно си го кажуваат мислењето и притоа не се плашат дека другиот ден ќе добијат закани. Дека тоа е така дури и лично Албанец ми го има потврдено кој живеел во таква средина а денеска живее во населба каде што доминантно населние се Македонците.. а што се однесува до емисијата поарно воопшто да не ја коментирам тн „новинар“ воопшто и не го сметам за таков.

За последниот дел нормално дека сигурно сите не го делат истото мислење но во глобала 90% од Македонците сигурен сум дека немаат ништо против муслиманите, нормален човек не ги дели луѓето по религии. Но тоа не значи дека Македонецот е глуп и треба да почитува луѓе кои се ориентирани на некои екстремни правци на религиите како што се вехабисти чии знамиња ги видовме и во протестот во Скопје по повод апсењето на убијците што укажува на присуство и на такви кај нас.

Ова со сексуална ориентација го наведов само како пример како функционира животот во средините каде што мнозинство се албанци, ниеден Албанец кој живее во таква средина на пример на социјална мрежа со име и презиме нема да ги критикува убијците на децата што не е случај кај Македонците кои слободно си го кажуваат мислењето и притоа не се плашат дека другиот ден ќе добијат закани. Дека тоа е така дури и лично Албанец ми го има потврдено кој живеел во таква средина а денеска живее во населба каде што доминантно населние се Македонците.. а што се однесува до емисијата поарно воопшто да не ја коментирам тн „новинар“ воопшто и не го сметам за таков.

За последниот дел нормално дека сигурно сите не го делат истото мислење но во глобала 90% од Македонците сигурен сум дека немаат ништо против муслиманите, нормален човек не ги дели луѓето по религии. Но тоа не значи дека Македонецот е глуп и треба да почитува луѓе кои се ориентирани на некои екстремни правци на религиите како што се вехабисти чии знамиња ги видовме и во протестот во Скопје по повод апсењето на убијците што укажува на присуство и на такви кај нас.

Да де, македонецот е добар, фин убав, праведен и се од светлата страна, а албанецот е екстремист, лош, терорист, глуп....

Видеово колку и да е вистинито или лажно,во никој случај Асад не може да му биде крив на детето за настаните!!!

луѓе бре..
како некои комшики сте, каде и да се видат само се расправаат, небитно дали во маркет, од прозор до прозор, во библиотека или на автобуска. Темава е за сириското дете и за режимот на ал Асад. Дај бе соберете се сите на еден стадион испоубиете се. Може полесно ќе ви биде. Ништо не решавате вака.

А детево пропаганда или не, жалче.

Да де, македонецот е добар, фин убав, праведен и се од светлата страна, а албанецот е екстремист, лош, терорист, глуп....
Мислам дека не алудираше на тоа, туку генерално дека има голема дистинкција што е и точно во воспитувањето на Македонците и Албанците, меѓутоа тоа е веќе друга тема која повеќе кореспондира со подфорумот религија...

Мислам дека не алудираше на тоа, туку генерално дека има голема дистинкција што е и точно во воспитувањето на Македонците и Албанците, меѓутоа тоа е веќе друга тема која повеќе кореспондира за подфорумот религија...
trust me, l know what i am sayin...

Тој што сака разбра, кој што не сака ќе се обидува да ми извртува некои мои работи што воопшто не сум ги рекол.

Граѓанската војна е можеби најлошото можно сценарио што може да и се случи на една држава.Во сето тоа лудило страдаат сите,најмногу невините,ниту децата не се поштедени,за жал.Но што треба да претставува видеово-треба Башар да го претстават како тиранин?Имате гледано снимки што прават исламистите со заробените војници од регуларната војска на Сирија?Башар Ал Асад е последната станица на разумот во Сирија,наспроти муџосите-платеници кои се борат за туѓи интереси надевајќи се на исламски калифат.

Oва е многу мало дете за да распознае што стварно се случува.
Затоа мислам дека се работи за пропаганда
Истото го мислам.
Али во секој случај децата се најмалку криви за било која војна во светот и треба во светски рамки да се организира нивна евакуација од кризни места, а не да се користат како жив штит и пропаганда. Нема лошо дете, оти тоа е сепак дете.

Дека овие на Асад стварно нешто му направиле на детево во тоа верувам.Но сепак мало е ова за да знае кој и што како направил......му рекле Асад не убива и кажи што ти се случило и кажи дека Асад бил тој.....
Веројатно ги искористиле страдањата на малово за пропаганда...

jram Оти сте бе терористи ? Што ви пречи Македонија ? Гледам ви се наполни устата со г**** против Македонија и македонците вакви биле такви биле ( индиректно ) и сега неможеш да ми кажеш дека не збориш за се она што се случува во Македонија. Зошто сте овде ? Де некој албанец сакам да ми даде конкретен одговор , што правите во Македонија ? Зошто воопшто решивте да се вселите овде дали знаете? И чим сте се вселиле овде сте дошле поради некоја причина ? Која е таа причина ? Јадете бубрези на форумов , пљукате по македонското , а тука живеете. Стварно не ми е јасно , ви пречат македонците , од страната на Грција сте , и пак живеете тука. Зошто ?
Хехе смешни сте ми што се обидувате да ги оправате, запамтете не бива со нив да се дебатира ни да им се дава значење, едноставно заостанати се со свеста негде пред 5-6 ако не и повеќе векови. Џабе е да се обидувате да им докажете било што тоа е исто како да му објаснуваш на првооделенец теорија од виша математика. Имаат тие да учат уште многу лекции а нашата лекција колку и да е проста на прв поглед никако да ја научиме... во единството е силата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom