Дете од Сирија низ солзи раскажува за бруталноста на Башар ал Асад

• Креатор на темата Креатор на темата Michael Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 јуни 2012
Мислења
477
Поени од реакции
612
Локација
Скопје
Малечко детенце од Сирија низ солзи раскажува за бруталноста на сирискиот претседател Башар ал Асад. Човекот кој може да се слушне во позадина го прашува детенцето зашто седи таму (непознато место) и плаче, а тоа низ солзи почнува да си ја раскажува својата приказна.

“Башар ал Асад почна да не убива..., почнаа да не ограбуваат...Ние само седиме овде, што сме му сториле нему? Ние само си полниме вода од ова место и ја пиеме... Зарем ние не сме луѓе? Тој ни ги уништи нашите домови, не ограби, немаме што да носиме, не ни остана ништо. Кога врне, ние седиме тука со овие луѓе, тој не ни дозволи да останеме дома ниту една минута. Тој е многу зол човек“, низ солзи раскажува детенцето.

Видеото е објавено вчера, а на социјалните мрежи се прошири многу брзо со надеж дека исповедта на детенцето ќе биде само чекор кон надминување на немирите во Сирија.

Бројот на Сиријците кои избегале од земјата, месецов достигна еден милион.

“Со милион бегалци во странство и со милион расселени во земјата Сирија влезе во спиралата на целосна катастрофа“, оценуваат експертите.

Повеќето од бегалците се наоѓаат во Либан, Јордан, Турција, Ирак и Египет. Од почетокот на востанието против режимот на претседателот Башар ал Асад пред повеќе од две години досега во Сирија загинале околу 70 илјади луѓе.

косовска шема на солзи и тажни бајки за пред камера

Не викам дека баш овој случај е таков, али таа шема навелико се употребуваше и во Косово и кај нас и во Либија и на други места.

Класична пропаганда, ко кај нас и на косово што правеа CNN и остала багра. Ги уништија Ирак, Авганистан, Либија итн. сега им фали уште Сирија, за да го изолираат целосно Иран, цената не е битна нели, си спонзорираат шеријатски гомна со оружје и обука и после кога тие истите ќе се свртат против нив (читај против нас, пошто сме блиски), се прават на триипол.... Срамота и брука е ова што се прави значи...

Не можам да гледам вакви видеа... Душичка мала :place::place::place:
За разлика од ова дете, децата убиени за Велигден на Смилковско се само каурски кучиња, па претпставувам затоа им даде подршка на протестите за ослободување на убијците.

Жалното е што народот во Сирија страда (и од двете страни) додека мозокот на ваквите работи Америка си е на сигурно, и да падне Башар нема ништо подобро да живеат Сиријците тоа е сигурно ќе им направат исто како и на Либијците ќе им купат се што вреди во државата притоа нивни фирми ќе им градат инфраструктура и ќе им дадат „ниски“ кредити за обнова на земјата.

Веќе видено сценарио се надевам само се ќе им се одбие од глава на Американците и НАТО некогаш..

За разлика од ова дете, децата убиени за Велигден на Смилковско се само каурски кучиња, па претпставувам затоа им даде подршка на протестите за ослободување на убијците.
Дали јас отидов на протест за ослободување на убијците? Дали ти критикуваше кога муслиманки беа тепани во Нерези? Дали го осуди инцидентот каде дете беше избодено и терано да бакнува крстови? Дали ти го осуди инцидентот кога девојка од Димитар Влахов беше пресечена? Дали ти го осуди инцидентот каде буквално од пред врата беше влечкана девојка која беше претепана, унаказена и присилувана исто така да бакнува крст? Толку си лицемерен и гнасен, тоа е нешто неописливо. Само кога ти оди во прилог, извлекуваш реченици, и ги вадиш од контекст. Да сум била поддржувач на убијците ќе сум учествувала и на самите протести. Ти немаш проблем со Албанците очигледно само, ти имаш проблем и со муслиманите воопшто. Имаш проблем со самиот себе. Лечи си ги фрустрациите на форум, барем тука ќе си го набилдаш гнасното его како најголем националист и Шќипо-мрзач. Пошто за толку и си способен.

Allahu akbar propaganda, Asad e svetec za ovie allahu gjubrinja pred kamera.

Разликата е во тоа што ти ги подржа протестите. Сметаше дека се оправдани.
Јас не подржувам ништо од тоа што го наведуваш.

Сега?
Разликата е во тоа што мојот единствен пост во темата гласеше дека не можам да обвинам некого, да тврдам дека тие се убијците, без никакви докази. Откако се појави ДНК анализата имаше протести, особено изминатава недела. Дали јас учествував во нив? Не. Доколку не поддржуваш ништо од тоа што го наведов посочи ми еден пост, каде што си го осудил инцидентот што се случи во Нерези, посочи ми пост изминативе денови каде што си посочил дека Албанец бил повреден? Сите твои постови укажуваа на тоа како Албанците биле иницијатори, и особено интересниот дел, дека меѓусебно го правеле тоа, за да се створи раздор. Можам да ти потврдам, од колега на мајка ми, која инаку е медицинско лице, дека ќерка му, која воедно е и моја другарка, не можев да ја препознаам кога ја видов. Зошто и за тоа немаше вест во македонските медиуми? Посочи ми еден Македонец, кој го жртвувал (и изгубил) животот за да го одбрани својот другар како што тоа го направи Јашари? Ама не, тоа не го коментираш, ги коментираш само негативностите, како што јас врз основа на генерализации можам да го правам тоа. Не придонесуваш за подобрување на општеството, ниту ти, ниту таквите како тебе. Колку што можам да ги критикувам Албанците, толку можам да ги критикувам и Македонците. Ама која би била поентата, а кое решението?

2001 работев во Нова Македонија и ќе доаѓа Ричард Гир во кампот со Косовари, во Македонија.

Поред новинарите, во екипата и една моја добра колешка, инаку техничка секретарка, успеа да влезе во комбито да се видела со Гир.

Работам јас, се враќа целата екипа, сите пцујат. Да ти ова, да ти она, новинарите згрозени од глетката како му плаќаат на некое косоварче да плаче пред камерите на CNN, BBC, кој се ли беа, а колешката разочарана од Ричард Гир колку бил пегав и низок.

Престанав да читам кај тоа што нагласи дека биле уапсени без докази.
Доколку беше обратна ситуацијава плачеше некое детенце и раскажуваше како за Велигден отепале македонци и каде што го тепаат секој ден албанчиња, не поради килфата или заради некоја игра туку ете така го тепаат зато шо не е албанец, туку е македонец. Ваша реплика ќе беше:

1) Монтирано е. (кратко и јасно)

2) Мало дете слушате што кажува брее, па уште му верувате?????//

Посочи ми еден Македонец, кој го жртвувал (и изгубил) животот за да го одбрани својот другар како што тоа го направи Јашари?

Да не беа таквите како Јашари 1 во 10000 кај Албанците може и ќе верувавме во соживот вака тешко, ама и донекаде ги разбирам Албанците зошто ако имаат поинакво мислење одма се осудени од околината и големи се шансите лошо да завршат еве ти пример на 3.05 каде што и јавно си признава Агим Јонуз иако е за поразлична тема сепак ист е принципот ако знаат дека некој Албанец ги осудил убијците на децата и јавно подржува строга казна што мислиш ќе му направат ? Уште еден пример јас гледам доста Албанци кои без проблем си шетаат низ Центар и општо низ Македонски населби (исклучок се членовите на навивачките групи) додека не важи истото тоа за Македонец кој ќе реши да се шета низ Битпазар, Чаир итн.

И гледам друго спомна горе па да си знаеш, Македонците немаат проблеми со муслиманите туку имаат со Албанците.. посебно оние кои дојдоа покасно во државава од Косово благодарение на еден наш политичар

Престанав да читам кај тоа што нагласи дека биле уапсени без докази.
Доколку беше обратна ситуацијава плачеше некое детенце и раскажуваше како за Велигден отепале македонци и каде што го тепаат секој ден албанчиња, не поради килфата или заради некоја игра туку ете така го тепаат зато шо не е албанец, туку е македонец. Ваша реплика ќе беше:

1) Монтирано е. (кратко и јасно)

2) Мало дете слушате што кажува брее, па уште му верувате?????//
Единствени протести на кои сум учествувала јас биле протестите за поскапувањето на струјата и протестите против полициската бруталност за смртта на Мартин Нешковски на кои секојдневно учествував додека твоите сограѓани, сонародници дремеа на терасите, се смееја и фрлаа стаклени шишиња пред Рамстор (ова можат да ти го потврдат и членови на форумов).
Кажи ми што си направил конкретно ти за намалување на насилствата и воопшто подобрување на земјава од секој аспект?

Да не беа таквите како Јашари 1 во 10000 кај Албанците може и ќе верувавме во соживот вака тешко, ама и донекаде ги разбирам Албанците зошто ако имаат поинакво мислење одма се осудени од околината и големи се шансите лошо да завршат еве ти пример на 3.05 каде што и јавно си признава Агим Јонуз иако е за поразлична тема сепак ист е принципот ако знаат дека некој Албанец ги осудил убијците на децата и јавно подржува строга казна што мислиш ќе му направат ? Уште еден пример јас гледам доста Албанци кои без проблем си шетаат низ Центар и општо низ Македонски населби (исклучок се членовите на навивачките групи) додека не важи истото тоа за Македонец кој ќе реши да се шета низ Битпазар, Чаир итн.

И гледам друго спомна горе па да си знаеш, Македонците немаат проблеми со муслиманите туку имаат со Албанците.. посебно оние кои дојдоа покасно во државава од Косово благодарение на еден наш политичар
Осудувам секаква девијантна појава, особено кога во прашање е сексуалната ориентација, затоа што сметам дека секој граѓанин додека не ги загрозува туѓите животи, има апсолутно право да одлучува за својот живот и на кој начин ќе го води. Во име на дискусијата го изгледав видеото, ама дефинитивно и двајцата претставуваат навреда за интелигенцијата на народот. Толку простачки речник и улична дебата ни на форумов немам прочитано. Инаку конкретно ти можеби немаш проблем со остатокот од муслиманите во државава, ама како што можеш да видиш на темава, очигледно сите не го делат твоето мислење...

Aj temive sto ne ni treba da ne zanimaat nas ne treba... Ama pa komentarite isti be isti,isti,isti,Kako ne ve mrzi kako ne ve bolat racete isti komentari na site temi da pisuvate .uste malce ke pocnete i na fudbal i film da pisuvate za shiiiptarite i za kaurite ebave nepismenite.ste zele da ispravate drzava na tastatura.Porano bese pred maalo muabeti so drugari ama sega ne ni mora da se iskaca od doma se pisuvaat patriotski komentari i gluposti.. Ne izziveani deca.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom