Љубовта кон случајниот минувач

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
Mi se slucuvalo toa mnogu pati da poglednam nekoja mn. ubava devojka i da si recam vo sebe "vidi lepota bi ja mazil cel zivot" no ne toa "ke ja sakam cel zivot" zosto ni ja znam ni ja poznavam, prv pat ja gledam i pravo ja sakam. Ne moze toa taka. Koj znae kakva e po karakter mozebi ne ja zasluzuva mojata ljubov.:toe:

Lady Satori напиша:
:wub: Дали некогаш ви се има случено, да го погледнете некој само барем на момент, и станувате свесни дека тој е совршен и преубав и барем на момент имате чувство дека би можеле да го сакате цел живот???
А тоа е само уште еден случаен минувач???

Ми се случило ДА...првиот пат кога го здогледав мојот велосипед!!!! И уште го сакам без зезање:vozbud:

Со случајните минувачи не може да ми се случи, зашто не ги забележувам.

Ме нервираат скопскиве шмизли на секое проаѓање не те глеааат они него се филмаат демек ти ги глеаш нив...
Ми се има десено еднаш...летово у Грчка...и не погрешив :wink:

Па тешко дека само на прв поглед дека ќе сватам дека е идеална, за да биде идеална за мене треба да е комплетна. А за да сватам дека е комплетна треба да ја познавам, покрај физички и карактерно.

А инаку и се сложувам со Мац) за ова скопскиве шмизли

koj ebe, zlo ne misli. Makar i sluchajno, pa makar i u pominuenje.
Od tamu ide i epitetot "ebiveter", ebe kaj kje duvne vetrot, t.e. u pominuenje

Нееее може само да ми го задржи погледот подугачко време од вообичаено...за поише нема шанси!

mi se ima sluceno nekoj da go vidam i vednas da si kazam lele kolku preubavo sustestvo i posle duri i da mislam na nego.:vozbud: :pos2:

Taka ednas se zaljubiv ama imav sreka da se upoznaam pa tipceto da mi go zeme pametot:vozbud::poss:

A mi se ima deseno i mnogu e dobro,mislam mnogu pati mi se slucilo,ama najvpecatlivo bese ednas odamna,koga bukvalno se zaljubiv u nepoznat covek i ne mozev da prestanam da gledam u nego,se mrdnuvav,i za sreka se zapoznavme i uste sme zaedno....mi se ima deseno uste mnogu pati,ali ja ne ostavam taka da mi odi se,pa skoro so site sum se zapoznala,ne ispustam ja lesno tolku dobri priliki.

Знам точно за што се зборува. Ми се случило да се вратам и да потрчам по таква личност. Но откако сум констатирал дека не е таа која ја барам секој ден по улици... се откажувам од секакви помисли... :toe:

да...ја ги викам Џејмс Блант моменти :pos: сеа...не е љубов per say...ама ипак е атракција...на некој начин.

Ми се има случено кога ќе се разминам со некоја личност која ми го привлекла вниманието,да размислам еј каков ли е типов,што би се десило ова она (не секс) - ама не се случило љубов или нешто него моментно привлекување и толку.

da da :) mi se ima sluceno...i tokmu istoto i jas sum si go kazuvala:toj e samo slucaen minuvac...no ne mislam na ulica tuku slucaen minuvac vo zivotot...
da...go gledam, ne go znam dobro a cuvstvuvam deka mozam da go sakam celiot zivot...no ne mozam da kazam deka toa e ljubov...a ne e ni potpaluvanje...ne znam...ednostavno taka cuvstvuvas...
sepak "ljubovta" kon slucajnite minuvaci isceznuva mnogu brzo

mi se ima sluceno xxx pati takvo nesto.No trae samo dodeka da se razminime ili eventualno uste den dva. Posle toa brzo zaboravam na nego.

Хм...случајна минувателка...

Па...ако е :
Висока
Плава
Убавни усни
убави очи
Носи бело маиче
Фустанче над колена со цвеќенца
и се насмее кога ќе ме види
....
Ќе се затрескам преку глава...;)

Kajgana Shop